Комбинована храна, као потреба за негу пилића Пилићи

На првом месту за правилан развој, растдобре прехране, нарочито у првим данима живота. Комбинована храна за пилиће ужива велику популарност међу становништвом.

То је специјална комбинована храна, фабрика или помешана са сопственим рукама код куће, која игра најзначајнију улогу у периоду узгоја живине.

Здравство пилића зависи од квалитета хране

Вредност хране за пуни развој пилића

\ т

Квалитативни састојци хране решавају веома многа питања:

 • развити имунитет на инфекције, очување здравља птица;
 • пилићи добијају уравнотежену, потпуно развијену исхрану, без додатног храњења;
 • нема потребе да се заразе птице, јер се сточна храна, као и оне које сами припремају, праве по посебним рецептима, и садрже витамине, минералне комплексе, ензиме, антиоксидансе и потпуно се апсорбују у организму;
 • доприносе опстанку појединаца.

Која храна је боља у различитим периодима узгоја пилића?

Композиција висококвалитетне хране садржи уравнотежен распон хранљивих састојака потребних за правилан развој пилића.Током раста, потребе се мењајупрема томе, храну треба одабрати на основу старости птица.

За кокоши различног узраста постоје различити напитци

Висококвалитетна крмна смеша у потпуности апсорбује тело, без додатног храњења.

Стручњаци препоручују давање мешане хране у облику земље.Ово треба узети у обзир ако кувате сопствену храну код куће.Треба разумети значај за раст комбиноване хране у почетној фази.

Предложена је сљедећа схема:

 1. до десет дана да се храна унесе заредом - 10 г дневно, а затим се постепено повећава на 35 г;
 2. након десет дана, постепено уносити до 170 гр. наједна риба дневно.

Када се мења дијета, узима се у обзир осетљивост птица на другу композицију.Стога се прелазак на другу храну не јавља одмах, већ у року од 3-5 дана.У већини случајева храна се купује за бројлере, како би се у релативно кратком времену добило квалитетно месо.

Наиме, у првих тридесет дана уочен је повећан растбројлери .У овој фази користите феед "Старт" и "Гровтх".Као последица тога, прелазак на "Финисх".

"Старт" је направљен по посебном рецепту, који формира коштано ткиво и живине мишиће, побољшава имунитет, а црева раде, јер композиција садржи пшеницу, грашак, кукуруз, јечам и многе витамине и минерале.Храна Старт” јепуњена хранакрмне смјесе, коју је тешко кувати код куће.

Употреба смеше"Финисх", обогаћен витаминима, птице достижу максималну тежину у кратком времену.

Одговарајуће хранилице вам омогућавају да брзо добијете тежину

Припрема сточне хране код куће

Зашто су феедови тако популарни? Прије свега, због једноставности употребе, без храњења и уравнотеженог састава.

У индустријској производњи користе посебне рецепте и опрему за велике количине производа. У припреми сточне хране у малим фармама, користите мини-линије, и своје рецепте.

На помоћним фармама често постоје мјешалице, ау сеоским двориштима властитим рукама обављају праву количину производа за фарму.

Ако нема уређаја, неопходне компоненте можете гњечити властитим рукама. Наравно, ова храна се не може поредити са фабриком, али можете се пријавити.

Домаћа храна, као и купљена, треба да покрива потребне витамине. Најчешћа каша за пилиће састоји се од кукурузног брашна, пшенице, зобене каше, јечмене каше, сунцокрета. На првом месту је кукуруз, који одлично делује на формирање костију и мускулатуру пилића и побољшава гастроинтестинални тракт.

Да би обогатили храну беланчевинама, додаје се кост или рибље брашно, ако таквих састојака нема, додајте свјежи сир. Све је то помешано са млеком и даје се у количини од 30 грама.сваком пилићу.

Качкаваљ - извор протеина за пилиће

Ево примера комбинованог рецепта.храну за броилере од четрнаест дана до једног мјесеца што се обавља код куће. Компоненте су дате у процентима:

 • кукурузна гриз-48% ;
 • колач илиоброк19% ;
 • пшенични крух -13% ;
 • месно или коштано брашно или рибље брашно - 7% ;
 • специјални крмни квасац - 5% ;
 • обрнуто сухо - 3% ;
 • трава - 3% ;
 • масти за исхрану - 1%.

Из овог примера, јасно је да није тако тешко направити комплетну храну својим рукама. Такве рецепте, по жељи, можете наћи много.Главна ствар је исправна доза рецептуре, квалитативни састав.

Много је лакше отићи у радњу и добити праву храну него трошити вријеме на то.Али, прављење комбиноване хране код куће, могуће је контролисати квалитет састојака. Забрањено је исхрану пилића отпадом са стола, превеликом дозом обичне соли са устајалим производима, што може довести до болести и још горе смрти.