Која пасмина кунића је боље прилагођена кунићима

14) Данас постоје различите врсте зечева, које се одликују различитим квалитетима.Стога, ако постоји жеља да се узгајају код куће, одмах треба да одлучите шта вам треба: одмах узмите месо, кожу, пахуљицу или месо.

Новије зечје пасмине је боље изабрати такве пасмине пахуљастих животиња које су прилагођене локалним климатским условима.Храњење зечева зависи од доба године, однос је зимски и летњи.Која пасмина одлучује независно, у зависности од услова.

Ако се придржавате правила држања и храњења, можете користити производе добијене не само за личну потрошњу, већ и за продају.

Зец је профитабилна инвестиција

Основне пасмине

Које врсте ових животиња постоје?Пасмине кунића су подељене у следеће категорије:

  • месо;
  • месо и кожа;
  • ;
  • декоративни.

Месо укључује оне зечеве који брзо добијају на тежини и након шест мјесеци могу се заклати за месо. Узгајивачи меса користе кожу и дијететско месо.Садржај неплодних пасмина искуства.Уосталом, да би добили пахуљице, морају се држати на дебелој и сухој подлози, тако да имају привлачан изглед и стално чешљати пахуљице.Ако то не урадите, животиње ће бити неуредне, вуна ће се гомилати, а немогуће је користити их да би добили пахуљице.

Декоративне пасмине кунића издвајају се од стране аматера чак иу обичним становима.Ове животиње су мале величине са мирном природом.Деца их воле.Међу украсним пасминама је популаран расплодни овчар.

Декоративне пасмине кунића су идеални кућни љубимци

Пасмине меса

Фландре је велика пасмина меса.Међу зечевима, не можете их назвати ништа осим дивова!И сами процијените - достижу и до 10 кг уз добру бригу!Дужина појединца је до 70 цм, што није див !?То су неспретне и ушите животиње, али какво укусно месо имају!А крзно ове пасмине је веома цењено, јер је густо, може имати различите нијансе и подсећа на крзно животиња као што су даброви и клокани!И по природи тих затишја мирни су и мирни.Није случајно да су ови зечеви стекли популарност у многим земљама.Фландре је био узет као основа за узгој других пасмина меса.

Међутим, мора се признати да ће њихов узгој захтијевати много труда и одређеног знања.За њих је боље користити простране кавезе који ће захтијевати много више простора.

Храњење треба да буде разноврсно и високог квалитета.Кунићи често имају проблем окроли.

Фландре постају огромне величине

Међутим, чак и ови недостаци не плаше љубавнике који желе да узгајају ове дивове,могућности и жеље.На крају крајева, месо је укусно, а кожа се исплати ловити с тим великим појединцима.

Новозеландски бели зец је такође вредан пажње.Његов садржај се не разликује у неким карактеристикама.Иако је ова врста ретка за Русију.Одрасле животиње достижу 5 кг.Посебна карактеристика је да они немају готово никакав вишак масти на мишићима.Кости су добро развијене, боја је бела без икаквих инклузија, глава је мала, уши су кратке и стоје попут чистокрвног овчара.Зечеви пасмине Новог Зеланда активно расту у раном узрасту, а за три месеца већ добијају до 3 кг.За интензивно добијање на тежини, мора се водити рачуна да се храњење равномјерно и висококвалитетно.Кунићи ове пасмине одликују се плодношћу и добром млечношћу, јерможе да храни до 12 младунаца.

Потребно је само погледати да женка за дојење увијек има много различите хране и воде.

Греи Гиант је популарна месна пасмина

Ова велика врста кунића се одлично осјећа у кавезима са решетком на поду, тона.тоњихове шапе су прекривене густом косом. Само у матичној отопини потребно је положити густу подну плочу, тако да је женама прикладније да направе гнијездо, а штакори или мишеви не оштећују врло мале зечеве кроз велике ћелије решетке.Нажалост, ово се дешава и ако у штали постоје глодавци.

Сиви див је такође погодан за узгој на приватном имању.У Немачкој је донела белог дива.Ове животиње су издржљиве, имају белу боју,кожа се користи за прављење крзнених животиња испод крзна. Ова пасмина је широко распрострањена не само у Русији, већ иу другим земљама бившег Совјетског Савеза.

Месне коже

Још увек је најпопуларнија међу овој категорији совјетски чинчила. Месо је укусно, а зечеви се боље од других прилагођавају околини, мање подложни болестима.

Они су велики, имају густу косу, тако да се можете држати вани у волијерима. Али у неким референтним књигама ова врста се сматра месом. Крзно је свиленкасто и има прекрасну сребрно-плаву нијансу. Одрасли могу добити до 7, а уз добро храњење до 8 кг. Кунићи ове пасмине су рано сазрели, за 2 месеца зечеви могу добити 1,7, па чак и 1,9 кг, а за пар месеци тежина се скоро удвостручила.

Ова пасмина је широко распрострањена у Русији. Посебно много узгајаних у Москви, Тверу, Тули. Добро су за Урал. Ове животиње су прилагођене за кућни узгој у кавезима, кавезима, као иу јазбинама, које умјетници узгајају умјетно у својим двориштима.

Блацк Бровн Раббит

У ову групу спадају пасмине као што су „лептир“, „руски хермелин“, „црно-браон“ и друге врсте. Ове пасмине са месом су боље погодне за узгајиваче зечева аматера задовољити упите иу месу, иу кожи.

Довни бреедс

Ове пасмине се узгајају ради вредног длаке, дужина длакаве косе понекад достиже и до 18-20 цм.додатна брига и педантна брига.За кућно држање најчешће узимајте Ангора пахуљасту или белу пасмину.Ова ангорка је сада тешко наћи у пољопривреди, животиње ове пасмине могу се наћи само међу аматерима.Али у великим пољопривредним предузећима узгаја се бела.Жива тежина пуховичкова достиже до 3-5 кг, а дужина косе до 9-10 цм.

Сакупља се до 500-600 грама годишње.од једног појединца, ако је храњење добро и различито.Поред суве хране (зрно, сено), зечевима треба дати поврће, храну на пари.

Флуффи зечеви требају посебну исхрану

Декоративни или патуљасти кунићи

Мали декоративни или патуљасти зечеви чувају се у становима за забаву,Купите у продавницама за децу.Зечеви пасмине патуљака Ангора изгледају као забавна играчка.То су беле, пахуљасте, ситне коцкице!Фок дварф зец тежи не више од 1,5 кг, то је смеђа, за коју се назива и патуљаста лисица, а боја може бити чинчила и агути.

Узгајивачи стално траже нове, продуктивније пасмине које су боље прилагођене различитим климатским условима, отпорније на болести.

Украдени украсни зец

Која пасмина је најпогоднија за узгој у личној узгојној заједници одлучује власник, на основу специфичних услова.Стручњаци савјетују да је боље узети пасмину која се узгаја у том подручју.Храњење животињапроводите два пута дневно, не рачунајући жене са бебама које добијају храну по потреби. У сваком случају, без обзира на зечеве које држите, ово су слатка, лепа и доброћудна бића.