Колико пута годишње могу носити нојеве Острицхес

Величина нојца је увек била импресивна.Колико је импресиван, судећи по чињеници да могу да хране целу породицу.Прикупљањем нојева јаја, могуће је имати добар профит за породични буџет.Да бисте то урадили, морате знати фреквенцију јаја коју носе птице и то доприноси позитивном резултату.

Нојска јаја су добар производ

Шта утиче на учесталост неучествовања нојева?

Дешава се да фармери узгајају заједничке нојеве са аустралским, названим Емус, као и цасуар, Нанда (јужноафричка).

Имају много тога заједничког током неприсуствовања.Али постоје и посебне особине које се морају узети у обзир:

 • температура топлоте стана током периода производње јаја;
 • Која је тежина највећег фетуса.

Нојеви, који једу траву са корењем, гутају ситне облутке, имају добро потомство. Птица која се осећа слободном да се брже креће повећава своју тежину, што позитивно утиче на ритам не-одговора. Од великог значаја за правилан развој птица је температура просторије.Нојеви се осећају пријатно на температури од 16-20 степени.

Стрес негативно утиче на учесталост ноја.Приликом премјештања нојева у другу просторију, треба пазити да се не користи журба. Птице су забринуте у овој ситуацији, што негативно утиче на производњу јаја. Да бисте то спречили, повећајте број хранљивих материја које делују као антидепресиви.

Колико дана би птице требало добити већу стопу витамина, елемената у траговима? Обично два дана.

Да би нојеви донели здраве пилиће уз производњу јаја из ресурса, корисно је додати храну траве. Веома је важно дати га женкама зими. Храњење одраслих нојева у овом тренутку треба да се састоји од 5-7% траве. За пилиће - 3-5%.

Нојеви се не могу уплашити, иначе ће престати да журе

Када почну касати нојеви?

Ако говоримо, када се нојеви почну обрађивати, процес производње јаја се очекује за двије године живота. Понекад се афрички ној носи и за годину и по дана.

У почетку, појединци уносе неоплођену мембрану јајета. Дакле, Ему нојеви сазријевају само четрдесетог мјесеца. Али Нанда након 2,5 године постаје способан за зачеће.

За оплодњу је боље придржавати се оптималне (већ доказане) опције - једног мужјака и двије жене.

Колико пута нојеви лете за годину дана? Све птице журе за годином два пута - зими и јесени. Једина пасмина Цазуара која трчи једном годишње у августу.

Појединац долази до пуњења квачила у периоду од два месеца. Почео да носи квачило у фебруару, коначни закључакочекује се крајем марта.У јесенској сезони птице нојева журе у нормалном ритму, док фармери добијају пилиће или јаја.

Нојът е положил јајци за два месеца.

Колико јаја има једна особа?

Занимљивост: јаја нојева су разнобојна.Дакле, у афричкој раси су беле, у Ему су тамно зелене, у Нандуу су златно жуте.Колико јаја носи појединац?Највећи број плодова по сезони једног појединца је 80 комада.Али постоје изузеци, када женка нема сезонско потомство.

Важна карактеристика је да нојеви не журе равномерно сваке сезоне.Дакле, ако је Нанда имала 60 клица у последњем периоду, не морате поново чекати исти резултат.

​​

Основни фактори, ки впливајо на производство на јаје:

 • климатски услови;
 • нутритивни квалитет;
 • услови притвора.53, стога се користе у уметничком правцу.Из ње се израђују разни производи и боје.

  Љуска од јаја је изненађујућа у својој великој величини и прилично је лагана, али је веома издржљива.Такву шкољку је тешко разбити.Његова боја је повезана са бојом птичјег перја.

  Ему, тамни, величанствени нојеви носе тамнозелена јаја, бело-сиве птице су скватери, али носе лепе ружичасто-жуте плодове.

  Жуманце имабогата жута боја.За кување тврдог куханог ноја производ ће трајати 1 сат и 15 минута.

  Љуска од јаја је изненађујућа у својој великој величини, али је довољно лагана, али је издржљива.Тешко је прекинути.Распон боја јаја повезан је са бојом перја појединаца.

  Поносни Ему са величанственим вратом и тамном бојом носе тамно зеленкаста јаја, бело-сиве птице су више чучњеве, доносе лепе ружичасто-жуте плодове.

  Жумањак има богату жуту боју.Да кувате кувана јаја, кувајте 1 сат и 15 минута.

  За кување једног јела се узима само једно јаје.Али често се то често дешава, тако да можете кухати у деловима и држати оно што је остало у фрижидеру не више од 2-3 дана.Због добре чврстоће љуске, нојева јаја могу лежати до три мјесеца.

  Нојско јаје има високу снагу, можете стајати на њему без страха

  Како број јаја зависи од врсте нојева?

  Често се пита колико се може носити нојево воће?Ова цифра се креће од 450 грама до 1800 грама. Колико кокошјих јаја замењује један ној?Импресивна количина од 40 комада.

  Афрички нојеви воле да стављају оплођене плодове у заједничку гнезду.Карактеристике ових јаја су следеће:

  • дужина јаја је 15-21 цм;
  • тежина достиже два килограма;
  • дебела љуска изнад 0,5 цм.

  Колико воћа даје афрички ној?

  За сезону она приноси 40 до 80 јаја.

  Нусте су одложеневоће у великим гнезда са капацитетом од 5-7 женки. Колико јаја може имати једна квачила? Састоји се од 15 до 40 година. Период инкубације је 1,5 месеца.

  Али женка Ему даје 11 до 20 тестиса. Колико често Ему жури? То се дешава сваког дана, и догађа се три дана једном.

  Дебљина љуске јаја је 1 мм. Колико грама ће ова јаја висити? Највећа тежина ће бити 900 грама, али може бити 700 грама. Након парења, воће Ему се пресавија у канџе са до 25 јаја.

  Цазоуарино јаје тежи око пола килограма

  Цазуара нојеви имају зелене плодове. Њихово гнездо се састоји од маховине и лишћа. До шест јаја може бити у квачилу. По тежини, не прелазе 500 грама. Уз правилну инкубацију плодова, пилићи се појављују у септембру.

  Чудесне чињенице

  Невероватне чињенице о нојевим јајима:

  1. У Кини се евидентира чињеница да је највеће нојево јаје, које тежи 2,35 килограма, са пречником од 18,67 цм.
  2. Само излежени пилићи су имали висину од 12 цм и тежину од 500 грама.
  3. У фази парења и након рођења пилића, женке постају прилично агресивне. Емус се често манифестује на овај начин.
  4. Нојска јаја су мање калорија него пилетина.
  5. Такав производ садржи велику количину селена и натријума.