Крушке у облику колонија, особине и њега Пеар

У модерном свету постоји много различитих типова крушака.Крушке колонске структуре добијају на популарности, посебно у региону Москве.Зашто?А шта је то колонска крушка, научит ћете из овог чланка.

Колонаста крушка припада врсти патуљастих стабала

Карактеристике колонске крушке

Колонаста крушка припада врсти патуљастих стабала.Много је нижа од обичних воћака.Крушка се назива колона због свог вањског облика, налик на колону.Не само крушке, већ и стабла јабука, брескве, шљиве и друга воћна стабла су у облику колоне.Плодови ових стабала својствени су изузетном укусу, одличном укусу, који траје дуго времена.

Будући да је стубаста крушка обдарена оригиналним обликом, она се активно користи за обликовање пејзажног дизајна и декорацију личних парцела.Популаран је у вртовима московске регије.

Узгајивачи су релативно недавно развили ову врсту крушке, али она је већ постала популарна.У опису колонске крушке, њена оригиналност структуре круне је забележена када су мале гране спљоштене до дебла.Плодови имају укусан медни укус и одликују се високом сочношћу.Крушке овог типа не захтевајупосебна брига.

У данашње време се узгајају све врсте стубастих крушака које сазријевају у различита времена.Примјењујући праву његу, можете прикупити од 3 до 8 кг воћа у првој плодној години са једним стаблом.

Ова врста воћа је подијељена на јесен, љето и зиму.Ако у врту постоје различите врсте описаних стабала, можете се препустити укусним плодовима од средине лета до зиме.

Летне сорте

Љетне сорте врста колонских крушака укључују најраније плодоносне сорте.

Кармен - његови плодови имају прекрасну тамноцрвену боју.Врло је оригиналан и атрактиван.У просеку, једно воће има масу од 250 до 300 грама.Укусне су и слатке.Колониформна крушка Цармен - одлична сорта за стварање вртова са великом површином, до 2 хиљаде хектара.

Декор - сорта касне зреле колоњске крушке.Воће почиње у другој години након садње. Плодови су велики, до 260 грама , засићене жуте боје.Месо је сочно, пријатног слатко-киселог укуса, осећа се мирис руже.Декор је добро заштићен од болести и мраза.

Крушка Г-5 - ова сорта спада у летње-јесенско зрење.У опису плодова уочава се прелепа златна боја, али са добро израженом хрђавошћу.Воце разлицитих велицина од 150 до 250 грама и одликују се деликатним слатким укусом.Ова врста крушке врло лако толерише болести и има нормалну отпорност на мраз.

Крушка Г-5 се односи на зрело лето-јесен

Јесенске сорте

Јесенске сортеколоније зреле у различитим мјесецима јесени.Они укључују:

Сафир - плодови сазревају почетком септембра.Први пут фруктификација почиње 3-4 године након трансплантације.Плодови су дуги, зелени са жутим нијансама.Запажени су хрђави и црвени зраци.Средње крушке тежине око 200 грама.Саппхире има заштиту од краста, умјерену отпорност на мраз.

Крушка Г-2 је касна сорта.Зрело воће се дешава крајем јесени.Плодови са грмовима, зелене боје са мрљама боје рђе.Месо је нежно, слатко са изузетном аромом.У маси једног воћа достиже 200 грама.Крушка Г-2 је добро заштићена од болести и мраза.

Крушка Г-3 је рани јесенски поглед на структуру стубова.Воће дозријева од 200 до 400 грама.Изглед је карактеристичан по туберозности, богате жуте боје.Укус је одличан.Сорта има добру отпорност на уобичајене болести и мразове.

Крушка Г-4 - почиње плодоносити трећу годину након садње.Сазревање плодова одвија се у првој половини септембра.Имају прелепу жуту боју са пријатним руменилом на бурадима.Плодови су велики, око 280 грама.Месо је нежно, укусно, осећа се уљастост.Сорта има високу отпорност на мраз.Може да издржи температуре до -25 степени.Има добру заштиту од болести.Г-4 крушка припада врло касним сортама, јер плодови падају у прве дане зиме.Плодови су велики, жуте боје са неравном површином.Њихова тежина је око 250 грама.Укусни су, слаткиизванредна сочност.

Предности и недостаци

Описане крушке имају бројне предности:

 • Компактно дрво, које омогућава да се заузме мала површина у земљишту.Вртлари имају прилику да засаде постану густи и да жање много више жетве.
 • Прво плодонење се јавља у раном периоду - 2-3 године након садње.
 • Колониформне крушке се брзо укорењују на ново место и почињу да дају плодове.
 • Мала висина стабала омогућава брзо и лако жетву, спровођење поступка неге.
 • ​​
 • Плодови су велике величине са одличним укусним својствима.
 • Висока отпорност на мраз и болести.
 • Висок принос се систематски посматра.
 • Од плодова описаних крушака могуће је правити џем, џемове, џем, разне оригиналне десерте.

Поред својих предности, крушке колонске структуре имају и неке недостатке:

 • Кратак период плодности (до 15 година).
 • За време раста стабла, потребна је редовна нега, моделирање круне, обрезивање бочних грана.
 • Неке врсте воћа на дрвету.

Крушке у облику колонија брзо се укорењују на ново мјесто

Садња колоидних крушака

Ове врсте воћа припадају дрвећу за активно садњу.Да бисте направили врт, морате изабрати годишње саднице, јер се брже укоријењују.Сетва колоновидног типа крушака треба да се ризоми натопи у воду.Са сувим кореновим системом крушке се не могу садити.За правилан раст и негустабла формирају ред са растојањем једног стабла од још 40–50 цм, а ширина између редова је 125 цм

Много раније, земља се припрема пре садње, обогаћује се органским ђубривима.На једној слетној рупи троши се 3-4 килограма горње дораде.За припрему јаме, потребно је да урадите следеће:

 1. Јама није јако дубоко ископана.Важно је оставити мјесто инокулације изнад земље, коријенски систем у јами.
 2. Додаци поташи или суперфосфати помешани са земљом се стављају у јаму.
 3. Сијати садницу и бунар.

Гнојење тла органским ђубривом, потребно је одвојити га од кореновог система дрвета.За ову одећу посипајте слојем земље.

Треба такође разумети да се земљиште у јами за слијетање настоји смирити.Крушка у облику крушке има слаб коренски систем, стога је немогуће користити минерална ђубрива у вријеме садње саднице.То ће довести до смрти саднице или неправилног развоја.

Формирање круница

После садње саднице, важна је правилна нега, а главна брига о крошњама је правилна резидба круне.Брига о стаблу одређује како ће се формирати круна и како ће се дрво развити.Што се више огранака сече, то ће активније граничне површине расти.Узима се у обзир да грана која је ближа вертикали даје јачи пораст од оног који је одбијен у наставку.Важно је разумети и не брисати главни диригент.Ако је крушка правилно ошишана, њен врх се продужава за 10-15 цмдодатно, развијају се 2-3 нова процеса.

Када се раст гране-проводника не разликује по активности, одсечен је, остављајући само 2-3 пупа.Занимљив тренутак у бризи - у првој години искрцаја, све цвеће се скупља.Ово омогућава стаблу да добије више снаге и бољег корена.У другој години након садње, остављено је 5-6 цветова, у случају да се биљка добро држала.Плодови се повећавају сваке године.Стога, када се бринете, морате контролисати оптерећење сваке биљке, с обзиром на величину воћа и њихов број.Ако се плод драстично смањио - то је знак преоптерећења.Следећи за добро плодоношење, потребно је оброк броја цветова.