Који су пијанци и хранилице најбољи за чување нутрије? Нутриа

Пре него што почнете са нутријом, требало би да водите рачуна о њиховој локацији и потребној опреми, као што су корито за храњење и корито. Њих треба купити унапријед да би животињи дали све што је потребно за нормално постојање. Нутриа храна је одабрана само висококвалитетно, онда ће имати здраву сјајну длаку и високу активност.

За добробит, нутриа треба квалитетну храну и свјежу воду

Бункер хранилице

Свакој животињи је потребна пажња, висококвалитетни пијанци и хранилице. Ако прехрана нутрије укључује и кнедле, онда би хранилица требала имати високе стране, али углавном су узгајивачи нутрије изабрали хранилице бункера. Они су објешени на предњем зиду кавеза. У овај уређај можете ставити главну храну, која ће бити довољна за неколико дана, чиме се штеди вријеме узгајивача.

Такав доводни контејнер може бити израђен од алуминијумских лимова сопственим рукама. Да бисте то урадили, исеците листове елемената дужине 50 цм и ширине 30 цм. Три стране су опремљене наплатцима до 3 цм, а четврта страна са заустављачима од дна и од врха. Спојеви хранилица су заковани. Нутрије могу сами да нахране износоно што им је потребно.

Залихе хране се обнављају без уклањања хранилица из кавеза.Димензије, по жељи, могу се променити.

Ако постоји могућност да се хранити нутријом на дневној бази, онда можете одабрати хранилице по другом принципу, али запамтите да је тежак и висок, тако да га животиња не претвара.У овом случају, идеална опција би била да се одабере керамички додавач.Таква конструкција нутрије неће моћи да грицка или квари када се испостави да је празна или је пуна невољене хране.Ако користите хранилице направљене од пластике или дрвета, нутријски зуби мељу своје ивице и такве хранилице брзо постају неупотребљиве, па обратите пажњу на материјал од којег је направљен хранилица.

Хранителни бункер за гранулирана храна: 1 - бункер;2 - пладањ;3 - рестриктивна плоча;4 - палета;5 - образ

Врсте посуда за пиће

Узгајивачи одгајивача новака се суочавају са великим бројем проблема, од којих је једна стална доступност чисте питке воде за кућне љубимце у правим количинама.

Широк избор контејнера користи се као напитак за нутрију.Главно је да је вода у њима увијек чиста, јер нутрија има врло осјетљив желудац и, када користи прљаву воду, одмах провоцира слом његовог рада.

Ако изаберете отвореног пијанца, нутрија ће брзо загадити воду.Ово се може избећи ако направите посуду за пиће својим рукама.Такав уређај се налази на висини на којој животиње не могу да допру.Посуда за пиће се поставља са вратом према доле, а на врату се причвршћује црево, које ће се тачно спустити у тацну за пиће. Како животиње пију воду из тањира, она ће се аутоматски напунити до одређеног нивоа.

Нутрија су они глодавци који једноставно обожавају питку воду из цијеви. Према томе, постоји такав тип полица који се налази са вањске стране ћелијског зида. И из ње иде цев унутар кавеза из које животиње пију воду.

Препоручује се да се одлучите за затворени тип пијанца, он ће осигурати доступност стално чисте воде унутра. Зато што ни смеће ни прљавштина не могу ући у затворени контејнер.

Таква посуда за пице је погодан и хигијенски избор за нутрију

Правила при избору пијанца

Да би се очувала чистоћа и свјежина воде, вода за пиће би требала бити сљедеће природе:

 • дуго чување чистоће воде изнутра;
 • присуство висококвалитетних елемената који ће омогућити да боца воде буде добро причвршћена за зид кавеза и да се искључи могућност његовог превртања;
 • величина резервоара за воду за пиће треба да садржи довољно течности да обезбеди нутрије са водом дуже време;
 • држати контејнер чистим, нарочито у врућој сезони, редовно и ефикасно прати;
 • дизајн одабраног система треба да буде различит по поузданости тако да нутрија не може да грицка и квари, али не треба да купујете превише сложене моделе за перцепцију животиња.

Најчешће, однедавно, узгајивачи користе брадавице или вакуумске пивце да обезбеде нутрији чистом водом.

Посуда за пиће

Посуда за пиће вакуумског узорка

Дизајн је направљен од лименке и посуде. Вода се улива у посуду и притиска на посуду, након чега се једноставно окреће тако да грло посуде буде у посуди. Правилна количина воде ће исцурити из тегле у резервоар и прекрити врат, а разлика у притиску неће дозволити да остатак воде истиче.Ради на принципу аутоматског пуњења посуде док се празни.

Позитивни аспекти:

 • Лака производња и употреба;
 • Боца штити воду од прљавштине и остатака;
 • Минимална цијена таквог пијанца, и ако желите, сами направите - минимални трошак.

Негативне стране:

 • У структури се јављају сметње, а ако је вакуум сломљен, вода може тећи и просути кроз стране посуде;
 • током великих зимских мраза, вода у посуди је покривена ледом.

Вакумска конзерва је веома погодна

Пивница са дизајном брадавица

Овај напитак се састоји од затворене посуде са славином опремљеном брадавицомкугла, која када се притисне пролази воду из резервоара.

Пивац за брадавице се популарно назива пићем за сисање због чињенице да животиња мора притиснути лопту својим језиком и вршити сисаче како би добила дио воде.

Као и други пијанци, дизајн брадавица имањегове позитивне и негативне стране.Позитивне тачке укључују:

 • дугорочно очување чистоће и квалитета воде;
 • ниска потрошња воде, јер су искључени пролаз и испаравање;
 • су идеални када треба додати лијек или обогаћени раствор у воду.

На негатив:

 • када дође мраз, вода унутар резервоара брзо се смрзне;
 • су знатно скупљи од других врста алкохоличара;
 • Дуготрајна употреба и редовно допуњавање воде изазивају цурење поклопца.

И поред бројних негативних тачака, посуда за пиће за брадавице остаје један од најпопуларнијих узгајивача нутрије и чешће се користи на фармама.

Распоред за пивску брадавицу за нутрију

Ми сами пијемо пиће

Пре него што почнете, морате да одлучите коју врсту пива желите да дизајнирате.Да унапред сазнамо који материјали треба да се припреме и колико ће бити тешко произвести.

За почетнике се препоручује да почнете изградњом властитим рукама најобичнијег пијанца.Да бисте то урадили, узмите пластичну боцу од пола литре, одредите њен централни део и исеците рупу како би одговарала нутријској глави. Даље, ми једноставно измишљамо причвршћиваче, помоћу којих ће се структура причврстити на зид кавеза, можете је причврстити обичном бакарном жицом. Остаје само да се вода улива и може се користити.Једини минут таквог пијанца је његов кратак животни век,пластичну боцу деформишу или гризу глодари свог зида, тако да ће сваких пар месеци морати да се замени новим. Малолетници могу у потпуности загризати боцу за само 14 дана.

У ћелији са нутријом треба да ставите неколико пића

Други по комплексности самопроизводње је посуда за пиће вакуумског принципа рада. Да бисте то урадили, у продавници за кућне љубимце морате да купите посуду, а на фарми можете наћи стаклену боцу или теглу. Боље је подесити пијаницу тако високо да нутрија лако може да дође до воде, али нема могућност да уђе у њу ногама.

Ако у једном кавезу има више нутрије, онда једно пице неће бити довољно. То зависи од запремине бочице, али је пожељно да се у кавез постави још један пијанац, тако да нема недостатка воде - то је веома важно!

Па, најсложенији дизајн пива за брадавице је остао последњи. Резервоар за воду се препоручује да буде направљен од нерђајућег челика, тако да је његов радни век дужи од оног који се пије од пластичних боца.

Боље је набавити систем за брадавице, јер је његова независна производња превише напорна и тешка.

Сигурност животиња зависи од поузданости пројекта. Потрудите се да дизајн брадавице буде глатк, а да не чипирате и разбијате, што може изазвати рањавање нутрије.

Зими, и вакуумски и брадавичасти пивци треба да се загреју да би спречили замрзавање воде унутар резервоара. НекиУзгајивачи користе специјалне грејаче или користе технологије које се користе за инсталирање подног грејања.

Направите неке напоре да побољшате ћелије својих кућних љубимаца, и видећете како то утиче на стање нутрије. Све животиње воле бригу и нутрију није изузетак!