Која би требала бити температура за узгој тиквица? Тиквице

Тиквице су данас један од најпопуларнијих пољопривредних производа.Познат као најбогатији микро и макро елементима поврћа, користи се у храни пољопривредника, вртлара и страствених "фитнес дама".И све то захваљујући прехрамбеним и укусним својствима.

Једном посађене, тиквице дају високе приносе

Биолошке карактеристике

Ово поврће је биљка која воли топлоту, али плод може расти у средини, па чак и на северуделовима земље.Иако је период вегетације и плодности тада ограничен само на летње месеце.Дакле, какво време, какве услове треба створити да би се добила богата жетва.

Температура, која благотворно делује на сазревање плода, креће се од +18 до +25 ° Ц.Такође тиквице могу издржати смрзавање околине + 4-7 ° Ц, али на кратко вријеме.

Сетва скуасх у земљу треба да се уради када се земља загреје за 8-10 степени

.топлота, они ће расти, мраз се неће одразити штетно.Ако је температура околине ниска дуже време, развој фетуса се зауставља, а поврће једноставно умире.У врућини плода може да се осуши, а често чак ни јајник (плод биљке у почетној фази) се не формира.

Услови за развој фетуса

Поврће зреле тиквице.Али, каодругим плодовима пољопривредника и вртлара, потребна им је одређена нега.

Свака биљка започиње живот са сјеменом.Тако се тиквице појављују из семена.

Вртлари препоручују загревање семена пре садње.Да бисте то урадили, само их држите на батерији дана три или четири, или на прозорској дасци у сунчаном времену.Тако се дезинфикују и постају отпорни на промене временских услова.

Намакање сјеменки тиквица убрзава појаву садница

Оптимална температура потребна за продирање саднице одговара +8 ° Ц.

Најчешће се сјемење сади одмах на отвореном тлу, када је земља добро загрејана.Температура околине за садњу садница у земљи мора бити унутар + 18-24 ° Ц.

Бисквити, попут многих поврћа, су дуготрајне биљке.Дан би требао бити много дужи од ноћи.Ове биљке укључују краставце и бундеве.

Тиквице за жетву за спашавање спасит ће пуцњаве од хладноће ноћу

Тиквице имају високу толеранцију на сушу.Ово својство је осигурано снагом сисања коријена и горњег вегетативног система.Уз недостатак влаге, активира се снажан апарат за асимилацију (усисавање), који обезбеђује потребну количину воде за тиквице.То значи да у току суше друге биљке могу да умру и осуше, а ова биљка и њене плодове настављају да расту и формирају се.Али све ово са краткорочном сушом.

У условима вртова и вртова, вртлари покушавају залити тиквицеколико год је то могуће.

Пушките од скуасх нуждаа константно заливање

Уз топло време, довољно залијевање и осветљавање тиквица могу да произведу обилне усеве. Воће ће се разликовати по посебним ароматичним својствима - сочно, укусно, не вискозно, умјерено слатко, с оптималним садржајем шећера и сухих твари.

Карактеристике узгоја тиквица. Температурни услови

Важан фактор, почетни фактор за клијање избојака, је температура земљишта, у којем се сјеменке тиквица сије. Док се слабо греје са садњом сјемена је боље чекати. Вртлари и фармери препоручују садњу у време када се земљиште загрева на температуру од + 10-12 ° Ц на дубини од 10 цм и даље.

Такође треба имати на уму да ова биљка не може доносити плодове из године у годину на истом мјесту. Одлични претходници су махунарке, различито корјенасто поврће (мрква, ротквица, итд.), Купус.

Саднице тиквица вам омогућују да добијете прве плодове много раније

.
Гнојива, и најбоље од органског карактера, као што је стајњак, помоћи ће у убрзању раста плодова. Иако можете купити ђубриво у специјализованим продавницама. Али не треба да експериментишете са њима и да сипате више од онога што је написано у складу са упутствима.

Многи вртлари одрастају саднице у мају и јуну у средњем појасу да би добили усјев.

Изтоварване на ноцни температури над 12-14 степени

За то се семе семена засија в февруари-март. То доБоље је код куће.Неопходно је пратити стање куће:

  • не би требало да буде оштрих флуктуација температуре у просторији;
  • недостатак нацрта;
  • умјерено залијевање;
  • додатно вештачко осветљење.

Ова једноставна правила која захтијевају пажњу ће помоћи да се узгаја садница.

Размак између грмова сквоша треба да буде најмање 80 цм

Сквош, као што је горе наведено, је култура која воли топлоту.То су разноврсне врсте тврде тикве, грма.Али за разлику од бундеве, само млади „млечни“ плодови који се узгајају најчешће се користе за храну.Могу се користити обрасти плодови, али су груби и неукусни.67А онда ће бити за мале, за жетву и уживање у укусу тиквица.