Користи и сорте црвених крушака Крушка

Крушке су један од омиљених плодова људи. У савременом свету се узгајају различите сорте крушака. Али црвене крушке највише привлаче пажњу са својим спектакуларним погледом. Поред тога, они су веома корисни за тело.

Крушке су међу омиљеним плодовима људи

Карактеристике црвених крушака

Крушке са црвеним плодовима одликују се не само лепотом изгледа и одличним укусом. Имају многе предности:

  • у свом садржају има много влакана, калијума, витамина Ц;
  • без натријума, холестерола, засићених масти, холестерола;
  • у плодовима црвене крушке само 96 кцал, али много фитокемикалија.
  • благотворно утичу на стварање крви и кардиоваскуларни систем.
  • употреба таквих плодова помаже у чишћењу тела.
  • воће црвене крушке је укључено у мени за гојазност и дијабетес.

Често црвена стабла крушке имају бордо лишће. Ево неколико врста црвених крушака.

Старкримсон

У процесу раста, Старкримсон крушка формира јаку круну која се шири, има пирамидалну структуру, са обилном лишћем. Дрво добро подноси зиму, добро је заштићено од краста. Сорта почиње да даје плод након седам година од садње. Али уз употребу дуње, почиње плодоношењепету годину.Раст усјева се формира споро.Само у десетој години плодног узгајања је висока продуктивност стабла.Цветање се дешава средином касног периода.Старкримсон треба спољашње опрашивање.Сорта систематски и обилно производи плодове.

Сорта поавитса плодовен после 7 лет

Плодове хрушка описанного сорти имат привлекательниј изглед, големиј размер.Њихова тежина може бити од 185 до 285 грама.Њихова кожа је жута са мутном бургундском бојом.Када се заврши зрење плодова, оне су потпуно прекривене црвеном бојом.Месо је бело, сочно топиво у устима, пријатног слатко-киселог укуса.Воће може трајати око 30 дана.

Виллиамс Ред

Разноврсна французска касна зрела крушка.Карактерише га отпорност на мраз, али је током јаких мразева примећено замрзавање главних грана.Нормална отпорност на красту.Сорта има висок принос и брзину.Али Виллиамс Ред може бити преоптерећен са превеликим приносом, што негативно утиче на жетву.Плодови постају мањи по величини, укус се погоршава.

Дрво средње висине са просечном густином лишћа .Круну карактерише компактност заобљене пирамидалне структуре.Врхунски млади избојци, кора дрвета и листови тамноцрвене боје.Понекад можете приметити жуто-наранџасту нијансу.Плодови описаних сорти великих облика.Тежина једне крушке је од 160 до 190 грама.Понекад плод може да достигне 270 грама.

Виллиамс Ред ис лате французсорта крушке

Облик плодова дугуљастог са неравном површином. Жута кожа са тамноцрвеним руменилом на читавом воћу. На зрелом воћу, руменило се претвара у богату црвену боју. Поткожне тачке жуте боје или са ружичастим нијансама јасно су видљиве по читавој крушки. Понекад има малих мрља боје рђе. Кремасто месо, сочно са деликатним укусом и наговештајем мириса мушкатног орашчића. Зрело воће се догађа крајем лета или почетком јесени. Користите их не само у новом облику. Од ових воћа направите укусне компоте, сокове. Транспортност воћа у нормалним границама.

Цармен

Сорта се узгаја у Русији. Дрво брзо расте. Круна његове уске пирамидалне структуре. Због мале величине круне, дрвеће се може садити гушће. Листови су средњи са нијансом црвене. Плодови су средње величине, кратке дужине са прекрасном тамноцрвеном бојом. Када је зрела, боја је засићена црвеном бојом. На плодовима постоји велики број поткожних тачака. Стабљика је јака, али кратка. Крем боје пулпе, средње конзистенције. Укус је пријатан, сладак и киселкаст, а не кисео, осећа се уљастост пулпе. У плодовима таквих супстанци:

  • шећер - 8%;
  • титрирана киселина - 0.12%;
  • аскорбинска киселина (за 100 г) - 7 мг.
  • п-активне супстанце (на 100 г) - 135 г.

Плодови Кармена су средње величине, кратке дужине са прекрасном тамноцрвеном бојом

Зрело воће се одвија до средине августа. Они се чувајуоко две недеље. Дрво почиње да доноси плод у петој години након садње. Има умерену отпорност на мраз, заштићен је од краста. Принос је просечан.

Красулиа

Красулиа крушка средње висине (око 4 метра). У процесу раста, круна постаје заобљена, али пространа. Дебло дрвета је конусно обликовано. Примећено је благо увијање. На лубању дебла. Листови су широки, глатки. Цветови су велики, издужени, слични шољици. Красулиа цвјета средином маја. Плодови су округли, спљоштени, средње величине. Њихова тежина достиже 90-120 грама. Плодови немају лијевак, али на том мјесту постоји занимљива градња. Због тога је карактеристика одређена разноврсношћу ове крушке.

Плодови сорте Красудиа су округле, спљоштене, средње величине

.

Изглед Красули крушке је веома привлачан. Зато имају тако дивно име. Кожа описаних плодова је нежна, глатка и сјајна. Њихова боја је жућкаста, али је главни дио плода прекривен црвеном мутном бојом. Можете видети много поткожних тачака. Месо плода је кремасто са деликатним ретроокусом и лабавим текстурама. Слатки су са зачинским додиром.