Код садње сјеменки бундеве у отвореном тлу Пумпкин

Бундева ће украсити било који повртњак, ово поврће је такођер корисно, садржи велику количину витамина, а можете направити укусна јела из бундеве. Да би се сачували витамини, важно је да се пажљиво бринете о усјеву, а да бисте добили добру жетву, морате знати када треба да посадите бундеве, које повољне дане засадите. Садња у отвореном тлу може бити семе, а можете и саднице. Саднице, многи вртлари су засађени код куће, и важно је разумјети када треба посадити бундеве на саднице, и када, у којем временском оквиру пренијети саднице на отворену земљу. Време засађивања је важно, земља мора бити сува.

Врт са засађеном бундевом

Садња семена

Прије сјетве сјемена у отвореном тлу, морате се побринути да одаберете право вријеме и вријеме. Бундева је поврће које воли топлоту, а ако је земља влажна, садржи много влаге или се не загрева после зиме, онда је боље држати се сетве, јер се усев неће уздизати. Узмите у обзир могуће мразове који се враћају након првог загријавања. Да би се добила добра жетва, почети сијати сјеме у мјесецу мају. Сваки регион има своје повољне дане за садњу семена у отвореном тлу, што зависи од климатских услова овог подручја. Дакле, за становнике сјеверног дијела, повољни дани сјетве су први дани јуна. За становнике јужне стране повољни су дани за слетање средином маја. Један број вртларајужни дио почетка слијетања 10. маја. Ако живите у средњој стази, онда повољни дани за сјетву крајем маја почињу од двадесет петог маја.

Ако одлучите да посадите семе рано, онда постоје шансе да неће расти, а када буду посађене саднице, стабљике ће увенути. Да би се жетва добра жетва, потребно је не само изабрати повољне дане, већ и припремити семе за садњу.

Пре него што се семе потопи у топлу воду, треба да буде у том положају неколико сати. Оптимално посадите семена која су набрекла и проклијала. Припремите потребу и отворени терен. Препоручује се да се земљиште посади пре садње, олабави.

Правилна брига о бундеви

Да би се добио усев који ће украсити не само башту, већ и табелу, препоручује се да следи низ правила:

  • Припрема земљишта. Тло треба да буде добро загрејано, суво. Препоручује се оплодити природним минералима. Погодан као хемикалије, хумус, пепео, јасен, креда. Гнојива су важна да бирају право, јер бундева негативно реагује на кисело земљиште. Током садње, температура Земље би требала бити најмање петнаест степени изнад нуле, посадити боље крајем маја.
  • Током слијетања на отвореном тлу, немојте правити велике рупе, јер ће семе дуго клијати. Боље је ставити неколико зрна у бунар. Током садње, усев треба залијевати топлом водом.
  • Заливање је важан део бриге за бундеве. Обилно заливање бундеве не захтева. Потребно је да се напуни претренутак сазревања.Ако наводњавате у време жетве, бундева ће бити напуњена водом и изгубиће своје корисне особине.Правом количином влаге, поврће даје лишће и стабљике који упијају воду.

Семе бундеве букве у отвореном тлу

Вртлар може независно да контролише величину бундеве.Ако желите да узгајате велику бундеве, онда морате да пресечете додатно воће на стаблу.За поврће средње величине може постојати три или више бундеве на стаблу.

Општа правила

Неопходно је посадити бундеве на сунчаном месту, неопходно је даултраљубичасто светло равномерно удара поврће са свих страна .Ако садите саднице, онда и земља треба добро загрејати.Саднице треба садити пажљиво, јер су стабљике танке, а корен је њежан и слаб.Не препоручује се засадити на месту где је прошле године бундева порасла, што ће довести до лоше жетве.Поставите кромпир или лубенице на место.Вратите бундеве на своје оригинално место, можете за пет година.Термин садње садница после двадесет петог маја.Пре тога, семе треба посадити у контејнере од тресета, крајем априла, почетком маја.Када клице расту, оставите јаке, слабе могу уклонити.И тако у свакој рупи.