Који број треба посадити парадајз? Томато

Узми богату парадајз жетву лако.Правилним радом и узимајући у обзир климатске услове њиховог подручја, садни материјал, вријеме сјетве и савјете лунарног календара, сваки вртлар ће прикупити пуно зрелих и црвених плодова парадајза.Садњом парадајза потребно је унапред припремити, а зими је потребно сијати семе парадајза за саднице.

Када раставити парадајз.да добијеш такав усјев?Реад он!

Дакле, који је датум потребан за почетак рада, када треба сијати сјеме и пресадити саднице?

Време за садњу семена парадајза на садницама

Да би будуће саднице биле јаке и здраве, потребно је набавити квалитетно семе и знати који број треба сијати.

 1. Сађење високих парадајза се врши последњих дана фебруара и завршава се почетком марта.
 2. За сађење парадајза, који ће касније расти у стакленику, повољни дани садње су 10., 12., 17. фебруар.
 3. У календару 14. и 15. марта дошло је вријеме да се засади рана и средња сорта парадајза.
 4. Ако семе није засађено на време, не брините.Набавите недовољне сорте или хибриде, и храбро сејте од 1. априла до 13. априла.
 5. Треса декаде на февруариидеално за сијање великих плодова парадајза.

Сетва садниј за предпочинка може почети среди февруари

.

Време садње садница парадајза у стакленику

Сваки вртлар поставља питање: када је потребно садити саднице парадајза у стакленику? Парадајз је биљка која воли топлину, стога приликом пресађивања садница треба узети у обзир температуру тла. Садња садница треба обавити крајем априла. Током овог периода, земља ће имати времена да се загрије. Ако живите у сјеверним крајевима, а до травња температура тла није загријана, тако да не прелази осам ступњева Целзија, садњу садница треба одгодити за 10-15 дана.

Садња садница у стакленику се врши када је опасност од мраза прошла

Време напољу мора бити топло и не постоји опасност од мраза. Када садите парадајз на хладном тлу, они ће болети и лоше се развијати.

Време садње садница парадајза у отвореном тлу

Који је датум када су грмови парадајза посађени у отвореном покрову? Ово питање занима готово сваки вртлар. Уосталом, само ако се држите правог времена, можете постићи одличне резултате.

Основни критеријум за одређивање времена је температура тла и зрака.

Садња садница за сваки регион се врши појединачно. Када почети садњу садница на отвореном терену?

 • Када се земљиште загреје до 15 степени Целзијуса.
 • Када температура ваздуха нијеће пасти испод 20 степени Целзијуса, што ће допринијети брзом расту биљке.
 • Када се земљиште потпуно загреје и прође минутна опасност од мраза.Пошто ниске температуре могу зауставити раст садница и допринети развоју болести.

Напомена вртлару: ако се окућница налази у јужном региону, онда се рана сорта парадајза у отвореном тлу мора засадити од 20. априла до 25. априла, средином и касним од 18. до 22. маја.

Слетање на отвореном тлу се ради са успостављањем топлих ноћи

..

Живећи у сјеверном региону, потребно је засадити грмље рајчица на отвореном тлу не раније од 22. до 25. маја, али је још сигурније да се ти радови изведу од првих дана јуна.За то време, временски услови неће оштетити саднице парадајза.Ако до садње у земљу саднице су веома растегнуте и зарасле, потребно је уклонити два доња листа.Тада ће коренски систем обезбедити додатну исхрану биљке.

Садња парадајза на лунарном календару

Лунарни календар ће помоћи да се одреде повољни дани садње парадајза.Знаци зодијака треба да се узму у обзир овде, то је кроз њих да се Месец креће у право време.

Месец снажно утиче на развој рајчица

 • Знаци зодијака су подељени у четири подгрупе:
 • Плодне скале, Бик, Јарац, риба, рак,сцорпион
 • Пусто - Водолија, Ован, Девица, Близанци, Лав.
 • Мокри - рак, шкорпион, вага, риба. Када дођу ови дани, неопходно је хранити биљке.
 • Суви - Стрелац, Ован, Водолија, Близанци. Берба плодова се одвија ових дана, месец би требало да опадне.

Важно је запамтити да се садња садница на лунарном календару за прва 3 дана након млађака и пуног мјесеца не препоручује, али плодови на мјесту неће оштетити!

Најбоље вријеме за садњу парадајза, слиједећи лунарни календар, је фаза растућег мјесеца.

Дакле, који су дани повољни, када је боље посадити грмље рајчица, шта треба узети у обзир?

Када рачунате повољне дане, користите знакове зодијака. Поново погледајте лунарни календар и посадите грмље парадајза у данима када су испали знаци плодности.

Ако су датуми у лунарном календару успјешни, а мјесец је одсутан, онда би саднице требало посадити у завршној фази мјесеца у жељеном зодијаку.

Како је? Парадајз треба засадити 15. марта, али након прегледа календара, уочите да је последња деценија марта у паду месеца, што значи нежељено искрцавање. Међутим, још је рано за сијање семена у фебруару, а последњих дана марта је прекасно, како бити? Нађите један од повољних знакова, као што су козороги или љуске, погодите када је мјесец у овом знаку, а затим не бринући се о сјетви или пресадити саднице парадајза.

У правом тренутку, засади парадајз ће дати обилну жетву

Морате знати да ће саднице парадајза засађене под знаком рибе или рака задовољити вртлара богатом жетвом.Међутим, састав семена неће се складиштити, а његов квалитет се не може назвати високим.Посматрајући правила лунарног календара и садњу парадајза под знаковима козорога, шкорпиона и тегова, могуће је убирати добар усев парадајза.Садња семена испод знака стреличара ће донети низак принос, али ће семе бити одлично и квалитетно.

Саднице и семена парадајза, засађених према лунарном календару и према свим горе наведеним препорукама, накнадно ће моћи задовољити вртлара обиљем и зрелости плодова.

Поравнај рад у врту са лунарним календаром - и увек ћеш бити са жетвом

За бољу и јачу садницу, треба припремити семе правилно.Два дана пре сетве, потопите семе, затим умотајте у убрус и потопите у воду, оставите семе да се намочи 24 сата.Затим посадите семе под жељеним знаком зодијака.Резултат ће моћи да изненади сваког баштованца.