Кавези за зечеве према методи Михајлова Раббитс

14) За оне који су блиско укључени у узгој кунића, озбиљно питање је њихово одржавање, важно је комбиновати удобност животиња, лакоћу бриге и ефикасност репродукције.Једна од најуспјешнијих метода у узгоју кунића су станице које је развио И.Н.Микхаилов.Ова мини-фарма је дизајнирана за употребу у узгоју кунића у индустријским размјерима и омогућава вам одржавање довољне популације са високом продуктивношћу.

Микхаилов кавез

Предности

Најважнија ствар за животиње је место где се чувају, тј. Дизајнер је развио цртеже на такав начин да се животиње осјећају угодно у тим кавезима, да добију благовремену исхрану и да се не замрзну. Микхаилове ћелије имају импресивне предности у односу на обичне уобичајене ћелије:

  • У узгоју зечева, чистоћа је веома важна, њено одсуство доводи до развоја болести, и биће потребно ангажовати више радника за жетву.Дакле, самочишћење се врши у кавезима према Михајловим цртежима, у њима се држе чисте животиње, слободно струји свеж ваздух.
  • Посебност је чињеница да су хранилице у њима посебне.Довољно је ставити храну и сипати у воду сваких неколико дана, и животињуузима храну кад год жели.Ова метода штеди време домаћина, лакше се носи са храњењем животиња.Ово утиче на брзи раст животиња, како једе, у складу са потребама.
  • У кавезима је обезбеђено грејање, што значајно штеди храну током хладних периода и омогућава очување потомства.
  • Губитак хране је минималан, јер се на дну налази палета.

Загревање је обезбеђено у ћелијама

Карактеристике дизајна

Будући да се погодност дизајна већ оправдала примером многих фарми,узео је многе агрофирме за развој ове врсте сточарства.Ова мини фарма омогућава одржавање велике стоке на релативно малом простору.Кунићи живе у такозваним шупама на улици.Састоје се од неколико ћелија прекривених једним кровом.Једна шупа је намијењена за 25 кунића и састоји се од три етаже.

Да бисте инсталирали такву ћелију у вашем домаћинству, нема потребе да купујете скупе цртеже, то је лако направити својим рукама.

Са севера, ћелије су загрејане, а са југа отворене за бољу вентилацију.У овом случају, одељци су отпорни на временске услове, међутим, приступ свежем ваздуху није блокиран.Нагиб плафона наликује природној структури зечје рупе, а ту је и доста простора за нормалан живот.

Всички конструкции покривасата повърхност от 1.4 квадратни метри.м. За производњу таквих ћелија нема потребе за куповиномскупих цртежа, лако их је урадити својим рукама.

Ћелије окрећу отворену страну према југу

Конструкција ћелијских слојева

Од чега се састоје?Свака ћелија, под једним кровом, садржи неколико одељака.Постоји одвајање за порођај, кавез за млађе пилиће, гријање и испорука породиљских објеката.

Први слој је постоље, ослоњен је на 4 ступа од неравнина.Исте шипке служе да подрже горње нивое.

Оквир постоља је прилагођен да подржава целу структуру.У њој се налази електрична опрема, ту је и преграда у којој можете похранити алат или уклонити зечеве.Ово место је склопива мердевина која помаже да се стигне до горњег слоја.

На истом мјесту постоје бачве, гдје се животињски измет скупља кроз рудник, а такав штанд је израђен од нехрђајућег материјала који није осјетљив на дјеловање ниских температура.

Цртеж Михајловог кавеза

Секција за ходање и гнијездо

Средњи слој је ослоњен сталком уз помоћ регала, њихов дио је предвиђен за 20к100 мм.Са истока је отвор прекривен решетком, у њега је постављен прозор од 25к25 цм, који је представљен са неколико одељења подељених у склониште и замку за контролу и јиггинг.

У кавезу постоји неколико секција.У одељку за ходање налази се бункер и ауто-појилица, испод је постављен прорез димензија 20к20 цм, који води до косих осовина и нагнут је 10 цм удесно, због чега се комбинује са нижим вратима.на првом нивоу. Нагиб пода је 45 степени, а онда, са наглим покретом, зечеви нису повређени. Испод глодаваца су заштићене металним тракама.

Дно кавеза је покривено решетком из шине од 2 до 45, а измет пада глатко, што помаже да соба буде чиста.

Вањска је вентилацијска цијев која спречава накупљање плинова у унутрашњости. Овакав дизајн омогућава да се проведе минимална количина времена за негу животиња, а недељу дана не траје више од 30 минута.

Одељак гнијезда, његова сврха је брига о младима и проматрање њиховог развоја. У овом одељењу, врата се наслањају, а испоставља се отворени простор, као и сто за рад са новорођенчади. Под је чврст тамо и нешто нижи, тако да се мали зечји инстинкти узимају у обзир, јер ће то подсјећати на рупу. Зидови који излазе су изоловани, а шахт је блокиран погледом са југа. Утерус се може уклонити, тако да када се инсталира, одржава се удаљеност између затварача и зида. Остали зечеви не могу да продру у њега због додатних штапића. Врата одјељка су од дрвета, а пожељно је одабрати метална врата за блокирање гнијезда.

Горњи слој је дизајниран за јиггинг зечева беба, депонованих од мајке. Један део означава оквир, а ту су и мужјаци.

Размер на Микхаиловој ћелии

Посуда за пиће и хранилице

Мини-фарма Михајлов је такодје знацајна по томе сто је храњење зеца исто тако промишљено до најситнијег детаља, у кавезимаснабдевају се сопственим рукама: пијанице, хранилице за сточну храну и корен.

Посуда за пиће се поставља између секција, на предњем зиду, ради аутоматски, резервоари за воду сами су причвршћени на зид ходне секције. Рупе су направљене у прометним застојима, по принципу вакуумских напитака, због чега вода излази у дозама по потреби. Запремина резервоара одговара величини пића. Пошто је пивац постављен у одељку није у потпуности, онда је у скривеном делу предвиђено постављање аутоматског котла. Са смањењем температуре на 8 степени, он се укључује и загрева воду, на 12 ° Ц, аутоматски се искључује.

Кавез даје удобност зечевима

Недалеко од полице налази се бункер. У његову структуру је додан рециклатор, зечеви имају навику да сакупљају сено шапама, тако да сакупљају мрвице. Уштеда је да се онда може поново користити за храњење другим одељењима. Горњи део се наслања и напаја се.

Сијено и хранилице коријена налазе се између слојева, чини тешки поклопац, гураће храну у мрежу, како се смањује.

Довољно је властитим рукама саградити само један кавез, а његове предности се могу видјети у пракси, а онда ћете дефинитивно хтјети пребацити све своје штићенике у такав стан, јер неће бити проблема с бригом, а животиње ће се осјећати сјајно.