Карактеристике узгоја трешања Санииа Цхерри

Приликом избора праве врсте воћака, обратите пажњу на показатеље приноса.Популарна воћна воћка Саниа стабилно производи плодове: годишње до 15-20 кг по стаблу.Његове предности укључују једноставност у њези и отпорност на мраз.

Опште карактеристике

Сорта вишње Саниа узгајана је средином 2003. године.Почетком 2005. године уврштен је у Државни регистар Руске Федерације.Дрво одмах не почиње да даје плодове.Потребно је 2-3 године да се аклиматизује и приања на тло.Ова култура сазрева за кратко време.Вегетација траје само 90 дана од тренутка формирања пупољака.Јер жетва долази крајем јуна или почетком августа (у зависности од региона узгоја).

Ова сорта вишње карактерише висока отпорност на мраз.Може да издржи пад температуре од -30 ° Ц до +40 ° Ц.Вариети Саниа самоплоднаиа.Поред тога, није потребно садити друге сорте сличне по карактеристикама.Она је у стању да самостално производи полен, што повећава показатеље приноса сваке године.

Карактеристике дрвета

Опис ове врсте указује на то да дрвеће расте.Максимална висина грмља досеже 2 модликује се пирамидалним обликом, а не пространим. Између осталих параметара се наводи:

 • сиву боју коре, која током времена не љушти;
 • изданци средње величине, до 30 цм дужине;
 • розе цвасти, састављене од 5-8 цветова;
 • листови су овалног облика, засићени зелени.

Карактеристике фетуса

Из описа фетуса, забележене су следеће карактеристике:

 • бобице средње величине, пречник плода је 20 мм;
 • просечна тежина бобице је 3 г;
 • кора има богату црвену нијансу;
 • на плоду је абдоминална трака;
 • дуга стабла, до 6 цм.

Структура пулпе се састоји од малих, густих влакана. Укуси су добри.У првих неколико година плодности, примећује се слатко-киселкаст укус. Након 5 година, киселина постепено нестаје и доминира слаткоћом. Кости средње величине се лако одвајају од пулпе.

Садња и узгој

Овај усјев је непретенциозан, али баштован мора да се придржава неколико правила како би се пожњео квалитетан и велики усев.

 1. Биљка ове сорте захтијева довољну количину свјетлости, тако да је боље засадити у сунчаним подручјима из јужног дијела врта.
 2. Уобичајено је садити усеве на повишеном терену тако да подземне воде не прекомерно навлаже део корена. Биљка треба плодно тло. Из тог разлога се садња врши у глинастом или црном земљишту.
 3. Не можемо дозволити високу киселосттла. Максималне перформансе не би требало да пређу 3%. Иначе, проводите кречење.

Припрема седишта треба почети на јесен. Крајем октобра, потребно је ископати окућницу, уклонити све стакло и камење са земље. Потребно је уклонити све корене корова који ће ометати развој коренског система трешње. Након копања на сваком тргу. м. земљиште доприноси 10 кг хумуса и 2 кг суперфосфата. То ће нахранити земљу и учинити је плоднијом.

Саниа чешња Саниа треба да се купи в јаслице. На тим местима се одмах вакцинишу, што узорке чини отпорнијим на болести. На површини се не смију видјети знакови болести.

Почетком марта започиње припрема рупе за слијетање. Његове димензије треба да буду 60 × 80 цм, а дно је прекривено рушевинама које ће извршити функцију одвода. Након тога, половина јаме је испуњена хумусом. У том стању, рупа је остављена до краја марта, а затим наставите са слијетањем.

Унутра је смештена младица, чији коријени су равномјерно распоређени по јами. Горњи слој земље, који је остао након копања рупе, засипа корене. Након 3 дана, залијевање саднице траје 10 литара топле воде. Раздаљина између младих садница приликом садње треба да буде 4 м.

Царе

Водене биљке ове сорте су потребне само једном у две недеље. Сваки пут морате користити по 20 литара топле воде по сваком грму. То ће бити довољно да се влажи земља и нахрани биљка. ПослеСвако залијевање, чим се земља осуши, потребно га је отпустити и уклонити коров. То ће осигурати максималну измјену зрака унутар тла.

Резидба се обавља 3 године након садње. У пролеће треба уклонити сува и оболела подручја. У јесен они изравнавају круну и уклањају све гране које су избачене из круне. Сва места сечења третирају се вртом како бактерије не би падале унутар дрвета.

Ђубрива се примењују 3 пута током целе вегетације. У пролеће је потребно залијевати 20 литара раствора калијум нитрата (40 г на 10 литара воде). Љети биљка треба 10 литара амонијевог нитрата (20 г на 5 литара воде), што ће плодовима пружити угодан окус.

У јесен, сваки грм је заливен са 15 литарским раствором суперфосфата (50 г на 5 л воде). Ово ће заштитити коренски систем од мраза. Такођер, за заштиту у зимском периоду проводе се уситњавање земљишта. У јесен је потребно мијешати хумус и сламу у једнаким количинама и покрити овај коријенски дио стабла овом мјешавином.

Болести и штеточине

Ова сорта вишње се одликује добрим имуним системом, али повремено постоје знаци пепелнице, труљења плода и мрље маслине на биљкама.

Раствор колоидне соли (20 г на 5 л воде) помаже у борби против пепелнице и мрља маслине. Од труљења плодова, грмље ће бити сачуване помоћу раствора Кхомус (40 г на 10 л воде). Сва прскања се врше у интервалу од 20 дана.

У борби против инвазије лисних уши помаже "Оки" (30 г на 5 литара воде). Да би се биљка заштитила од напада птица, потребно је покрити крунуспецијалне мреже од издржљивих материјала.

Закључак

Разноликост вишње Саниа је популарна на тржишту због великог броја врлина. Узгајивачи који су узгајали ову сорту учинили су све да у њу укључе све позитивне квалитете и учине га одрживим не само за климатске промјене, већ и за болести.