Колико дуго живи украсни зец Раббитс

Декоративне пасмине кунића могу се чувати у стану.Популаран је зечји "овчји ован", који има дуге уши.Многи који више воле да купе зеца, одмах су се запитали колико ти украсни љубимци живе.Све директно зависи не само од индивидуалних карактеристика пасмине, већ и од услова који су створени за њихов удобан живот код куће.

Што су бољи услови у притвору, дуже ће живјети зец

Основне информације

Са сваком наредном годином, декоративни зечеви постају популарни кућни љубимци.Колико година су живели?

Правилна исхрана и нега могу помоћи у осигуравању животног вијека зеца од 8 до 12 година.

Међу ветеринарима постоји мишљење да што је мање украсни зец, то дуже живи.Постоји и званична потврда да ће кастрирани зец живјети код куће више година него што је то био узгој.

Кунићи малих пасмина живе дуже од велике браће

Очекивано трајање живота ушију зечева

. Он има разигран и нежан карактер, а такође су и прилично паметни и знатижељни.Дакле, овај украсни зец као дете. Карактеристична карактеристика је величина, пошто су ови кућни љубимци мањи од својих патуљака.

Колико живих кућних љубимаца живи код куће? Очекивано трајање живота је 7-8 година. Али ако се ради сигурна стерилизација, кућни љубимац може лако да живи више од 8 година уз правилну негу.

Ако стерилизујете зечјег ушију, он ће живети дуже

Карактеристике патуљастих пасмина

Патуљасти зечеви су најслађе животиње. Њихова главна разлика су интересантне уши и прилично мекани крзнени капут, што их чини веома привлачним и слатким. Пет је неспретан и забаван због свог облика.

Колико дуго ови зечеви живе у правом дому?Ако крзнене љубимце третирате с поштовањем, они ће моћи да живе лако 9-12 година.Што је врло угодно за сваког љубимца власника с дугим ушима.

Патуљасти зечеви су дуговјечни, могу живјети до 12 година

Садржај садржаја

Ушити кућни љубимци живе дуго, ако се створе услови за њих. Постоје одређени професионални савети за заштиту зеца који ће им помоћи да буду дуготрајни и безбрижни.

За кућног љубимца је нужно потребна мобилност, тако да држање животиње у неудобном кавезу није пожељно дуго времена. Око сат времена дневно беба треба да хода по стану. Будите сигурни да гледате животињу током њених фасцинантних шетњикако лако може да гризне жице или скупи намештај.

Пажљиво пратите оброк пахуљастог љубимца.Свјежа трава није најбоља храна, јер се мора осушити.

Забрањено је мешање различитих врста хране, јер може угрозити бебин стомак.

Фактори који директно утичу на квалитет живота љубимца:

  • Здравље родитеља.Одређене болести се могу преносити на генетском нивоу.
  • Уравнотежена исхрана.Желудац и црева животиње су веома нежни, па захтева посебну пажњу.
  • Будите опрезни, јер свака отровна трава или болест скраћује животни вијек кућног љубимца.
  • Посадите пахуљастог љубимца, јер ове врсте не толеришу болести.
  • ​​