Које сорте купуса најбоље одговарају ферментацији купуса

Купус је популарно поврће у нашој земљи.Поготово зими, не можете без сланог, боршч, пите са купусом.Складиштење купуса зими је могуће свјеже иу разним облицима конзервирања, ферментације.

Сорта купуса Јубилее Ф1 се чува отприлике 5 месеци

Избор купуса за кисељење

Да би бело купус задржао у киселом облику, колико год је могућеВажно је изабрати праву врсту поврћа.Важно је обратити пажњу на:

 • Сорте киселе краставаца за кисељење треба да буду само средње или касно.
 • Глава биљке велике величине.
 • Купус је нужно беле боје, са недостатком зеленкастог лишћа.Бели листови поврћа садрже већи проценат шећера, који је неопходан за ферментацију током кисељења.

Постоји још један начин да се одреди избор киселог купуса:

 • сече поврће на две половине;
 • види рез (бела са кремом и уским купусом);
 • Окусите укус, који треба да буде хрскав и сладак.
 • Сорта купуса Слава-1305 је била узгајана посебно за кисељење

  Средње сезоне кисели купус

  Зрелост белог купуса сазрева у августуили Септембра. Његов принос је много виши од раних врста и добро се складишти. Некиврсте конзумиране за ферментацију.Период вегетације је 115-150 дана.

  Постоје људи који праве киселе краставце од средњих сезонских сорти.Они укључују:

  • Глори-1305 - сезона раста је 95 дана.Ова врста даје висок принос и често гаје вртлари посебно за кисељење.Многе домаћице користе овај тип за кисељење, јер је купус хрскав и сочан.Сорта је добра за складиштење и транспорт.
  • Поклон - погодан за кисељење и сољење.Испада укусан кисели купус, који се може чувати пет месеци.Дар се лако разликује наглашеним цвјетањем воска.Ко преферира присуство свежег купуса током целе зиме - изаберите Поклон, који се одликује веома уским купусом, еластичним лишћем.Сорта је добра за транспорт.
  • Јубилеј Ф1 - има веома велике главе, које досежу до четири килограма.У киселом облику се чува до пет месеци..Тежина главе износи од 1,5 до 4 кг.Густина главе погодна за кисељење.
  • Доброводскаиа је обдарена важном својином: не пуца.Главе плода су велике, а укусна својства поврћа су величанствена.Савршено за кисељење, али не и за дуже вријеме.
  • Белорусска- је популарна у кухању за кисељење.Једна глава достиже три килограма тежине, али може дуго да лежи.Препоручује се да се уклоне одмах након бербе.

  Сорта Поклон има одличан укус

  Касне сорте за ферментацију.

  БУ већини случајева, ферментација преферира касне сорте купуса.Најпопуларнија имена у овом правцу су:

  • Туркиз дозријева четири мјесеца након искрцавања. Разликује се високом густином глава које се не растварају током раста. Ова сорта је боље направити кисело ближе зими.
  • Женева Ф1 - има тенденцију да буде добро очувана скоро до нове жетве. Често се сољење врши на крају зиме или првих дана прољећа.
  • Амагер је најбоља сорта за сољење, јер се разликује у томе што се током периода складиштења, укус значајно побољшава. Важно је да се ова сорта складишти скоро шест месеци. Ово је доста дуго.
  • Мосцов Лате - одличан поглед за оне који воле расипност у купусу. Једна од најбољих сорти приноса. Маса плода је од 7 до 15 фунти. Добра сорта за кисело.
  • Кхаркив Винтер - је најбоља сорта за кисељење. Њене главе могу да се чувају шест месеци. Међутим, препоручује се да их одмах посолите. Вредност овог типа лежи у високом приносу и добром укусу воћа. Ова сорта је отпорна на мраз, тако да можете чистити и касно у јесен. Харковска зима је отпорна на топлоту. Ово квалитетно поврће је погодно за оне који ретко посећују своју кућу.

  Харковска зима је отпорна на неповољне временске услове

  Хибридне сорте купуса

  Такве сорте нису толико популарне, можда зато што је сврха узгоја заснована на величини плода, високом приносу и погодности заферментација.

  Дакле, хибрид Менза има највећи купус, од 5 до 9 килограма, који је погодан за складиштење и сољење. Готово иста тежина има главе хибридне сорте руске величине.

  Али главе касне Москве у ретким случајевима достижу тежину од 10 килограма. Генерално, главе ове класе имају тежину до 18 кг, што је много боље од хибридних сорти. Не гори од хибридних врста је Харковска зима, која достиже 5-9 килограма тежине.

  Гингербреад Ман је касни зрели хибрид белог купуса, сазрева за пет месеци. Облик глава је заобљен са чврсто причвршћеним листовима. Маса једног воћа може достићи пет килограма. Има дуготрајну имовину. Врло погодна за сољење, кисељење.

  За сољење апсолутно се не препоручује хибрид Крумон, који је отпоран на гљивичне болести и густоћу главе, која се не пуца.

  Многе хибридне сорте не могу се складиштити до нове жетве.