Култивација трешње Надежда Черни

Велики број воћака се узгаја на територији Руске Федерације, али једна од најпопуларнијих је вишња Надежда.Његове предности укључују пријатан укус, отпорност на смрзавање и разноврсност употребе.

Вишња наде су отпорне на мраз

Главне карактеристике

Опис указује да је сорта вишње Хопе добивена наконРуски узгајивачи опрашивали су ликер од сорте Гриот и вишње.Почетком деведесетих година ова култура је укључена у Државни регистар Руске Федерације.Идеалан је за садњу у јужним и централним регионима земље.

Опис указује на то да сорта Надежда вишње није отпорна на мраз, стога би се садња требала обављати у топлим дијеловима земље.Ако одлучите да засадите ову културу у северним регионима, мораћете сваке године да загадите земљу да бисте заштитили корење од јаких мраза.

Посебност ове врсте је у томе што је самоносива.Није потребно садити опрашиваче у близини како би се повећао принос. Биљка почиње да доноси плодове 3 године након садње.Жетва почетком јула.

Карактеристике биљака

Вишње дрвећа вишње до 5 м.Круна је пирамидална, густа.Штити плод од прекомерног сунца које негативно утиче на стање плодова: доводи до прекомерног сазревања.

Кора дрвета је сиво-браон.Храпавост коре је висока, тако да након неколико година од садње почиње да се ољушти.

Из описа лишћа се наводе следеће особине:

 • овалног облика;
 • нијанса - тамно зелена;
 • обилан восак;
 • мале пруге меке жуте боје;
 • по ивицама листа су мале назубљене површине.

Дрво има много бијелих цвасти, које се састоје од 7 цвијећа.Њихова структура се састоји од 25 прашника и 20 писта.Избојци су велики и достижу 40 цм.

Посебности плода

Воћке од вишања Надежда карактеришу следећи параметри:

 • просечна тежина бобице је 6 г, а дужина 2 цм;
 • заобљен облик, благо спљоштен;
 • богата тамноцрвена боја;
 • месо светле крем боје;
 • Вртлари са сваког дрвета сакупљају до 16 кг висококвалитетних производа.

Пулпа је сочна.Због густе коже, плодови се ријетко ломе.Укус је слатко и кисело.Погодни производи ове класе за универзалну употребу.

Правила за раст и садњу

Сорта Надежда треба много топлоте и сунца, зато се место слетања мора налазити на повишеном положајуПодручја која су добро осветљена. Најбоље је посадити близу зграда или живица како би се грмље заштитило од пропуха.

Минимална дубина подземних вода треба да буде 3 м. Ако је дубина нешто мања, онда је неопходно да се систем за одводњавање инсталира унутар сабирног зденца. За то је боље користити дробљени камен или дрво од пиљевине.

Тла би требала бити плодна, тако да након копања парцеле за сваки квадрат. м. чине 10 кг хумуса. Идеално за слијетање у глиненим земљиштима са алкалним окружењем. Уз високу киселост тла, потребно је непосредно кречење површине.

Уобичајено је да се земљиште ископа у јесен, а садња се обавља почетком априла, када се земља довољно загреје након јаких мраза. Млада стабла треба засадити пре него што се појаве први пупољци.

Предлага се да се черева засаде на плодната земја

.

Приликом одабира младице, дајте предност онима чији је старост 1 или 2 године. Корени садног материјала морају бити развијени, без недостатака или болести.

У пролеће се у бунар постави калемљена садница, а корени густо прекрију горњим слојем земље (остаје након копања рупе). Биљка се зали са топлом водом у запремини од 20 литара. Размак између садница треба да буде 3 м.

Основне активности неге

Чување трешње Нада је једноставна. Храњење се врши само 2 пута по сезони, почевши од 2 године након садње.

 1. Хранити биљке у пролећекалијум нитрат (20 г на 4 литре воде).
 2. У јесен користите раствор суперфосфата (50 г на 5 литара воде) и загрлите земљу.Такве активности помажу у заштити биљке од мраза.Сваки грм треба да има 20 литара ђубрива.

Водите жбуње са интервалом од 10 дана.Оптимална количина воде по грму је 20 литара.Након рада за наводњавање, након 3-5 дана, потребно је ослободити земљу и уклонити коров.То ће повећати количину влаге и зрака унутар Земље.

Резидба се врши само ако баштован примети болесне или суве гране на круници.Орезивање места треба да се обрађује на вртном терену.

Паразити и болести

Од главних болести које погађају сорту Надежда, оне производе маслинасту мрљу, пепелницу, антракнозу и монилиозу.

Третман са раствором бакар сулфата (20 г на 10 л воде) помаже да се ослободите мрље од маслина и пепелнице.У борби против антракнозе, препоручљиво је користити раствор мангана (40 г на 10 литара воде).

Редовно прскање колоидном соли (20 г на 5 л воде) помаже да се ослободите монилиазе.

Ако се на површини дрвета појавила гриња или бува, раствор љуте паприке (30 г на 10 л воде) ће помоћи у борби против њега.За лисне уши, ефикасан лек је „Оки“ (80 г на 10 л воде) или Бордеаук мешавина (20 г на 5 л воде).

Трешње антрацноза

Закљућак

Укусне трешње Нада је патка, тј.трешњеОворазноликости због великог броја позитивних квалитета у свом опису, стекао је признање широм света.