Кавези за узгој бројлера до-ит-иоурселф Хенс

Организовање бизниса везаног за узгој пилића код куће није лако, али је профитабилно и прилично занимљиво. Скоро свако може довести пилиће, али многи се плаше различитих потешкоћа. А међу њима је и вјечно економско питање: има ли довољно новца за одржавање птица и изградњу свега што је њима потребно?

Кавез за бројлере сопственим рукама

Ако одлучите да се бринете о себи, али желите да уштедите новац, овај чланак је креиран посебно за вас. Научићете како да правите цртеже, како да сами правите кавезе за бројлере, и да добијете одговоре на многа друга питања.

Обавезни захтеви за пилеће ћелије

\ т

Пре него што почнете да правите кавез за товне пилиће, морате се упознати са неким захтевима, чије непознавање може створити многе проблеме за вас.

Прва ствар без које ће процес узгоја пилића донети само иритацију је отворени простор, који гарантује погодност у смислу операције. У великим фармама користи се такозвана “целл-баттери” батерија, која има врло једноставан дизајн, захваљујући чему можете лако уштедети простор у кући, промијенити слојеве воде и постељину. Јошједна предност - храна и легло за кокошке ће се трошити у мањим количинама.

Израда великих кавеза за бројлере значи да се сами себи пруже непрактична ствар, они су веома незгодни за чишћење.

Перад не воли хладноћу и подложна је болестима, стога је потребно изградити систем гријања за зимски период.

Батеријска ћелија за бројлере

Упутства за израду домаћих кавеза за слојеве

За узгој пилића не можете без довољно јаког кавеза, чија поузданост нећете морати сумњати. Чињеница је да се тежина кокоши регрутује веома брзо, а дизајн не може издржати. Зато би требало да предузмете додатне мере предострожности: приликом израде кавеза за бројлере завршите са додавањем композитних материјала.

Сваки блок, укључујући и његову попречну арматуру, не смије бити мањи од 2,5 цм.

Имајте то на уму приликом израде цртежа. Као резултат, имат ћете структуру која може издржати и до 30 килограма тежине, која је потребна за узгој бројлера код куће. Препоручује се израда зидова од материјала са великим ћелијама.

Иди на листу материјала:

 • плоча од шперплоче;
 • стопала;
 • лим и мрежа;
 • завртњи.

Која средства су вам потребна? Потребан нам је стандардни сет који треба да буде доступан сваком човеку, то јест:

 • чекић;
 • нокте;
 • јигсав.

Слојеви у кавезу

Први корацитинкеринг

Када сте прочитали све препоруке и, узимајући у обзир, саставили цртеж, можете почети да правите сопствени кавез за бројлеру. Почнимо За ово:

 • чине 6 сталци, чије димензије треба да буду следеће: висина 7к2 цм, ширина 7к2 цм, дужина 165 цм;
 • са ламелама (два комада 5к2 цм, шест комада 3к2 цм, три комада 10к2 цм) повезују се у облику оквира;
 • Направите 9 бочних зидова од шперплоче. Димензије - 30,5 к 57,5 ​​цм;
 • да би могли сакупљати отпад, потребно је израдити металне палете од плахте. Палета мора бити у складу са следећим параметрима: висина 20 цм, ширина 66 цм, дужина 30 цм;
 • направити кров (70к140 цм), било од шперплоче или од истог метала;
 • Одрадите отворени део кавеза за товне пилиће. За ово само треба решетка. Пилићи ће имати прилику да једу храну.

Цртање кавеза за бројлере

Важни савети! Ако желите да постигнете максималну удобност за себе, направите ћелије точковима, причвршћујући их за базу. Лако их можете померати како бисте олакшали чишћење и још много тога.

Шта је са пилићима?

Са кавезима за пилиће све је јасно, али ипак, поред одраслих особа, постоје и пилићи. Па, ако сте започели посао код куће са пилићима, онда ће пилићи имати кокошку, али неки ће куповати пилиће одједном. Шта учинити да расте без кокошке?

За пилиће је потребна картонска кутија, чија локација мора бити топла и сува.

На дну морате да га поставитенеколико слојева дебелог папира, и мораће да се мења сваки дан без прекида.По први пут, пилићи би требало да буду опремљени бојлером умотаним у тканину.Не радити без додатног гријача, у чијој улози може играти обична електрична лампа.

Такође је веома важно пажљиво посматрати понашање пилића како би се разумело да ли је то вруће или хладно.Пилиће треба држати у идеалним условима, а непоштовање правила може бити фатално!Ако пилићи пате од врућине, отварају кљунове, шире крила, леже на поду и троше вишак воде.У супротном случају, они се скупљају у шаку, не мичу се и престају да једу.

Идеална температура за пилиће креће се од 300Ц до топлоте.Што старија пилић постане, то је температура већа.Када достигну старост од десет дана, можете га подесити на 25 степени, а на дан 50 до 18.

Контрола влажности се такође одвија.Њен недостатак се може одредити на исти начин као и погрешна температура, односно понашање пилића.Повећајте влажност ако видите да птице постају летаргичне и разбарушене.

Узгој пилића захтева већу бригу и пажњу.Ако нисте у стању да учините све што је могуће за њихов успешан развој, боље добијте одрасле кокошке.

Пилићи морају бити топли

Предности и недостаци узгоја бројлера у кавезима

Разумели сте како се граде кавези за пилиће, али исумњате да ли ћете то урадити?Затим сумирамо све предности овог дизајна:

 • не треба трошити много простора, што ће осигурати компактност узгоја живине;
 • Кавез се лако монтира ако постоји кутија за инструменте;
 • олакшавање хране птицама;
 • храна и вода ће остати довољно чисте дуго;
 • захваљујући погодним палетама можете очистити за само неколико минута;
 • Птице неће моћи да се међусобно контактирају, тако да неће бити борби.

А сада да обратимо пажњу на минусе:

 • да би се окупила ћелија, морате потрошити много времена и труда.
 • обезбеђивање ћелија са осветљењем и додатним системом грејања ће захтевати одређена финансијска улагања.

Као што можете видјети, скале су склоније изградњи кавеза бројлера властитим рукама.Ако тежите најбољем резултату, оставите по страни сумње и страхове и дођите на посао.Резултат ће вас изненадити, али и угодно.Осим тога, ово искуство ће бити корисно у будућности, јер за кокошке још има много за изградњу.Сретно!