Које су најбоље семе самооплодних краставаца узгојених у отвореном тлу Краставци

Многи су волели краставце. Дакле, чак и ако нема стакленика са краставцима, на окућници се налазе кревети са овим поврћем, решетком. Они су засађени на било које врсте краставаца, али вртлари радије стичу самооплодњу.

Самоникле краставци су популарни код вртлара

Зашто одабрати самооплодне краставце

Професије самооплодних краставаца

Ако мислите да ћете купити краставце, онда је вредно истражити предности самооплодних краставаца:

 1. Не требају им пчеле за опрашивање.

Пчела је све мање и мање, инсекти умиру у породицама, а без њих је немогуће спровести опрашивање за пчелиње опрашиваче.

 1. Они ће жети у кишном љету.

Ако је током цветања краставца кишовито време, када инсекти не лете за медом.Као резултат тога, цвијеће ће нестати, док ће самооплодни краставци у било којим увјетима осигурати хрскаве краставце.

  Такве краставце одликује одличан укус, без горчине.
 1. Принос.
 2. Отпоран на болести и неповољне услове.

Као што видимо, самооплодни краставци су најбољи међу представницима своје врсте. Иако много зависи од одређене сорте.

Самооплодне сорте краставаца формирају јајник без обзира на временске услове

Самооплодни илипартенокарпијски

Чак и искусни вртлари верују да не постоји разлика између самооплодних и партено-карпских краставаца, јер.и они и они дају усеве без учешћа инсеката.Али постоји разлика.Партенокарпне или самоплодне краставце не треба опрашивање.Немају семе.

И опрашивање се само-опрашује, али независно, уз помоћ пиштоља и прашника.Такве краставце можете научити сјеменкама које имају.

Које семе изабрати

Које семе краставца за отворено земљиште одабрати, које од њих је најбоље и најпродуктивније?Избор је огроман.Свака сорта има своје предности, које треба узети у обзир.Реците о неким популарним сортама за садњу.

​​

Краставац Цони Ф1

Ово је једна од најбољих сорти за рано сазревање.Први плодови ће се појавити 47-50 дана након садње.Коњи се могу узгајати користећи решетку, јерЛиана је енергична.Има маркирану јајника, због чега је принос ове сорте рекордан.

Плодови овог краставца су мали (7–9 цм), али веома густи и хрскави, светло зелене боје.Они нису горки, укусни.Они се соле или једу свеже.Још једна предност је његова отпорност на болести.

Кони Ф1 Краставац - рана зрела сорта

Немачки краставац Ф1

Протеклих неколико година ова сорта је била највише купљена сорта.Његови плодови имају одличну презентацију.Ови краставцинеће расти до огромних величина, максимално - 10 цм, али чешће не више од 8. Стога је погодан за конзервацију. Краставци се могу чувати дуго времена (неколико недеља), не бринући се да ће постати жуте.

Жетву добијате врло брзо, у року од 36 дана након садње. Ако га узгајате у стакленику, краставци ће се појавити средином пролећа. Има пријатан укус, без горчине. Не подлеже болестима, отпорним на њих.

Растујте уз помоћ решетке расте до 4-5 м. Ако сорте краставца сортирамо за отворено земљиште, онда је ово једна од најбољих. То су веома плодне сорте: од 1 м2. добијају 25 кг краставаца. Ако су биљке добро збринуте и храњене, усев се повећава на 35 кг по квадратном метру.

Али ова сорта не толерише замрзавање. Осим тога, саднице ових краставаца не преживљавају добро, дакле прво расту на прозорској дасци, а само на температури која није нижа од 17 степени засади се на отвореном тлу. Лако добија рђу (гљивичне болести). Због тога је потребно извршити обраду у времену, иначе ће биљке умрети.

Краставац Херман Ф1 је веома термофилан

Краставац Екол Ф1

Ово је такође рани зрели хибрид, чији плодови се појављују 42-45 дана после садње, то су плодне сорте. Краставци расту мали - 6-8 цм. Посебност ове сорте је једнообразно плодоносно.11-12 краставаца одмах дозријевају на малом грму без додатних изданака.Оне су мале, свака од 60-75 г, добре за сољење и кисељење. Ова сорта се препоручује за узгојотворено тло прилагођавањем решетке. Отпоран је на многе болести, добро подноси топлину. Ови краставци никада не прерасту, без горчине.

Краставац Екол Ф1 погодан за отворено земљиште

Зозулиа Ф1

Ово је омиљена сорта краставаца, делимично је самооплодна. Зозулиа Ф1 ће за шест недеља дати прве плодове, пробајте први краставац.

Плусови ове сорте:

 1. Не боји се промена температуре

Његова најважнија предност је да се не боји изненадних промјена температуре. . Време је непредвидљиво, данас - врућина, сутра је изненада хладније, такве капљице су карактеристичне за почетак љета и за сав прољеће.

 1. Може расти у слабом светлу и производити усеве.
 2. Бочне гране скоро да не расту, тако да биљка не мора да штипне или стисне. Лако је савладати решетку, не морате формирати грм.
 3. Дуго производи плодове
 4. Култивари

До 30 кг краставаца се бере из једног квадратног метра.

 1. Није горак.
 2. Плодови високог квалитета.

Краставци "Зозулиа Ф1" теже око 300 г, расту до 24 цм и користе се за сољење и припремање салата. По жељи, ова сорта се узгаја не само на отвореном, већ и код куће, на прозорској дасци.

Ово нису све најбоље сорте краставаца, можете купити друге сјеменке краставаца за отворено тло. Али то су вољени од искусних вртлара.