Карактеристике узгоја стоке Крава

Да би се крава држала код куће, важно је узети у обзир многе факторе: организацију хране, обезбјеђивање чистог становања.Одржавање стоке захтијева вријеме и новац, као и свијест о томе како се правилно бринути о крави.

Одржавање крава захтијева одређено искуство и вјештине.

Млечни производи или месо, стока треба да се чува:

  • обезбјеђење топлих и сухих шупи у било које доба године;
  • уравнотежена исхрана:
  • брига за вријеме мужње;
  • одговарајућа организација за мужу;
  • пружање пажње животињи током периода тељења.

Животиња са добро организованом негом даје више млека и добија добру тежину.

Карактеристике становања за краве

Изградити стан тако да стока није врућа, али не хладна, посебно зими. Благо очистите шталу од стајњака, промените легло.Размотрити све предмете за узгој говеда како не би имали додатне трошкове због њиховог немара.

Стабилно би требало поуздано да заштити краве и телета од мраза

Да би ваздух био свјеж у штали и да не буде загушљив за животиње, потребно је приликом изградње фарме узети у обзир полагање вентилационих путева. Ово је веома важно у супротном. Крава доживљава нелагоду и количину млекаопада, као и квалитет меса животиње. Пажљиво се обратите на конструкцију вентилације, капи се могу формирати на цијевима и препоручљиво је спријечити влагу у стаји.

Инсталирајте дебеле прозоре на фарми тако да је штала добро освијетљена и да нема пропуха. Немојте складиштити сено за краве у штали, већ ће бити натопљено, покварити његов укус, мирисе.

Направите под или земљану или дрвену. Под је направљен косо, узимајући у обзир проточне и пољопривредне карактеристике стајњака. Постоји више врста шупа, укључујући различите подне облоге:

  1. Фарме за ђубриво, односно њихов под је природни премаз. Нема потребе за редовним чишћењем у таквим подручјима. Али животиње у таквим двориштима су загушљиве.
  2. Фарме сибања су чисте и захтевају редовно чишћење и складиштење у близини за стајњак. Чувајте под кровом тако да се не поквари.

Затегнутост у стабилном смањује продуктивност

Важно је узети у обзир висину зграде, тако да животиње у било којој врсти дворишта не би биле скучене. Изнад изградње наслага гноја на њиховим природним својствима. Постоје следећи начини држања крава: стојница и лабавост. Избори за краве утичу на организовану бригу о крави.

Стабилно становање крава захтева да се узму у обзир све потребе животиња.

Имајте на уму да је важно да сваки представник говеда сачува свој лични простор, у напученим ситуацијама они се погоршавају и могу сталнобити у стању нелагоде и стреса.

Подручје за храњење треба да се налази на чистом месту, а хранилице треба да буду чисте, да посебну пажњу посвете кориту, редовно мењају воду.Направите дубоке здјеле за стоку, углавном дрвене, тако да храна не може искочити испод њихових ногу.

Извођење ходања крава

Лабаво становање крава на фарми заснива се на свакодневном ходању крава.Ходајући на отвореном, животиње природно пасу, сакупљајући потребну зелену храну која садржи витамине и минерале.Помаже да се добије већа тежина краве, јер је сакупљена храна више засићена неопходним супстанцама.

Крави се излежу на ливади пролеће и лето

.

Ако се ваше ходање врши на вештачким пашњацима, везати животиње на удаљености од пет метара од клинова.Постепено мења позицију улога, у зависности од једења кравље траве.

У кућним условима узгоја стоке постоји и проблем када нема места за крдо стада, у овом случају самостално се храни у шталама крава зоби, луцерком, ражем и другим потребним биљем.

Да ли је корисно држати краву зависи од климатских услова у вашем региону, од способности да се организује правилна нега код куће и других фактора.

Позитивни и негативни фактори за држање крава

Узгој и држање краве код куће јепрофитабилан, али тежак посао. Морате редовно чистити шталу животиње, устајати на излазу сунца, млекати стоку, хранити их и слати да ходају на пашу. Ако крава слободно хода у вашем личном домаћинству - мање муке. Али када краве пасу на пашњацима и ливадама, морате бити присутни када ходају тако да крава не иде далеко.

Краве на пашу треба да се надзиру, тако да не беже

.

Због карактеристика животиње, говеда требају редовну хигијену. За млијечне пасмине, хигијена није само константно чешљање вуне и прање топлом водом, већ и свакодневно чишћење вимена и околних подручја прије мужње.

У шталама млечних крава треба редовно чистити тако да се виме не контаминирају.

Црц треба редовну уравнотежену исхрану и чист дом. Узгој музних говеда у приватним домаћинствима захтијева велику бригу и свијест о правој њези. При приступу репродуктивном добу, женке у смеру млека спарују се и повећавају утврђивање исхране. Трошак крава код куће се исплати, ако се правилно брине за стоку.

Крс захтева не толико материјалне трошкове за негу, они су такође потребни, колико времена. Узгој стоке се заснива на сталној бризи и контроли. Брига за стоку није лака и чак мало опасна, увијек будна и опрезна: животиња тежи много пута више од тебе.