Кисхмисх из Мађарске

Мађарски кишмиш припада врло раним сортама грожђа. Ову врсту су узгајали мађарски узгајивачи. Његов укус се одликује високим оценама, као и стабилношћу сорте.

Кисхмисх мађарски - супер рана сорта са укусним бобицама

Мађарска сорта грожђа

Кишмиш из Мађарске је стекао велику популарност међу искусним баштованима због својих карактеристика. Ова сорта припада хибридима. Када се користи ова сорта:

  • Виллард Бланц.
  • Перл.

Стопа сазревања мађарског грожђа је рана и износи сто десет дана од почетка вегетације. Опис врсте треба да нагласи снагу раста грма, тако да место за његово засађивање треба изабрати под претпоставком да грм расте. У будућности, он треба да припреми подршку, око које ће се окретати.

Жетва мађарског грожђа осигурава вртлара са средње јаким бобицама, достигавши седамнаест милиметара и добивши четири грама тежине.Облик грожђа је овалан, боја је зелена. Кишмиш из Мађарске нема семена, изузеци су изузетно ретки у овом обрасцу.

Грожђе Перлет је основа мађарске сорте Кишмиш

Јагоде су сочне са одличним укусом. Величина хрпе у време сазревања износи пет стотинаграма, бобице на њему су средње густине.Што је вино старије, то ће бити теже хрпа.Наравно, ако обезбедите одговарајући садни материјал.

Садржај шећера у кишмишу је двадесет и један проценат, уз ниво киселости од шест процената.

Опис атрактивности сорте је последица високог приноса.Уз жетву, мађарско грожђе има велику отпорност на болести.Вино ове врсте има природно старење и може да се одупре мразу до двадесет шест степени.

Ако узгајате виноград у покривању, онда је његова садња прихватљива за сјеверне дијелове наше земље.Суво грожђе се прави од жетве, или се конзумира свеже.

Опис културе грожђа свједочи о древној историји сусједства грожђа и човјека.Ако је раније грожђе знак просперитета, сада је његова култивација доступна свима без изузетка.И проблем топлотне воље ове биљке је дуго решен мукотрпним радом узгајивача из различитих земаља.Дакле, чак и на сјеверу можете узгајати грожђе и не једну или двије сорте, већ неколико десетака сорти отпорних на мраз.

Један изданак на виновој лози обезбеђује грм са два кластера, просечне густине раста грожђа.

Кисхмисх Хунгариан Грапес даје одличне приносе

Растући кисмисх

Карактеристике сорте су:

    36) да мађарско грожђе ретко пати од гљивицаболести;
  1. отпорност на мраз ове сорте;
  2. високи приноси без сјемена.

Да би се омогућила великодушна берба винове лозе, потребно је водити рачуна о садном материјалу. Пре засађивања мађарске младице на парцели, наставите са припремом земљишта.

Опис препарата се састоји у преради јама за грмље.Оптимално ђубриво за суво грожђе је комбинација компоста, сода и хумуса.У истој количини, у припремљени комплекс хранљивих материја додаје се песак. Садњу треба обавити у мају или у септембру, ако желите да се грожђе сади у јесен. Садња садног материјала развијеног кореновог система је у распону од априла до маја.

Подручје слијетања треба бити смјештено на јужној страни тако да је добро освијетљено и да се не омета приступ сунчевој свјетлости. Често се садња врши на огради или у близини зида, задржавајући удаљеност између садница и ослонца од осамдесет центиметара.

Опис бриге о сорти мађарског кишмиша састоји се у секвенцијалном наводњавању и оплодњи парцеле. Комбинација мјера за његу садног материјала даје винограду моћ раста и богатог приноса. Количина залијевања и храњења директно утиче на укус бобичастог воћа и њихову сочност.

Добра жетва мађарског кишмиша може се добити уз редовно заливање и ђубриво

У мају, брига о мађарском грожђу има за циљ резање лозе, у овом тренутку од биљкеуклањање вишка процеса и оних подручја која су већ испунила своју улогу.Овог месеца морате пажљиво очистити винову лозу, остављајући само неопходна подручја, тако да ће хранљиве материје и снага културе бити рационално расподељене.

Након обрезивања, прво храњење биљке органским ђубривима и прскање земљишта посебним средствима која штите од штеточина и инсеката.

​​

У првом мјесецу љета, млади избојци су посађени, пупољци су забодени како би се осигурала најбржа могућа опрашивања и повећала продуктивност.Нега у јуну се заснива на редовној обради подземног дела биљке заштитним средствима и везивањем грма.

Следећег месеца, направљен је превентивни третман биљке против дејства гљивица.Почните са храњењем које вам је потребно са најмлађим грмљем и истовремено уклоните избоје.На крају љета, они настављају да уклањају своје пасторке и везују грожђе.Будући да овај усјев сазријева овог мјесеца, морате бити опрезни у бризи.Ђубрење чини минерална ђубрива.Заливање у овом тренутку је завршено.

Кишмиш је један од најбољих грожђа.Опис укусних особина сорте га карактерише као слатки производ са необичним нотама.

Узгој мађарске сорте може се обављати у различитим регионима земље, захваљујући отпорности биљке на климатске услове и штеточине.Није тешко узгајати виноград у сјеверним климатским увјетима земље, ако покријете садни материјал за зиму.