Култивација Мицхуринскаиа Цхерри Цхерри

Мицхуринскаиа Цхерри, отпорна на лоше временске услове и бактеријске болести, је сорта касног сазревања коју је узгајала Т.В. Морозова из сорте семена Ленинградскаиа жута и третирана хемијским мутагеном.

Мицхуринскаиа Цхерри - касна сорта

Карактеристика

Слатка трешња ове сорте је рана и касна. Предности предности:

 • отпорност на мраз;
 • толеранција на сушу;
 • висока преносивост;
 • отпорност на бактеријске болести.

Дрво почиње да доноси плодове у 5-6 години развоја. Повољни опрашивачи: Мицхуринка, Бигарро Бурлат и Пинк бисери.

Мицхуринка - сорта са касним слатким трешњама са тамно црвеним сочним плодовима, слатким и киселим окусом. Бигарро Бурлат - француска црна вишња са црним и црвеним бобицама, користи се као рана индустријска. Пинк бисери - касна плодна трешња са ружичасто-наранџастим воћем и светлим соком.

Трее

Средњи раст са заобљеном, издуженом круном средњег задебљања карактеристичан је за воћно дрво. На кори смеђе боје. Избојци су глатки и равни, прекривени малом количином леће која се користи за размену гаса. Пупољци су средње величине, у облику јајета, снажно одступају. Листови су овални, уски, глатки,богата зелена боја са карактеристичним сјајем, на ивицама са двукоостропилцхатуи назубљеним.

Пејзаж је танак и скраћен, садржи пигменте антоцијана и две велике црвене жлезде. Стиринс но. Цветови су велики, беле боје, изгледају као ружа, латице су заобљене. Стигма се значајно подиже изнад прашника.

Воће

Велики плодови (6,5 г). Облик бобица је широко срце са заобљеним врхом и малом удубљењем у бази. Карактеристичан абдоминални шав ниског степена. Стабљика је скраћена, задебљана, прилично добро одвојена од гране.

За бобичасто воће типична тамноцрвена или тамноцрвена боја и слатки укус. Камен је средње величине, овалног облика, глатке текстуре, слободно одвојен од пулпе.

Сорта има велико и атрактивно воће

Узгој

Садња Мицхуринскаиа трешње се изводи у рано пролеће. Не препоручује се гајење у јесенском периоду, јер шансе замрзавања садница.

Опис најадекватнијих садница:

 • здрав коријенски систем, одређен бојом и виталношћу ткива;
 • еластичне и нетакнуте одлазеће гране;
 • коре без оштећења.

Търсенето за засаде на Мицхуринскаиа трешњата се съдържа в јесени. Неколико канти органске материје (хумус или компост) се додају у јаму тако да се током зиме ломи у земљишту, а одозго се улије плодна земља. Непосредно пре садње у земљиште се уноси 0,3-0,4 кг суперфосфата и 0,1-0,2 кг калијум сулфата.

За просперитетнураст и зрење Мицхуринских трешања врши се према одређеном плану:

 • У припремљеној јами ископана је рупа пречника 50–60 цм и дубине 70–80 цм, тако да она прелази обим кореновог система.10 кг хумуса по квадратном метру се уноси у земљу.Једнако важна припада суперфосфатима и нитратима, који се препоручују за израчунавање не више од 200 г по квадратном метру.Ако се киселост тла не нормализује за садњу трешње или трешње, гаси се кречом (400-500 г супстанце по јединици запремине).
 • Од виталне је важности за младу трешњу да створи подршку.Због тога се на дну јаме за слијетање ствара мала висина и улог је чврсто фиксиран.У непосредној близини, саднице трешње су засађене тако да им се коријенски врат диже изнад тла на висини до 10 цм и чврсто је везан за носач.
 • Близу засађене трешње направити дубоку бразду и сипати садницу са неколико литара воде кроз њу.
 • На крају процеса садње, површински слој земље у зони близу шуме мулкује се коришћењем свеже земље, хумуса или тресета.

Њега

Слатка трешња треба много воде.И суша и вишак влаге ће проузроковати знатну штету.За младу биљку ће бити довољно 4 литре воде, а за зреле 5-6 литара.У току припреме за плодоношење и директно испред њега, наводњавање се врши једном месечно.У недостатку падавина и неповољних временских услова, препоручује се наводњавање једном недељно.Посебно су важна мајска, јунска и јесенска залијевањаодони зависе од обиља будуће жетве.

Прволволну зону треба одржавати у добром стању: истријебити корове, редовно одвојити горњи слој тла, правовремено направити бјеланчевине дебла и загријати трешњу са четинарским гранама.

Дрво вишње након три године старости до три пута годишње треба да буде опремљено различитим ђубривима. У пролеће треба да направите урее по стопи од 30 г /м2. м и 200-300 мг урее, у лето - 300-350 мг гранулираног суперфосфата и 100-200 мг калијум сулфата, у јесен - кречњак, калциј карбонат, пепео и 15-30 кг хумуса.

Възможността за даренството треба да се редовно

Болести и штеточине

\ т
  Гусјеница лишћа се храни свим органима: воћем, листним листовима, пупољцима, коријењем, коре и бубрези.
 • Монилиоза (молинска опекотина) изазива појаву сивих изданака на бобицама и изданцима биљке.
 • Пивац трешње поједе пупољке, цвијеће, јајнике и плодове и ставља јаја у камен кроз направљену рупу.
 • Црна трешња активна пропагација на доњој страни листних плоча, уништавајући их. Тамноцрне гљиве ослабљују процес фотосинтезе и покривају плодове, стабљике и петељке са лепљивим и ларвиним отпадом.
 • Цилиндроспороза узрокује прерано испуштање лишћа.
 • Мољац активно уништава покров лишћа воћних усева. Клиастероспориосис (перфорирано уочавање) изазива широко распрострањену некрозу биљних ткива са даљњом иреверзибилном смрћу.
 • Трешња се храни нектарима незрелих цветова, соком од воћа и лишћа, што узрокује значајно смањење приноса.
 • Филостиктоза (смеђа мрља) смањује фотосинтетичку област, типично формирање мноштва сувих места.
 • Лажни прах изазива омекшавање дрвета и излаже дрво ломовима и пукотинама.

Закључак

Популарна трешња је постала због непретенциозности и дугорочног стабилног приноса.Од интереса је не само за власнике приватних викендица, већ и за индустријску производњу због укуса бобичастог воћа, високе транспортности, дуготрајног складиштења и универзалне употребе.