Корисна својства јаја фазана Фазани

Фазан је птица која се узгаја на ријетким фармама.На западу је врста чешћа међу домаћинствима.Месо и јаја фазана су тражени међу зналцима.

Фазанска јаја могу имати различите боје

Изглед

Фазанска јаја су извор витамина и минерала.Употреба птичјих јаја може обезбедити људима протеине у запремини коју друге врсте не могу да обезбеде.У величини и боји фазана јаја се веома разликују од осталих.Они су инфериорни у односу на пиле неколико пута, њихова разноликост боја укључује следеће нијансе:

 • светло беж;
 • је браон;
 • зеленкасто;
 • сиво.

Боја може бити обојена или равномерно распоређена.Фазанска јаја се међусобно разликују у зависности од пасмине кокошке.Тако женке кавкаског и румунског фазана носе лагана и тамна јаја смеђих нијанси.Носе велике величине, неколико пута веће од других слојева.У њима жумањак прелази обим пилетине.

Укусне карактеристике јаја врсте су различите.Неке пасмине су укусне и одмах их разликују од осталих птица.Остатак се руши тако да се једва разликују по карактеристикама укуса од пилетине.

Месо и јаја птица имају укус који је директно повезан са исхраном.Питање држања и узгоја фазана је од највеће важности.Пошто ће почетни услови дати финалерезултат. Фазанска птица тражи услове притвора, који се стварају око њега. Појединци се развијају здраво уз услов поштовања своје територије и ограничавају присуство неовлаштених особа у њиховој перадарници.

Укус јаја фазана зависи од исхране птице

Потребно је правилно поделити стоку на јата неколико женки и једног мужјака. Сваки појединац треба два квадратна метра личног простора. Могу садржати врсту узгоја пашњака и пашњака. У хранилицама можете сипати толико хране и сипати толико воде да минимални број пута дневно улази у оловку. Могу се прикупљати ујутро, редовно. У супротном, неће бити ништа за прикупљање.

Стока их прогута, да би то избјегли, узгајивачи дају женкама врсту љуске од јаја.Разлог за често сакупљање јаја је да јаја имају танку љуску. Они су повређени и оштећени и постају непогодни за инкубацију или продају.

Инкубација

Инкубирају се са кокошком или инкубатором. Метод се бира на основу броја глава ваше фарме. ако имате велику фарму, не можете без инкубатора.

Прикупити их на вријеме како би се спријечило њихово деформирање. Повећање броја примљених пилића. Јаја су погодна за даљу култивацију:

 1. Глатка и здрава боја.
 2. Зелена и испуцала не користе.
 3. Ако је глатка округла, она се одбацује.
 4. Користе се и овални тестиси природне величине иса целом љуском.
 5. Ако жуманце тече брзо, не користи се.
 6. Поделити их треба по величини.Подијелите их у неколико категорија, инкубирајте одвојено.

Фазански пилићи се могу продати или узгајати за месо

Велики број пилића који се могу даље узгајати и клати за месо може се подићи.Дистрибуирана продаја младих особа.Да би пословање било профитабилно, можете купити јаја птица или младих животиња од проверених и познатих фармера.

Величине јаја могу бити различитих величина:

 • мале;
 • су просечни;
 • су велике.

Као резултат тога, кокошка седи или на малој или на две друге величине.Таква разлика омогућава свакоме да равномерно сазре и избегне брак.Љуска мора бити равна.Пре него што их ставите у инкубатор, пажљиво их прегледајте под јаким светлом, како бисте идентификовали додатне недостатке.

​​

На завршном прегледу проверавају се сви наведени параметри, ау инкубатор или на кокошку смештају се само одговарајући параметри.