Који су витамини потребни зимским слојевима?Пилићи

Сваки домаћин који узгаја кокоши носиоце зна да је потребно зиму хладније бринути о њима. Зими пилићи морају свакодневном оброку додати читав низ витамина, за чију припрему треба водити рачуна током љета. Да би се птица у зимској хладноћи осјећала угодно као у прољеће, није се могла заразити вирусима и болестима који могу довести до смањења производње јаја. Зато су узгајивачи обавезни да побољшају животне услове пилића и обогате храну додатним витаминима.

Број јајстев зависи от здравството на пиле

.

Пољопривредници који се баве узгојем птица знају да се уобичајени црви сматрају складиштем резерви витамина, стога се активно баве узгојем на својим земљиштима како би хранили птице зими. Узгајивачи-ентузијасти се самостално обавезују да за зиму припреме витамине за пилиће.

Витамини - важни за пилиће

Поред црва, клијав зрно се користи за допуну залихе витамина слојева у хладној сезони.Искусни узгајивачи знају да ће резултат правилне и уравнотежене исхране пилића бити стабилизација производње јаја и активна продуктивност чак иу зимској хладноћи. Вриједно је унапријед проучити литературу и посавјетовати се са искусним фармерима о томе који точно витамини требате добитиптица тако да јој је зимски живот био удобан.Непажљив третман овог проблема ће утицати на продуктивност слојева.Ако припремите тврду храну властитим рукама, можете користити фабрику, коју можете слободно купити у продавницама кућних љубимаца.

Сваку кокошу треба држати у пристојним условима, али посебну пажњу треба посветити условима живота и исхране кокоши, чија се јаја беру за инкубацију пилића.Поред проклијалог зрна, у храну се додају и квасац и рибље уље.Љети пољопривредници суше коприве, дјетелине и друге биљке, које се ситно сјецкују у брашно, а зими додају у храну слојева.Тако се беру врхови, разно поврће и биљке које садрже потребне витамине и минерале који су неопходни за пилиће зими.

Важно је запамтити да се посебно корисно поврће које позитивно утиче на очување производње пилећих јаја сматра се: мрквом, купусом и репом.Због тога се пољопривредници баве жетвом на крају љета и почетком јесени.

Црногорични оброк је такође веома користан, који треба додати храни кокоши у количини од најмање 5 грама по особи.Ово брашно је направљено од исецканих гранчица било којег црногоричног дрвета.Многи витамини који су потребни слојевима се такође налазе у риби и месном и коштаном брашну.

Требало би да постоји трава у исхрани кокоши

Минерали

Поред витамина, птица треба да прими тако важноминерали као што су калциј и фосфор. Њихово присуство је предуслов за формирање тврде љуске у будућим јајима. Али генерално, да снабдевају кокоши са свим неопходним елементима у траговима, они морају редовно да дају следеће супстанце:

  • креда или старо гашено вапно;
  • шкољке;
  • дрвени пепео;
  • фини шљунак;
  • љуске јаја.

Пре уситњавања љуске јаја у брашно, она се прелиминарно калцинира у тигању најмање 10 минута на температури не нижој од 150 степени. Процес активног млевења се не односи само на љуску од јаја, већ се мора извршити са сваким елементом са горње листе, пре додавања у храну слојева.

Старо гашено вапно помијешано с храном може послужити као добар извор минерала и елемената у траговима, али даје позитиван резултат ако се чува не дуже од 6 мјесеци, након чега све његове корисне особине поступно испаравају.

Не треба користити вапно у свом чистом облику, препоручује се да се у једнаким деловима помеша са песком пре употребе.

Чак и пилићима је потребан мали шљунак, који, узимајући у желудац, побољшава свој рад и рад читавог пробавног система. Што се тиче птице, која има довољно времена за шетњу на свјежем зраку, сами могу пронаћи прикладне ситне облутке. Међутим, кокоши, које непрестано проводе вријеме у кокошињцу и ограничене у шетњи, требају шљунак који се распршује директно у просторију или се додаје.у хранилици, мешање са храном.

За пилиће за варење је потребан шљунак

Допунски додаци исхрани за кокоши за полагање

Пилићи често постају таоци крпеља и других паразита.Које су најефикасније методе за борбу против њих? Брзо помаже да се ослободите паразита чешњака или праха чешњака. Препоручује се редовно сипање током храњења слојева. Бели лук је богат сумпором и витамином Б, који се бори против црва, побољшава имунитет код птица, а тело се лакше носи са инфекцијама респираторног тракта.

Кот дополнителни дополнителни опаковки, пишчанци в зимниа движениа пожела да да:

  • пробиотици који побољшавају варење и повећавају имунитет;
  • суве морске траве које засићују жуманце и јачају љуску јаја, што је важно за кокоши несилице;
  • нефилтрирани јабучни оцат као тоник који побољшава квалитет оловке за полагање и побољшава укупно здравље. Додаје се води за пиће птица;
  • рибље уље, које повећава производњу јаја (неопходно зими) и садржи велику количину витамина и масних киселина.

Идеални су случајеви када птица може да добије све витамине који су неопходни за нормалан живот, уз храну, али зими је то веома тешко.Зато пољопривредници у јесенско-зимском периоду радије користе готове витаминске комплексе великих предузећа са добром репутацијом. Такви комплекси се продају као прахови,и у облику течности.Избор је ваш!

Што више одгајивача посвећује пажњу здрављу кокоши и како се брижно брине о њима без штедње времена и енергије, то ће више добити због јаја и висококвалитетног меса.