Које ђубриво треба применити приликом садње краставаца? Краставци

Краставац је укусно и здраво поврће које се широко користи у салатама и за очување. Називају се прилично хировитим пољопривредним културама, тако да је за добијање богате жетве потребно придржавати се неколико правила о избору места за садњу и храњење у различитим фазама узгоја. Оплодња у земљишту прије садње краставаца је кључ за њихов брзи раст и активно плодоношење, тако да треба обратити посебну пажњу на прелиминарну припрему тла на кревету резервисаном за њих.

Ђубрење краставаца пре садње омогућава одличне приносе у будућности

Јесенска припрема за узгој краставаца на отвореном пољу

Постоје различита мишљења о начину храњења земљишта прије сијања сјемена, а сваки љетни становник самостално бира које ће технологије користити за гнојење земљишта прије садње поврћа. Већина вртлара сматра да је најбоље на земљишту оплодити земљиште намијењено за узгој краставаца у јесен, јер ће потрајати неколико мјесеци и дуго времена да се потпуно отопи минерална мјешавина која се користи за засићење тла храњивим тварима.количина влаге.

Припремање поврћа за садњу краставца узгајано отвореном методом врши се узимајући у обзир површину локалитета, на основу израчуна да је за сваки квадратни метар будућих лежишта потребно 3-4 канте зрелог стајњака, 3-4 чаше дрвеног пепела и 80-100.г нитрофоски. У јесен, мјешавина се равномјерно наноси на подручје, које се у прољеће мора ископати и покрити слојем црне земље од 15 центиметара.

Препасани стајњак је доведен у башту на јесен

Пролећна припрема за узгој краставаца у отвореном тлу

Ако тло није оплођено у јесенУ пролеће, најмање недељу дана пре садње, на месту будућег краставца, потребно је ископати бразду дубине око 40 цм, напунити га гашеним стајским гнојем и покрити плодним земљиштем дебљине 16 цм, затим изравнати земљиште, поравнати га и покрити дебелим филмом.

У тло се може уносити само стари стајњак, јер свјежи муллеин садржи високо концентрирану уреу и душик који млади краставци могу изгорјети. Приликом ђубрења земљишта, важно је да се поштују пропорције које препоручују фармери, јер прекомерна количина смећа на локацији може изазвати стварање шупљина у плодовима краставца и смањење приноса.

Пре-сено, отпало лишће или пиљевина је одличан одјевни предмет који, приликом садње краставаца, може заменити стајњак и потпуно оплодити земљу.Љубав ових супстанци се уноси у припремљени жлеб, збија и прекриваплодно тло на којем се већ могу формирати кревети.

У случајевима када није могуће оплодити земљу прије сјетве краставаца унапријед, 3-4 дана прије садње сјемена, посути тло пепелом помијешаним са суперфосфатом у омјеру: 2 жлице гнојива на 1 шалицу пепела, затимна земљиште се наноси једна канта хумуса и труле пиљевине.Тада се третирана површина копа и залива са 3-4 литре раствора хумата припремљеног од 1 тбсп.кашике овог концентрата ђубрива и 10 литара.воде.Ова количина храњења ће бити довољна за обраду једног квадрата.гарден метер.Након свих манипулација, тло је прекривено филмом за загријавање земље.

Осим хране коју су сами направили вртлари, користе се и готова комплексна ђубрива на бази фосфора и азота, као што су аммофос или диамофос.Због високе покретљивости земљишта и лаке растворљивости фосфорно-азотних стимуланса раста може се направити непосредно пре садње краставаца.

Диаммопхос је погодан за ђубрење краставаца пре садње

Ми садимо краставце у стакленику

Најчешће, саднице краставаца са 4-5 се засађују у пластеницимаОве листове.Обично се такав број листова појављује у трећој недељи након пљувања семена.Узгој садница обухвата:

  • грејање семена;
  • влажење и ђубрење семена краставца;
  • хлађење;
  • постављање семена у посуде.

Семе, намењено за гајење садница, чува се на топлом месец данау затвореном простору на температури која није нижа од + 25 ° Ц, што ће убудуће омогућити да се добије пријатељски пуцањ, раније плодоношење и минимална количина неплодног цвећа. Пре клијања, загрејано семе краставца треба ставити на сат у дезинфекционом раствору од 100 г хладне воде и 30 г чешњака.

Након уништења патогених микроба, сјеме се 12 сати пресавија у клапну за ткиво потопљену у храњиву отопину, што ће захтијевати 1 жлицу воде, 1 жличицу финог дрвеног пепела и исту количину нитрофобије.

Затим се зрна стављају на влажну крпу, гдје се држе 2 дана на температури од око + 20 ° Ц. Када су сјеменке отечене и благо кљуцане, преносе се у хладњак на 24 сата. Ове манипулације вам омогућују да ублажите будуће избојке. Треба напоменути да семе хибридних сорти краставаца не треба припремити предсталовање.

За узгој садница краставаца користе се мали контејнери висине 10-12 цм, испуњени хранљивом земљом. Ова супстанца се добија из 1 дела фине пиљевине, 2 дела хумуса и 2 дела тресета. 10 литара тањура треба оплодити са 1.5 кашике нитрофоске и 2 кашике дрвеног пепела. У 1 грашак ставља се 1 проклијано семе. Саднице су наводњаване најмање једном недељно. Присуство интензивног осветљења предуслов је за нормалан раст садница краставаца.

Пре сетва садница краставца, земљиште треба дезинфиковати калијум перманганатом и посути фосфатним ђубривом

Садња садница у земљишту у стакленику може бити 27-30 дана након сетве. Непосредно пре садње, клице се морају оплодити раствором добијеним мешањем 3 литре воде и 3 кафене кашике нитроамофоског или нитрофоске.

Краставац пуца се сади у топлој земљи, претходно залијева са слабим раствором калијум перманганата и посује се кашичицом било ког фосфатног ђубрива.Када се сади између садница, потребно је одржавати интервал од 30–35 цм.Ова удаљеност је довољна за потпуни раст кореновог система краставца.

Карактеристике храњења различитих типова земљишта

Могуће је оплодити исцрпљено или глинено земљиште са смешом направљеном од 5-6 кг муллеина, 30 г суперфосфата, 18 г калијум магнезита и 50 г нитроамофоса, који се може заменити са 18 г амонијум нитрата. Све компоненте ђубрива су темељито помешане и равномерно нанесене на површину за слетање од 1 квадрата. м.Такође, пре садње краставаца, 5 г гранулираног суперфосфата се сипа на сваки метар лежишта.

За потпуно развијање на пјесковитом тлу краставца, потребне су додатне ђубрива у облику магнезијума, па се приликом садње садница и семена на таквим тлима земља обогаћује одговарајућим органо-минералним смјесама.

Калимагнезииа - гнојил за глина и осиромашени търсен

Важно је запамтити

За садњу краставаца, боље је изабрати благо замрачене парцеле за домаћинство. Тло предвиђено за садњу ове културе треба темељно оплодити и загријати филмом.Сјеменке је потребно претходно намочити и подвргнути дезинфекционом третману како би се избјегли развој разних болести.

Запамтите, краставци "воле" фосфатна и азотна ђубрива, као и обилно заливање.