Који краставци се препоручују за садњу у отвореном тлу Краставци

Да бисте узгајали краставце на отвореном пољу, морате знати карактеристике бриге за ову биљку и одабрати праву сорту.Нема потешкоћа у збрињавању, главна ствар је да се поштују норме култивације.

Није тешко узгајати краставац на отвореном пољу

Опис узгоја краставаца

Који краставци одлучите да засадите зависи од карактеристика климатских услова у вашем региону иструктура тла.Све неопходне мере за негу су једнаке међу сортама, али хибриди и самооплодне сорте смањују мере неге за садни материјал.Ако је почетник пажљив на савете о бризи за краставце, али може добити богату жетву поврћа већ ове сезоне.Главно је да се доследно и правилно припреми земља и семе за предстојећу садњу. Направити главну пристрасност при избору семена и њиховој припреми за сетву, јер ће од тога зависити продуктивност вашег рада. Правилан избор садног материјала - показује резултате рада.И накнадни поступци заштите ће показати резултат о обиљу или оскудности усева.

Краставици имају двије подврсте:

 • подземне воде;
 • стакленик.

Први, односно, посађени су на отвореном тлу.Узгој сорти земљишта краставаца се изводи под филмом.Са стакленичким краставцима све је јасно, саде се и узгајају у пластеницима.У условима стакленика лакше се узгајају краставци и они су плоднијитаквим условима. Али не сваки летњи становник има стакленик или могућност да га сагради. Направите топлу башту испод филма није тешко и даје могућност да добијете обрезивање краставаца.

Постоји неколико врста краставаца, који се разликују у погледу сазревања и сврхе. Да би сјетва била продуктивна, одмах треба посадити различите сорте:

 • Рано сазријевање и касно.
 • Велике и мале.
 • Изабрати самооплодне сорте, које ће смањити њихову бригу.
 • Хибриди расту боље на отвореном терену.

Краставци се често узгајају у летњим колибама. То је најчешћи производ породице бундеве, чија је популарност неоспорна. Резултат ваших напора ће зависити од сорте коју одаберете, од напора који улажете у бригу о садном материјалу.

Краставац је најчешћа компонента салата

Краставац не сме да садржи много корисних супстанци, али и даље остаје популаран међу разним јелима свечаног и свакодневног стола. Не можете замислити пролећну салату без краставца, која смањује апетит и гаси жеђ. Краставац садржи велику количину воде и постао је један од популарних дијететских производа.

Редовна конзумација краставца у исхрани помаже у побољшању стања организма и убрзава метаболизам.

Поврће се односи на биљке које расту у температурним условима не ниже од двадесет степени током дана, а осамнаест у ноћи. Ако температура падне испод10 степени, успорити брзину развоја краставаца.

Главни разлог за губитак приноса краставаца је пад температуре, па је боље да се узгајају у стакленицима и под филмом.Поред губитка усева са погрешном негом, краставци се разбољевају и савијају у облику, а то чини да њихов изглед није тржишно доступан.

Краставац је незахтјевна биљка, не воли падове температуре

Како узгајати краставце на отвореном пољу

Према правилима плодореда, сорте краставаца су бољепосадите после кромпира, грашка, паприке или парадајза.Усклађеност са правилима низа сјетве помаже повећању приноса и смањује вјероватноћу болести поврћа.

Сетва семена у отвореном тлу почиње њиховом обрадом:

 • одбацити семе: узети само велике и једнаке величине;
 • ставите семе у воду са малом количином соли;
 • они који су се појавили на површини су одбачени - они су празни;
 • Ставите семе у раствор мангана, помаже убити штеточине у семену;
 • исперите под текућом водом;
 • осушите семе;

Семе се загрева шест сати на сунцу или на батерији. Семе се може ставити на новине или постере.Загревање поспешује брзо клијање семена.Загрејте се боље пре обраде и одбацивања.

​​

Када се сјеме обрађује и суши, оне се могу садити на отвореном тлу.Април је право време за садњу.Дубина сетве није већа од два центиметра.Сјеме клија у земљу четвртог дананакон сетве.

Узгајати краставце са и без подршке. Када се не користи између редова, оставља се празнина тако да је погодно скупљати плодове. Ако сте посијали неколико сјеменки по бунару, танки први пут када се појави пар листова, а други - након формирања четири.

Одбачено семе може бити посађено у једном семену. При разређивању уклоните слабе избојке. Немојте мислити да стањивање смањује принос. Што се краставац рјеђе сади, то ће бити развијенији засађени грм и на њему ће расти више плодова.

Самоподобрени хибриди обележени Ф1 даје висок принос

Када је тање. пре-залијте место и покушајте да не извлачите сусједне грмље, јер се њихови коријени могу преплитати са јаким сусједним грмљем. За краставац није доживио шок. боље је одсећи нежељене грмље у подножју. Након стањивања, препоручује се да се садни материјал третира посебним раствором који стимулише раст, помаже убрзавању адаптације након одласка.

Слетање захтева да узгајате трепавице са ветром да бисте избегли оштећење садног материјала. Потребно их је унапријед послати како се биљка не би осјећала нелагодно, а да се не би додатно прилагодила краставцу.

Међу погодним сортама за узгој на отвореном тлу, водећи су годишњи хибриди са Ф1. Ове сорте савршено се укоријењују на отвореном пољу. Важно правило сјетве сјемена, избор самоплинских сорти.

За шта су најбоље сортеСјетву у вашем подручју, можете сами одредити, главна ствар коју треба узети у обзир је да, без обзира које сорте одаберете, боље је посадити различите сјеменке и самопрашити се. Одабиром хибрида смањујете мјере за његу садног материјала, али њихово сјеме није погодно за садњу идуће године. Пошто скоро сви хибриди доносе плодове само годину дана.