Колико дуго се јаја излежу

Узгој фазана још није веома популаран у Русији, вероватно због високих трошкова догађаја.Особа која одлучи да се бави узгојем неке врсте мора израчунати све трошкове.То ће захтијевати улагања у перадњак, пашу, храну и одржавање свега наведеног.

Посао узгоја фазана тек почиње да добија популарност

Опис

У просеку, једна кокошка или инкубатор излеже се јаја двадесет четири дана.Број јаја зависи од бриге фармера.Фазани кљуцају своја јаја, а љуска се деформише. Љуска јаја је танка, тако да се у било ком тренутку на њој може формирати пукотина или зубало. За излегавање користите само целе, глатке и здраве боје и облике.Образац не би требао бити округли или раван.Природни облик за њих је овалан.

Све што не одговара параметрима се одбацује.Препоручује се сакупљање јаја ујутро.И најбоље је пратити када птице то раде, и сакупљати их у исто вријеме сваки дан.Да не кљуцају своја јаја, дајте им пилеће шкољке.

Имајте на уму да ако птице често једу јаја, оне можда неће имати довољно калцијума у ​​храни.Пажљиво уравнотежите исхрану како би женке и мужјаци фазана примили довољно витамина и минерала.

Немојте користити за јаја јаја са зеленим шкољкама, и пажљиво провјерите статус протеина.Превише течног протеина се одбацује.

Присуство пукотина у љусци не указује на одбацивање, иако такви моменти остају дефекти.Могу се запечатити било којим средствима и ставити у инкубатор или под кокош.Главна ствар је да их одвојимо истом величином.То ће повећати вјероватноћу пилића.

Да би фазани не кљуцали јаја, треба им дати калциј с храном

Како правилно излегати јаја:

  • користити јајане старији од три дана;
  • претварају их свакодневно.Ово је предуслов за правилну инкубацију;
  • Не држите јаја дуго времена, ставите их што је брже могуће у инкубатор или испод кокошке;
  • одржава температуру изнад тридесет седам степени у инкубатору;
  • након две недеље од почетка култивације, отворите инкубатор да се охлади десет минута;
  • Немојте сушити јаја.

Препоручује се да се јаја не претварају једном дневно, већ око четири пута у двадесет четири сата. Ако се не поштује температурни режим, влажност и правилан удар, клица се не може формирати.Жумањак ће се придржавати једног од зидова љуске, а потомство се не може очекивати.

Женка самостално преокреће јаја у гнијезду, у инкубатору се то мора урадити ручно

Узгој

Женке носе седамдесет јаја по сезони размножавања.На много начина, перформансе ваше фарме зависе од карактеристика пасмине и здравственог стања птица.Ако фазан није здрав, потомцион ће бити слаб. И не на чињеницу да се јаја болесних фазана могу узгајати.

Како оплемењени женски фазан зависи од услова и квалитета исхране.Ако храна није уравнотежена, а женки недостају витамини и минерали, вјероватно је да ће негативан резултат дуго чекати.

По завршетку прикупљања и спремности да их пошаљете у инкубатор, прегледајте их под посебним уређајем. Тако ћете видети структуру љуске и најмањи недостатак. Такође можете идентификовати структуру протеина и жуманце.

Фазанске женке полажу јаја на крају зиме, рано прољеће. У овом тренутку они су снабдевени хранљивим нутријентима. Када се на љусци нађе велика порозна структура или крв, она се одбацују.

Фазани почињу да журе у исправно организованим условима. Поштовање простора и тачан број јата кључ је успјешног узгоја птица. После сакупљања јаја, могу се чувати на хладном, тамном месту дуже време (две недеље). Време које је дуже од овог периода чини их неупотребљивим.

После сушења пилића, могу се вратити у кокошку.

Кокоши хватају квачило у мрачном и удобном простору. Требаће времена и пажње кокоши да узме јаја. Главна ствар да је заштитимо од свих врста стреса. Након што се пилићи почну рађати, дуго су беспомоћни. Пребацују се у топлу просторију и прекривају тако да се њихова пера суши. Након тога се стока враћа у кокош.

Када се имплементираинкубације кокоши, оне су одвојене једна по једна. Тако одржавате територијални интегритет и мирност птица. Бука, јака светлост, присуство странаца може бити стресно за птицу. Пази на женку кад инкубира квачило. Али урадите то ненаметљиво.

Важно је контролисати тако да не напушта гнездо дуго времена. Зато што се зидови могу прегријати.

Успјешан догађај за узгој зидова осигурава брига и марљивост узгајивача. Поштовање свих норми и правила одржавања фазана гарантује вам продуктивну и профитабилну производњу. Користи од пољопривреде обезбеђују ваше време и енергија уложени у фарму.