Користи и штете од јаја кокица

Највреднија својства јаја бисерки добијена су од „краљевске птице“ која није мање јединствена по својим карактеристикама. Популарно име добија захваљујући засићењу трупа микроелементима и витаминима, као и елегантним перјем.

Јаја бисерке су веома хранљива

Чврста структура тела преноси хранљиве компоненте од кокошке до производа који производи. Да сазнамо које корисне особине садржи?

Разликовна карактеристика љуске

У величини, јаја бисерке између препелице и пилетине. Садржај минерала, витаминских комплекса, хранљивих материја премашује њихов број у поређењу са кокошјим јајима.

Љуска Цезар јаја је врло јака, као у бајци “Јаје је положено.

Шкољке испод љуске су веома јаке. Спољна заштита спречава продирање микрофлоре у садржај, испаравање влаге.

Могу се дуго чувати без конзервације. До шест месеци његова корисна својства неће нестати, зависно од температуре садржаја. Транспортован готово без губитака.

Тагачка асина авлаетса авлаутса аркостьу

Јединственост кокошјих јаја

Готово потпуно пробављив производ садржидобар холестерол, добро пробављив протеин, низак садржај масти и низак калоријски садржај.

Предности таквог производа, који има снажну заштиту од вируса штетних за људе, у одсуству алергијског опозива. Она је дијетална и може се конзумирати од дојиља, људи на дијети, болесних људи, старих људи и људи под стресом.

Губитак снаге тијела након тешких оптерећења, нервозних искустава, враћа се повећаном количином жељеза у јајима "краљеве птице".Провитамин А даје боју жумањака ближе наранџастој.Сам витамин је неопходан за кожу и очи.Познат је по предностима витамина Б за раст мишића и добру функцију мозга, ПП за производњу хормона и неких каротеноида за успоравање старења.

Главне вредне супстанце се налазе у следећим односима (грама):

  • Протеини - 12.7.
  • Фат - 0,6.
  • Угљени хидрати - 0,6.
  • Асх - 1.0.
  • Вода - 65.0.
  • Калорије - 45 кцал.

Вредности се на 100 грама сирових продуктов и има минимална грешка.

Гвинеја печеница пренесе на јаја мноштво корисних микроелемената

Штетна својства:

  • Здраво људско тело лако га апсорбује у свом сировом и куваном стањуформа.То може донијети штету људима који имају индивидуалну некомпатибилност с једном од компоненти.
  • Неке компликације се веома ретко јављају код одређених болести јетре и бубрега.Уосталом, садржи много протеина, што није увек лако пробављиво.
  • ​​
  • Штетно је јести ихунлимитед Преоптерећење гастроинтестиналног система може бити опасно.

Гастрономска вредност

Гастрономија широм света игра једну од водећих улога за јела која укључују производе од јаја.

Прехрамбена вриједност јаја бисерки узима се у обзир у спортској кухињи, у припреми дијета за мршављење, у прехрани болесних људи, трудница.

Препоручује се да се очувају нутритивна својства конзумних сирових јаја. Било који микроелементи се не уништавају топлотном обрадом, јаје остаје што је више могуће корисно. Редовита употреба ујутро - два јаја бисерке може повећати мушку потенцију, физичку издржљивост.

Када се кувају, они саветују производ деци, посебно малим. Због густине љуске, тврдо кувано је потребно скоро двоструко дуже од обичног пилећег јајета.

Треба водити рачуна о употреби производа који садрже бисерке, за особе са контраиндикацијама, како се не би наносила штета здрављу.

Говеда јаја - товарен производ

Козметичка употреба

Имају подмлађујући учинак на кожу. Маске са употребом чистих пора жуманце, смањују сјај дуго времена. Нутритивна својстваповећавају еластичност. Кожа постаје лепа и глатка.

Засићене корисним компонентама, љуске јаја бисерки, здробљене у прах, користе се као пилинг.Тело је очишћено од контаминираних слојева, у исто време натопљено манганом, сумпором, силицијумом,фосфор, калцијум.

У козметичким салонима користе се производи који имају бисерку или део њих у свом саставу. Хипоалергијска својства јаја не дају негативне реакције са производима другог порекла.

Гвинејска јаја се употребљавају за козметичке поступке

Трг пшенице Египат

У испустима практично нема јаја „краљевске птице“. То је због високе цијене и односа према узгоју бисерки. Перната принцеза се углавном доживљава као претјерана егзотика у домаћинству.

Разведителни побаруваат технологиа на обработка. Прва руска пасмина, Волга бела, настала је 1986. године. У току је рад на повећању продуктивности и побољшању квалитета узгоја бисерки.

Млади се узгајају у Републици Мари Ел. Велике серије купили су фармери перади Башкир и Тјумењ. До данас се ријетке фарме узимају за узгој ове птице.