Краставци на балкону: најбоље сорте краставаца

Могуће је узгој краставаца не само у врту, већ и код куће - на балкону, гдје имате мало простора. Све што треба да урадите је да изаберете успешне сорте краставаца које расту код куће без икаквих проблема и не захтевају сталну негу.

Нису све сорте краставца погодне за узгој на балкону

Посебне карактеристике

Краставци, који су искусни вртлари или једноставно љубитељи свјежег поврћа, радије расту на балкону, сасвим другачије од врта. Познате нијансе које су карактеристичне само за ове сорте, и зато их треба узети у обзир.

Главне карактеристике које су својствене краставцима за узгој балкона:

  • Биљке се одликују релативном толеранцијом на сушу, мјестима осјенчаним издржљивости, моћним системима корена.
  • Величина плоче није велика, тако да је лако пронаћи мјесто на балкону.
  • Интерноди се разликују по кратким раздаљинама.
  • У чворовима има много јајника, што омогућава да се добију високи приноси чак и када се посади мала количина семена.
  • Зеленти немају велику величину, не прерасту у кратком времену.

Тренутно постоји велики број хибрида прилагођених за успјешну култивацију код куће.Нећете морати потрошити пуно времена, тако да без додатних трошкова рада испадаобилан и врло укусан урод краставаца за салате и конзервирање.

За узгој краставаца на балкону, они морају имати снажан коренски систем

Балканске сорте укусних краставаца

Краставци који се могу успјешно узгајати на кућном балкону, доста, тако да можете одабрати само одговарајућу оцјену.Прозор ће моћи да узме сорте корена које дају укусну жетву.

Ф1 је балкон. То је краставац који лансира женски тип цветања.Гранање ових краставаца је просечно.Око 2-8 јајника се може формирати у формираним чворићима.Краставци ове сорте су зелени, благо грудасти, са белим трњем, разликују се по дужини од 6-10 цм, а такође не расту брзо.Укус и квалитет поврћа.

Хибрид је способан да издржи ефекте уочавања маслина, разних вируса, распрострањене прашкасте пепелнице, опасне за биљку.

Ф1 Градски краставац даје много јајника

Ф1 градски краставац. Погодан и прилагодљив за трајну култивацију на балкону.За сорту карактерише велики број јајника, који се постепено сипа.Можете добити зелене краставце, дугачке 11 цм.Дуго времена поврће не прераста, тако да у сваком тренутку можете скупити апсолутно младу и укусну жетву.Може расти на вашем балкону - лако подноси хлад.Немојте патити од болести које су типичне за обичне краставце, а не хибриде.

Ф1 Балаган.Зрело краставце, растуће гомиле, различити типови женског цветања.Грана у овој сорти је прилично слаба, али су бочни избојци прилично слаби и танки. На крају ћете добити зелене и мале краставце, који се одликују одличним укусом. Узгајати поврће на балкону, јер они лако толеришу хлад и друге неповољне факторе који се јављају.Култивација је лака, јер за такву сорту није типично да боли.

Ф1 Балаган - разноврсна врста балканских краставаца

Ф1 календар. Краставац је идеалан за брзо и удобно гајење на кућном балкону, има женски тип цветања, али се јајник ставља у снопове на чворовима.Разгранавање краставаца је просечно, тако да поврће идеално иде чак и на балкону у свакодневним домаћинствима.За сорту карактерише мали број јајника, који се постепено сипа.Сами краставци су зелени, мали и дуго не прерастају, па су популарни код оних који воле да узгајају поврће на балкону.

Сол и сви укуси идеални су за салате и конзервацију.Хибрид не разболи, не нестаје, па љубитељи поврћа добијају обилну жетву.

Ф1 хуммингбирдс. ​​За ову сорту карактерише се јајници који примају сноп.Погодан за активно и ефикасно гајење обиља на опремљеном балкону.Као резултат тога, можете добити зелене листове кратке величине, са белим трњем, стандардним обликом вретенастог облика.За хибрида није карактеристично да се разболи и патиуобичајене болести за краставце. Квалитет овог поврћа је висок и укусан.

Ф1 Хуммингбирдс Фетцхинг Беамс

Ф1 Мацхаон.Ако на балкону стално можете узгајати укусно поврће, дајте предност овим укусним краставцима. Разликују се по женском типу цветања, што омогућава добијање великих жетви. Поврће је зелено и нема велике шиљке. Дужина сваког краставца је око 10 цм, а на површини зеленог лишћа виде се уздужне и прилично лаке пруге. Квалитет укуса овог поврћа је висок, тако да су популарни у смислу употребе у салати или за конзервирање. Не можете се бојати за болести биљке - нема склоности.

Потребно је одабрати најбољу варијанту краставаца за узгој на домаћем балкону према вашим индивидуалним жељама.Хибриди се лако прилагођавају различитим условима, тако да нећете имати проблема директно са култивацијом. Добит ћете рани тип, средњи и каснији усјев, тако да ћете моћи користити укусне и хрскаве краставце за салате или за конзервирање по различитим рецептима.