Којим редом и породицом припадају паунови? Пеацоцкс

Многи стручњаци за живину заинтересовани су за коју породицу припада паун.Према научној класификацији - фазани.Уз њих, у категорију спадају разне врсте птица, међу којима су препелице, јаребице и снежни сводови.Они имају сличне навике и структуру тела.

Карактеристике

Раније је паун припадао одвојеној породици, али се временом приписивао фазанима.Познато је 2 подврсте.

  1. Редовно.
  2. Перад.

Према резултатима бројних истраживања, орнитолози су дошли до закључка да паун припада реду курорапразних.Од осталих птица реда паун истиче се великом величином:

  • његова висина достиже 1,5 м;
  • тежина достиже 5 кг.

Птица је позната због обојења перја, које је погодило љепотом.Тешко је збунити друге.Мужјаци се одликују прелепим и веома светлим перјем.Дужина репа је око 50 цм, а женке се не издвајају посебно.

По потреби павини могу да извозе мале летове.Поседовање дуге и пахуљасте репа не изазива потешкоће у кретању.

Паун припада породици фазана.Њени блиски рођаци су јаребице, ћурке и црни дивљи грлићи.Све наведене птице карактеришу значајне разлике уизглед мушкараца и жена. Мужјаци су лијепи и атрактивни, а женке су најчешће кућне природе.

Ресиденце

Пауни се ретко налазе у дивљини. Углавном живе у домаћинствима, зоолошким вртовима и парковима. Природно место становања је територија Индије. Птица се налази у Непалу, Бангладешу, Пакистану и Шри Ланки.

Паун спада у ред пилића и преферира шумско земљиште за своје пребивалиште. Никада не живи у степској или шумско-степској зони. Ова птица је опрезна иу случају опасне ситуације преферира да се сакрије.

Рок трајања пауна је 20 година.

Одјељак пилећих житарица, житарица, инсеката и младог биља храни се.

Метод оплемењивања

Паун има своју специфичну репродукцију. Значајка форме су брачне игре. Прво, мужјаци се такмиче за женку, а овај процес је као нека врста плеса. Стигавши до положаја жене, она одмах престаје бити заинтересована за њу. А након тога, жена већ добија пажњу мушког. Након завршетка брачне игре, они формирају пар.

Паун спада у ред пилића и сличан је другим мужјацима ове врсте, јер може оплодити неколико женки. Пава полаже око 10 јаја у исто време, након чега се инкубира 30 дана. Као резултат тога, појављују се мале пилиће, чије је тијело прекривено меком сивом.

Паун спада у ред пилића и његова женка, као и пилетина, води малу леглуцхицкс.И на исти начин учи дјецу да траже храну у земљи.

У условима ропства, паве могу излећи пилиће до 3 пута годишње, али у овом случају број јаја се смањује у поређењу са природним условима.

Разлике у сполу

За који ред припада паун, једноставно инсталирајте гледајући женку.Назови га пава.Женка нема раскошан реп.Карактерише га боја сиво-смеђе боје и мали грб на глави.

Пава се готово стопи са природним окружењем и врло је слична најобичнијој пилетини.То је због чињенице да треба излегати пилиће и заштитна нијанса јој помаже да остане непримјетна у гнијезду.

Мушкарац је сасвим друга ствар.Има огроман, задивљујући реп, који се дуго може дивити, а чак је и његова глава украшена величанственим праменом.

Ако се окренемо биологији, онда се ова разлика може лако објаснити.Паун припада породици, где су такве разлике веома честе.Они су повезани са чињеницом да мушкарац треба да привуче пажњу женки и да за то има све што је потребно.

Непримјетан изглед женки је неоспорна предност за сигурно стварање потомства.

Топ 5 непознате чињенице о пауновима

Постоји неколико занимљивих чињеница о пауну, који припада породици фазана.

  1. Птица је веома непријатна.Он апсолутно није у хармонији са необично атрактивним изгледом.Неколико перја може створити ноћну мору.То је био разлог због когу неким азијским земљама, паунови расту у затворима. Они су служили као додатна казна за затворенике.
  2. Паун спада у ред пилића и са кокошима је уједињен љубављу колорадских буба. Он воли да их једе.
  3. Ова лепа птица може да лети, али користи ову вештину само ако угрожава њен живот. Није прилагођен за дуге летове и може летјети само на краткој удаљености.
  4. Паун се брзо креће по земљи, чак иу густим грмовима. Дуги реп у овом случају га уопште не смета.
  5. Лепа перја птица се често користе као декоративни елементи. Не препоручује се чување у кући. Према знацима, доносе лошу срећу.