Која је максимална и минимална брзина за коња? Коњи

Од давнина, људи су били заинтересовани за брзину коња.Зашто?Одговор је једноставан.Једном давно, човек је почео да користи те животиње за превоз одређене робе.Људи су хтели да измисле врсту коња која би имала добру брзину.И врло брзо, прелазак разних пасмина, сточари су успели да добију енглеску чистокрвну јахање.Ове животиње остају најбрже на свету до данас.

Енглески чистокрвни је једна од најбржих раса на свету

Која је брзина коња који се може развити?Агилност животиња може се видети учешћем у расама.Ово је врло занимљив коњички спорт, у неким случајевима чак и опасан, који је погодан за коцкање људи.Али само овде можете заиста уживати у снази и брзини коња.

Агилност коња поставља сама природа. То су биљоједи и они су у дивљини једноставно морали побјећи од грабежљивих животиња. Људи су успјели видјети колико брзо коњ може бити.

Врсте брзине

Постоји неколико врста брзине коња:

  • Просечно.Ако говоримо о овом параметру, он ће бити у распону од 15-20 км /х.Свака пасмина коња, чак и коњ, може одржавати такву брзину кретања.Различите пасмине имају своје особине структуре тела.Дакле, спортски коњи многобоље од радникаПошто треба да троше мање на ову снагу и енергију.
  • Максимална брзина коња одређена је врстом и врстом трчања.Коњска трка не пружа само галоп, већ и убрзану верзију - каменолом.До сада нису сви коњи брзо трчали.Паце је посебно способан за кретање чистокрвних или енглеских јахања.Обично трчање на брзом галопу достиже 50-60 км /х, док је спорија вожња само 35-40 км /х.

Брзина на галопу - 60 км /х

Славни тркачи

Много чистокрвни енглески животиње су рекордериу бекству.Најбржи чистокрвни коњ назван Беацх Рекит, односи се на свјетске рекордере од 1945. године.У Мексико Ситију, овај коњ, који је трчао на удаљености од 400 метара, достигао је брзину од 69,69 км /х.Овај светски рекорд још увек није претучен.

Прича познаје много записа везаних за брзину коња.У поређењу са осталима, најупадљивија је вредност од 69,3 км /х. Забиљежена је на удаљености од 800 м, коју је коњ по имену Сиглеви Славе савладао за 41,8 с. На њему није било јахача када је прекрио ову удаљеност.Али упркос томе, стопа остаје веома висока.

Која је брзина кретања коња на дуге стазе?Коњ по имену Јохн Хенри путовао је 2,4 км брзином већом од 60 км /х.У трци је коњ учествовао под седлом.

Сиглеви Славе - рекордер енглеске пасмине

Однос брзине и типа трчања

Аллуре имадиректан утицај на агилност коња. Постоје четири главна начина за помицање такмичара:

  • Корак. Брзина кретања једноставног коња у овом случају је од 4 до 5 км /х. Коњи који припадају коњаницима могу ходати до 7 км на сат. Из практичног искуства је познато да то није њихова граница.
  • Рис је један од главних типова трчања. Њиме се животиња премешта два крака: стражње и предње. Ако је кас исправан, онда су они на дијагонали. Пацерси то раде са ногама на једној страни. Ова врста трчања је много бржа од степенице, али инфериорна у брзини до галопа. Просечна вредност је од 10 до 40 км /х. Коњи су пасмине коња узгојених искључиво за такву вожњу. Они су у стању да напредују и трче коња. Таква животиња развија брзину до 60 км /х. Рис је подељен на неколико типова: спор (10-15 км /х), радни и додани (50-60 км /х). Брзина руских тротера се одржава на 40 мпх. А коњски пас Орлов је поставио светски рекорд, разбијајући бар на 50 мпх.
  • Галоп. За коња рис није природан. Већина коња, након брзог корака, почне галопирати. Брже, лакше и погодније за ове животиње. Такав ход вам омогућава да се крећете брзином од 40 миља /х на пар километара. Велики показатељи показују само специјалне расне врсте коња.
  • Каменолом, који је такођер додан галопу, користи се само на кратким удаљеностима. Ова врста је веома сложена и исцрпљује животињу. То је уз помоћ њега инсталираноготово сви свјетски рекорди (преко 65 км /х). Ова брзина је упоредива са брзином возила. Истина, коњ може задржати само кратко време.

Дивље животиње ретко прелазе ознаку од 20 км /х. Брзине коња су нам приказане током трка и других такмичења. Гледатељи гледају на рис и галоп расних коња.

Савремени коњи више не морају да решавају примењене проблеме уз помоћ брзог кретања.

Међутим, узгајивачи настављају да раде на стварању нових и побољшању постојећих пасмина брзих коња.