Који су најбржи коњи на свијету?Коњи

“Има новца - можете купити најмање десетак жена за себе, и не можете купити доброг коња за било какав новац. Он лети са стрелицом и веран је свом господару. " Микхаил Лермонтов. Најбржи коњ на свијету лако се може натјецати с одређеним врстама транспорта. И какав ум, лепота и милост ових животиња!

Енглески коњ је раса најбржих коња на свету

Мало историје

Енглески краљ Хенри ВИИИ, жесток и владар монарх, оснивач династије Тудор, познат као Блуебеард, био је велики љубитељ витешких турнира. Када је настала прва коњичка постројења за узгој коњогојства. Његова ћерка, Елизабета И, наставила је са радом свог оца. Најбољи примерци из целог света су доведени у Европу ради преласка. Тако је у КСВИИ вијеку узгајана пасмина, чији су потомци пастуха стајали у подножју коњичких турнира.Храбри, лепи, брзи арапски коњи били су преци расних енглеских коњаника.Они су храбри, темпераментни, брзи. Учествујте на турнирима, тркама, такмичењима.

Англијски коњ заузима водећу позицију у тркама коња

Брзина коња

Постоје коњи намијењени за пријевоз робе, језиво је. А ту је - да учествује у утркама, то је јахање. Обично је просјечна брзина коња око 15-20 км /х, аликоњи су се повећали неколико пута. Важну улогу игра ход: корак, галоп, рис, каменолом, амбле. Најбржи од њих је галоп. На кратким удаљеностима (до 2800 м) достиже 60 км /х, на дужим је око 50-55 км /х. Ненадмашни бистрекходтсами су чистокрвни енглески јахање.

Енглески коњи могу достићи брзину од 60 км /х

Изглед и карактер

То су згодни величанствени власници дугачког врата и витких, мишићавих ногу, са великом главом и снажним сапима, висина гребена је 160-165 цм, а код одраслих коња обим грудног коша је 182-190 цм. Величанствени и величанствени изазивају дивљење према својој милости. Пријатељство и слаткоћа комбинују се са жаром и храброшћу, оштрином и упорношћу са оданошћу и послушношћу.

Правилно узгој и брига за такве пастуве може постићи велике резултате на тркама.

Карактеристике пасмине

Енглески возачи имају бројне разлике.

  1. Пасмина се одржава укрштањем јединствено чистокрвних појединаца.
  2. У узгоју су коришћене најбрже и најјаче животиње.
  3. Способност издржавања огромног физичког напора. Имају велико срце (скоро два пута више од нормалног), што повећава потенцијал за 25%. (У чувеном чистокрвном елитном коњу по имену Ецлипсе тежио је 6,3 кг!).
  4. Необична брзина, највећа од свих коњских пасмина.

Недостаци су ниска плодност, избирљивосту храни, ослабљена конституција, која је настала дугом акутном селекцијом.

Живи и енергични темперамент, брзина реакције разликују ове коње од представника других познатих пасмина. Одличне су за спорт и шетњу.

Најбржи на свету

<Пуребред Енглисх троттерс се разликују по брзини.

  1. Сталлион Беацх Ракит је произвођач узгојних врста, који већину времена заузима водеће позиције на тркама. Он је 1945. у Мексико Ситију бранио место вође. У трци ¼ миља (409,26 м) достигао је брзину од 69,6 км /х. Овај резултат је историја.
  2. Коњ Ониол Ролл се 1993. приближио овом индикатору до максимума.
  3. Чистокрвни коњ Сиглеви Славе је возио 804 метра без јахача са резултатом од 69,3 км /х.
  4. Раздаљина од 2400 метара (дуга удаљеност) је савладала пастух Јохн Хенри брзином од 60,7 км /х, возач са опремом тежио је 57,1 кг.

Плажа Ракит - један од шампиона пасмине

Закључак

Пасмина енглеског јахања, посебно узгојеног у Европи, скупила је у себи особине брзих коња: брзину, издржљивост, милост, живахност, агилност.Они су у стању да освоје награде на тркама и пруже велико задовољство у шетњи и интеракцији са њима.О тим пастувима кажу да су “рођени у коњским тркама”, њихов прелијепи ход је брз и леп, најбржи су међу једнакима.