Колико дана седи на патка јаја

Индоотисх има друго име за мошусну патку. Таква врста има многе предности током узгоја пачића над било којом другом живином. Многи љубитељи перади имају питање када птица почне да полаже јаја и колико им треба да се излегу.

Одгајивач мора да зна све детаље о јајима за насад с индоутоутс

Мало о птицама

Мусцови патка не захтева посебне услове, мирна је и мирна. Птица има добру отпорност на разне болести. Такође, патка није избирљива у погледу хране.

И то нису све предности овог типа. Мусцови патка брзо добија на тежини, а за то јој не треба много хране.

Истина, пилићи ове врсте су хировити и хировити. Ово је нарочито уочљиво када се легло добије у јесенском периоду.

Али ако слиједите елементарна правила, овај период неће донијети никакве посебне тешкоће.Све потешкоће у процесу појављивања пачића биће оправдане по пријему резултата.На крају крајева, месо живине има одлична нутритивна својства, а јаја садрже добре хранљиве материје.

Следећа једноставна правила ће произвести резултат у облику здравог и бројног потомства

Трајање садње јаја

Потребно је знати тачно колико дана мошуснипатка седи на јајима како би правилно планирала активности на фарми пилића или у домаћинству.На крају крајева, појаву пачића треба опскрбити храном, учинити све што је потребно у пачићу, итд.Ове птице узгајају своје потомство 33-35 дана.То су само просечни показатељи.Могу се промијенити или смањити неколико дана. Колико ће патака бити у гнезду зависи од сезоне.У топлој сезони обично је потребно мање времена, а на хладнијој. Да би били спремни за појаву пачића, неопходно је до 30. дана да се дјеци осигурају сви потребни увјети.Потребно је створити посебне услове ако беба дође у август или почетком септембра.

Током периода садње јаја довољно је знати колико дана се то дешава и не губи број.Са свим остатком ове птице да се носи.

Индо-пас седи на јајима отприлике месец дана

Створите оптималне услове

Индо-пас доноси двогодишње легло.Али да би се ово десило безбедно, створени су посебни услови за птицу.Када излеже јаја, она не може бити са другом живином, па чак ни са рођацима.

Пилићи за вријеме полагања јаја, потребно је осигурати потпуну и правилно избалансирану дијету.Препоручује се навикавање птице на специфичан режим исхране.

Мусцови патке су обавезне да свакодневно купују део свежег ваздуха.Стога је системска шетња за кокош предуслов.У хладномнемогуће је произвести временски период за то, али шупа у којој птица сједи мора бити опремљена прозорима, због чега ће се провести зрачење. Такви прозори су направљени на јужној или источној страни. Али не можемо дозволити пропух и влагу. Квочка треба да добије само мали део свежег ваздуха.

Унутрашња просторија за хибернацију је сува и топла. И то се примећује не само када се јаја излегну, већ и током целе године. За гнијезда је потребна шупа. Направљене су од дрвених дасака или удобне палубе. Врх стави јастук од суве сламе.

На цијелом поду се распростире и изравнава пиљевина, слој од око 4-5 цм. Чисту воду код кокоши треба мијењати три пута дневно. Посуда с храном постављена је на одговарајућој удаљености тако да патка дуго не напушта своје гнијездо и јаја.

Индоути се сматрају интелигентним птицама, јер када седе на јајима, могу да пронађу неупотребљиво јаје и да га избаце из свог гнезда.

Индоорца поравнава гнездо на дебелом слоју пиљевине или сламе

Појава пачића

Јаја за садњу треба да буду на температури изнад 15о. Кокошка може бити посађена не само на јаја, већ и на десетак јаја из друге патке.

Када се појаве први чворови, потребно је пажљиво пратити процес појављивања пачића. Чим се излегне паче, уклања се у топлој кутији или кутији, у којој се налази сува леглаизрађене су грејне жаруље са жарном нити.То ће омогућити да птица мирно спусти остатак беба.Ако је патка врло одговорна и не пушта патку ван, онда их не смете сметати.Не препоручује се да се беба извуче из љуске, све треба да се догоди природно.

Под свим условима можете добити јаке и здраве пачиће.Деца нису прилагођена, једу независно од првих дана живота.Овај инстинкт треба да се развије.Првог дана дају здробљена кувана јаја и присиљавају их да једу.Другог дана можете нахранити пачиће млијеком и кашом.За храњење је добро користити пипете.Искусни узгајивачи живине нагризају пачиће у своју храну.

После 2-3 дана, бебе већ могу да једу своју храну.Пачићи добро расту без мајке, а главна ствар у првим недељама је заштита од влаге и хладноће.

Индо-ципеле се сматрају одговорним кокошима.Неће напустити квачило онолико дана колико ће трајати процес рођења последње бебе.

Новорођенче пачиће треба одмах покупити и ставити у топлу кутију

Мали савјети

Већ је речено да независни штрајкови нису суптилни у удварањуи садржај.Индеоутка би требало да седи на омиљеном месту.Ако ово место заузима друга патка, онда се породица пребацује на друго место, преферирајући кокошку.Период почетног полагања јаја зависи од старости женке.Врло често се то дешава у фебруару или марту.

Женске патке се сматрају питомим.птице не морају трчати за њим, дају се у руке. У принципу, патка је способна да излегне јаја под било којим условима. Главно је да се прате мали савети:

  • Светлост у амбару треба да се спроведе пажљиво и пажљиво.Одрасле мошусне патке и њихови пачи су осетљиви на светлост.Најбоља опција за осветљење наранчасто-црвене нијансе.
  • Готово свако гнијездо треба да садржи посуду с водом.То омогућава да се обезбеди потребна влага у атмосфери.
  • Циклични цикл.На почетку оплодње, ниво продуктивности је 96%, ближе паду, смањује се.
  • Пачетни јаја треба да се потпишу такој.Они указују на датум.Могу се уклонити у инкубатору, а након две недеље јаја се стављају на кокош.Ова процедура омогућава бољу инкубацију пачића.
  • Не брините када патка не седи у гнезду дуго времена.Само погледајте да су јаја добро умотана у длаку.И сами патци седе након одређеног времена.Процес хлађења је неопходан за садњу јаја.Омогућава нормалну размену гаса за успешну елиминацију.
  • Не препоручује се давање влажне смјесе патки током садње, боље је дати само сухо зрно.
  • У протекле двије седмице кокоши би требало пружити тишину.У овом тренутку, препоручљиво је не изводити грађевинске радове.

Када је патка спремна да посади своја јаја, она почиње да галами, гурајући своју длаку из грудног дела пернатог покривача.Често седи у изабраном гнезду, када покуша да је подигне, она почне писати.Не пуштајте његовом драку.

Колико ће патака сједити док расте јаја овиси о многим факторима.Главна ствар је да се створе сви неопходни услови за њу и када се бебе појаве, обезбеде им неопходну негу.