Које су најбоље сорте грожђа

Гроздеваут приатниј окус, чтоби гоурметс цветат.Поред таквог достојанства бобице садрже и листу корисних супстанци.Узгој грожђа, иако проблематичан, вредан је труда.

Грожђе Аркадије је једна од најпопуларнијих сорти

Узгој грожђа

Тренутно се биљка узгаја не само у топлим климатским условима, већ иу северним географским ширинама.Нема проблема да се биљка узгаја и узгаја у оштрим климатским условима.Захваљујући бризи, овај процес је постао све популарнији.

Биљка припада једној од најстаријих култура.Најбоље грожђе је другачије.Грожђе је узгајано од давнина за конзумирање у свјежем облику и са циљем добијања вина у различитим правцима.Према археолошким ископавањима, грожђе потиче још од бронзаног доба.Судећи по доказима стијена, они доносе закључак о ограничењу познавања биљке с мушкарцем.

Временом су сорте грожђа добиле широку разноликост и стекле популарност. Постоји око 7.000 сорти грожђа .Домаће сорте грожђа су најпогодније за узгој у одређеној земљи.

Иматенденција преласка или преношења сорти са једног места на друго не представља препреку њиховој култивацији негде другде. Али све сорте су више предиспониране за своје оригинално место.

Хибридни представници грожђа се разликују по издржљивости. Они су засађени и узгајају се у различитим климатским условима, и мање су хировити.

Цодреан грозде - молдавска сорта

Разлика између сорти вина и стола

Недавно је узгој грожђа стекао значајну популарност. Активности селекције рађају све више нових биљних врста. Сваке године се роди десетак нових представника грожђа. Узгајивачи покушавају да побољшају својства финалног производа, покушавајући да повећају боровине, али то често доводи до чињенице да производ губи свој укус.

У готово сваком дому или на локалитету грожђе расте, многи љетњи становници праве вино код куће.Популарност биљке задржава своју популарност, али кориштене сорте су увијек најукусније и најотпорније.

Међу разноврсним биљним врстама може се мирно наћи онај који је погодан за климатску зону вашег региона. Трајање сазревања биљке се дели на:

 • Касно и веома касно.
 • Просечно сазревање.
 • Рано и средње рано.

Све ове категорије биљака укључују најбоље грожђе. Столно грожђе је највишег квалитета. За љубитеље да расту овосорте биљног стола су од највећег интереса.

Изглед производа стоних сорти грожђа има водеће индикаторе квалитета у поређењу са вином и комбинованим.Столне сорте погодне су за свјежу потрошњу.Међу њиховим подврстама налазе се грожђа различитих величина и гроздова.Други типови су тражени јер од њих праве винска пића.

Пре него што почнете са производњом вина или узгајањем грожђа за свјежу потрошњу, треба да се консултујете са становницима летњиковца како бисте сазнали који су то разноврсни услови и услови гајења.

Сваки баштован има своје преференције у погледу карактеристика лоза.Прихватљиве сорте има много, јер су многе од хиљада доступних врста прилагођене да расту у одређеним климатским условима.Постоји десетак најбољих грожђа.

Грожђе Плевен је популарна сортна таблица

Опис најбољих грожђа

Постоје стотине врста које су тражене од стране становника љета, али могу бити изведене изпрвих десет:

 1. Аркадија.
 2. Делигхт.
 3. Кишмиш.
 4. Цодедо.
 5. ​​
 6. Женски прсти.
 7. Плевен.
 8. Елегантно.
 9. Лаура.
 10. Талисман.
 11. Страсенски.

Једна од популарних сорти грожђа коју су одобрили аматерски и професионални вртлари је Арцадиа.Овај тип има способност да се прилагоди и навикне на локацију, ниво жетве је висок и укус је висок.Сорта Арцадиа се односи наране врсте и био је препознат као лидер у својим квалитетима. Пондери обрађених гроздова достижу два килограма.

Поглед на стол Делигхт има сочну пулпу и пријатан укус. Разноврсни ужитак је такође на челу сорти. Производ раног сазревања.

Гроздови ужитка грожђа не мењају свој изглед, чувају интегритет и не труну. Принос је стабилан. Делигхт се разликује од завидне издржљивости пре болести и штеточина.

Грожђе Делигхт даје доследно високе приносе

Бијела сорта кишмиша односи се на просјечну зрелост. Његове бобице имају дугачак облик. Јагоде имају пријатан слатки и сочан укус. Тежина једне хрпе достиже три стотине грама. Поглед заузима прво место по потражњи. Јагоде расту без камења. А њихов састав чини особу мирнијом и уравнотеженијом.

Јагоде су обавијене танком кожом зеленкасте боје. Цодреан грожђе је узгајано на територији молдавских земаља. Сорта дивно расте и одушевљава љетнике са пријатним укусом жетве. Период добијања жетве биљке је рани. Облик бобица је овалног облика, а њихова боја је тамно љубичаста. Ова врста је концентрисана међу најтраженијим сортама.

Један од најтраженијих и најпознатијих представника посађеног винове лозе - Даме прсти.Рок зрења производа има просечан период. Облик узгојених бобица се продужава. Добијају величину и расту у одсуству камења.

ТастеКвалитета винове лозе која се узгаја је мешана, комбиновањем киселости и слаткоће у умјереним количинама.

Женско грожђе је популарно због свог слатког укуса и необичног облика

Врсте високих приноса

Представник биљке Плевен је у могућности да обезбеди жетву у великом обиму. Развијена је издржљивост биљке, отпорна је на климатске услове и добро се прилагођава свим карактеристикама тла. Облик жетве је дуг. Због брзине сазревања усева и укуса, сорта Плевен је тражена међу купцима.

Елегантно се односи на најстарије биљне врсте.Представник винове лозе може произвести рану жетву и прилагођен је да издржи мраз друге климатске услове.Усјев биљке се одликује својим пријатним изгледом кластера са дугим и издуженим бобицама. Да би се регулисао раст ове врсте, довољно је контролисати њен развој уз помоћ обрезивања. Као резултат чињенице да је култура издржљива и задржава свој првобитни изглед, она је тражена.

Елегантно гроздје - сорта отпорна на мраз

Представник винове лозе и грожђа Лаура припада раним сортама и регрутује се у потражњи. Резултирајући усјев има велику величину и свијетле бобице. Производ има благ укус и хрскавицу.

Овај представник захтева бригу о сорти и чува га у тешким зимама

.

Сорте ужитка, међу којима је био талисман који садржи позитивне особине узгоја биљке на локалитету. Граде идозријева брже и стабилније, поред тога има пријатан укус.

Друга врста, страшна, може лако да расте на суха клима.Изглед даје тамне округле бобице.Четке грожђа су велике.Сорта треба да буде опрезна и пажљива.

Постоји много сорти грожђа, међу којима, према показатељима, треба изабрати најприхватљивију сорту.О каквој врсти грожђа се одлучите зависи од вас, које год сорте изаберете, треба да се заснива на карактеристикама климе.