Које је храњење боље користити за узгој репе?Цикла

Садња поврћа у љетњој колиби има за циљ прикупљање добре жетве и пружање производа из врта.Ово се односи и на репу.Његово храњење се одвија у различитим фазама, што доприноси формирању корена.У те сврхе користе се органска и неорганска гнојива.

Култивирање репе

Радне фазе

Активности за обезбеђивање богате жетве репе се обављају у јесен након жетве претходног усева и током раста и сазревања.У сваком случају, користите најприкладније хранљиве материје.Неодговарајућа употреба ђубрива временом може довести до раста основног дела биљке и плитког кореновог поврћа.На почетку раста, репе треба хранити супстанцама са високим садржајем азота.Изводи се пре формирања воћног дела.У каснијим роковима, поврће се храни калијем и фосфором.

Јесенски период

Боље је почети радити на питању одијевања тијеком периода припреме тла - у јесен.Да бисте то урадили, користите стајњак.Копање земље.Стручњаци вам саветују да направите ову врсту ђубрива за репу. Уређено земљиште ће обезбедити основну исхрану биљака .Поред тога, заједно са органским ђубривом можеаппли минерал. За овај период је погодан фосфор-калијум. Годину дана након разградње стајњака, парцела се може користити за садњу репе.

Пролеће-лето

У првим фазама развоја биљке дозвољено је користити раствор крављег колача (1: 8) и птичјег измета (1:12) као прељев. Тачно време ће показати формирање два истинска лишћа. Раствор се уноси у жлебове дуж лежишта на растојању од најмање 5 цм од садница репе у количини од око 10 м. Осим тога, користе се азотна ђубрива у случају да листови изгубе засићену боју и избледе.

Течни ђубриво из птичјег измета

Када се лишће затвори, биљка сигнализира сљедећу фазу храњења. За нормалан развој шећерне репе неопходни су калијум и фосфор. Њихов извор је дрвени пепео. Стандард је 500 цм3на 3 м2 . Ова процедура се понавља у августу, када долази до брзог раста корена. У том случају, припремите раствор пепела у води у односу 1:10.

Ако се примети црвенило лишћа, биљка треба додатну порцију натријума. Одговара обичној соли без јода. Раствор (1 тбс. Салт на 10 литара воде) се врши са заливањем. На 1 м2требат ће вам канта расола. Таква хранидба репе побољшава њен укус и способност за дуготрајно складиштење. Најбоље време за акцију је јун и почетак августа.

Шминка борне киселине помаже да се развије подземни део биљке. Аре цоокинграствор од 0.5 жличице супстанци на 10 литара воде. Ова количина је довољна за око 6 м2 .

Вапно је идеално ђубриво. Користи се једном када се појаве 4 обичне плоче, али воће је још у потпуности под земљом. Чаша текућег креча се разблажује у 12 литара воде. За наводњавање користите посуду са танким изливом (лименку за залијевање или пластичну боцу). Оплодња се врши пажљиво да раствор не падне на листове.

Ове врсте хране се примењују директно на земљиште. Поред ових, може се користити и фолијарна исхрана.

Хранает репа с вапном

Фолиар топ дрессинг

Сврха употребе таквих супстанци је задатак брзог развоја земаљског дијела биљке, који се може користити као храна. Предност овог типа је директна испорука хранљивих материја кроз лишће до корена. Постоји равномјерна расподјела корисних елемената у поврћу. У коренском прељеву супстанци задржаних у земљишту.

За фолијарно хранидбово се користи много снови:

.
  • Уреа. Претходно припремите раствор. У топлој води (10 л) уз мешање растворити 20 г урее. Потребно је око 20 минута да се супстанца потпуно пренесе у течност. Припремљена композиција употребом прскалице нанесена на листове биљака. Рад се обавља после шест сати увече.
  • Борна киселина. Лишће се третира на исти начин као и раствор од 1 жличице. супстанце на 10-15 литара воде.
  • Калијум перманганат. Ово храњење ће дати биљци неопходноПравилан раст калијума и мангана спречава развој гнојних болести ногу поврћа.Припремите препарат за наводњавање од 0,5 тсп.реагенс и 5 литара топле воде.После мешања, течност се пажљиво декантира, пошто је вероватно да ће остати честице калијум перманганата које нису ушле у раствор.Биљке се залијевају на врху залијевања до пет пута по сезони.

Уреа се примењује у пролеће и рано лето

Млади корови су необична исхрана

Да би се постигли високи приноси, сва средства су добра.У току су млади корови (осим за куиноа и биљке са малим пупољцима).Припремљена трава се ставља у посуду и пуни водом.Инфузија се изводи на засјењеном мјесту од 3 до 7 дана.Филтрирајте раствор и залијте кревете 1-2 пута месечно.

Савети искусних вртлара

Главни задатак је да се узгаја пунокрвна култура репе.Избор гнојива потиче постројење и вањску анализу стања тла.Вишак оплодње може довести до катастрофалних резултата.Према томе, у питањима исхране важно је да се поштује мјера.Стање слоја тла утиче на принос.Код вишка хумуса није потребно додавати органска ђубрива.Песак, пиљевина ће помоћи да се смањи густина земље.Користе се пре садње.

Беева съдържа много користни витамини и следователни елементи.Да би их довели до тела помоћи ће разна јела.Пратећи препоруке професионалаца и трудећи се, можете сами узгајати добар усев овог поврћа.