Које су биљке погодне у сусједству Тиквице

Да би се квалитетно узгајале тиквице, летњи становник ће морати да се носи са великим бројем додељених задатака. Представник породице бундеве је дијететски производ који се сади у посебно припремљеној земљи. Има много трикова, суптилности случаја за велику жетву. У овом чланку покушаћемо што је више могуће размислити о теми с којом ћемо у близини засадити скуасх.

Може се посадити скуасх у близини специјалних биљака

Интер-толеранција различитих култура

Могуће је засадити скуасх поред специјалних биљака. Веома је важно узети у обзир да тиквице припадају биљкама са лиановидними стабљикама, а ово насеље је несигурно за већину вртних култура.

Тиквице и парадајз у близини

Повртњак добија свој изглед након дугогодишњег искуства власника. Пре него што испланирате локацију усева на локацији, унапред је направљен план о врту. Кукуруз, шаргарепа, тиквице, краставац, кромпир, паприкаБудите сигурни да нађете своје место код власника хацијенде, иначе ће жетва бити лоша. Не препоручује се садња тиквица поред парадајза: компатибилност је лоша.

Сквош и краставац у близини

Професионални извори кажу да ове двије културе можете засадити у једној области, али не припадају њима. Обје биљке су сјеменке сунцокрета. Иако се културе разликују по величини, цвјетови су слични. Често се јавља опрашивање биљака, што значајно утиче на укупан принос, тако да садња тиквица са краставцима није пожељна.

Брзо растући суседи

Због чињенице да ће тиквице брзо расти, важно је засадити брзорастуће сусједе у сусједству (ускоро "отићи"). Баците зимски лук или чешњак између редова, културе ће се спријатељити. Док тиквице расту, прва култура ће морати да се уклони.

Възможността за распространаване на състезните съхза

Тиквице у условима стаклене баште

Дијететски производ је непретенциозан, тако да се може сијати и на отвореном пољу иу стакленику. Представник породице бундеве толерише пад температуре, не боји се хладноће. Зашто се и треба засадити у стакленичкој култури:

 • фетус сазрева рано;
 • ако су тиквице посађене испод филма, испада деликатнији укус воћа;
 • за стакленик постоје вештачки узгојене сорте;
 • производ испод филма је мање подложан нападу штеточина, болести;
 • због чињенице да је биљка непретенциозна, брига о њему је минимална.

Са бољом садњом тиквица и зашто

Ова култура заузима уморно земљиште од претходних жетви, једноставно у процесу зрења. Једина ствар коју биљка треба је светло, вода. Биљке се хране својим корисним супстанцама. Велика жетва ће успети ако буде посађена на земљишту где су били сакупљени:

 • лук и биљке које потичу од њих;
 • махунарке;
 • зелени;
 • корјенасто поврће;
 • представници велебиље;
 • патлиџан;
 • било који купус.

Немогуће је посадити усјеве тикве поред поврћа диње, јер биљке захтијевају исту количину хранљивих материја у земљишту. Плодови су предмет истих болести. Биће конкуренције.

Тушкини треба светло и вода

Опште препоруке

Можете и садити скуасх, бундеве, скуасх у једном реду. Пошто све биљке припадају истој групи, врста заливања је иста. Истисните воће у исто време.

С једне стране, оставите простор да посадите сенф заједно с дјетелином. Овим уређењем побољшава се састав тла. Са друге стране реда седе се бели лук, лук, шаргарепа и репа. У првој години, због општег опрашивања, још увек нећемо добити биљне хибриде. Хибриди се добијају тек следеће године. Може се посадити у близини.

Бундеве не воле ветровите зоне, стога се препоруча садити плодна територији која је заштићена од пропуха . Поред биљке, можете садити кукуруз, сунцокрет.

Сједните тиквице на истом мјесту само сваких 5 година да би усјеви били велики.Идеално место за слетање налази се поред хрпе компоста која храни корене биљака.

Савјети за узгој тиквица поред вртних култура

Садња тиквица

Селекција је направљена (празна, размажена, ружно очишћена).Изабране сјеменке ставите у влажну газу да би се набрекле, да бисте зачели корење.Затим семе разделити у контејнере за узгој садница.Слетање у тло или тиквице у стакленику је тешко, зато будите опрезни при пресађивању.Покушавамо да културу ријетко засадимо, јер биљка има прилично широк систем корена.

Семе тиквица, саднице које су спремне за ницање

Припрема тла за тиквице

Бундева као правовремено заливање, лабава плодна земља.Земљиште се припрема за садњу од јесени.Ако је потребно, врши се минерализација.

Типи зема:

 1. Търговската земља.Тресетно земљиште је овако: десет килограма хумуса помијешаног са стајњаком дано је по 1 квадратном метру земље.Међу минералним адитивима релевантан је дрвени пепео, калијум сулфат.После садње биљке у земљу, пожељно је покрити земљу филмом тако да влага не испари тако да се постигне оптимална температура.
 2. Глина, иловача.Да би се добила лабава структура, неколико килограма тресета и сушене пиљевине додаје се у земљу.Минерални додаци могу бити, као у првом случају.
 3. Пјешчана земља, уУ овом случају потребно је оплодити што је више могуће. Тло се додаје на тло, можете додати хумус гнојем. За добру жетву користимо промоторе раста.
 4. Чернозем је најплодније земљиште. У овом случају, посебна пажња се посвећује степену опуштености земље. Као помоћни елементи могу се додати пиљевина, суперфосфат, дрвени пепео.

Брига за тиквице

У хладно доба дана улијте умерену количину воде само на коренски систем. Да би привукли инсекте који су укључени у опрашивање, биљке се навлаже шећерним сирупом са борном киселином. Да би се биљка смањила, чешњак или лук се саде поред.

Дакле, велики број биљака може бити посађен поред тиквица. Са великим искуством у садњи воћа у земљишту, стакленик ће сваке године производити велики усев.