Карактеристике узгоја сивих гусака код куће Гуске

Представник дивљих птица је сива гуска, припада породици патака и птица мочварица.Карактерише га импресивна тежина и висок садржај меса и масти.Ова пасмина је узгајана преласком две врсте гусака тридесетих година двадесетог века. Сива гуска је подељена на две врсте погодне за различите врсте климе: украјинске врсте и степске Тамбове.

Сива гуска

Карактеристике форме

Представници пасмине сиве гуске имају низ карактеристика:

  18) Они су обдарени широким телом и грудима.
 • Њихова глава добија велику величину и налази се на врату средње дужине.
 • Кљун чини широку плочу, има наранџасту боју, а на крају кљуна постоји ружичаста мрља.
 • На стомаку ове пасмине постоји двоструки преклоп.
 • Боја перја је сива, светлија на грудима и тамнија на остатку тела.
 • Достижу тежину од десет килограма, женке теже око седам килограма и руше до четрдесет јаја.
 • Ова пасмина је погодна за укрштање са другим врстама.

Позитивне карактеристике врсте:

 1. Висока плодност женки.
 2. Потомство добија до пет килограма тежине за девет недеља.
 3. Погодно за култивацију у циљу добијања велике јетре.
 4. Матерински инстинкт је добро развијен у раси.
 5. Погодан за узгој на пашњацима и воли пливати у води.

Главни позитивни квалитет ове расе је њена непретенциозност у бризи и исхрани.

Пар дивље сиве гуске и верни су једни другима. Ако један од партнера умре, други укључује новог пара.

Дивие сивие гуси

Са одмрзавањем првог леда, женка наставља са изградњом гнијезда од трске и грана. Гнијездо које стављају на брдо. Када се из ње извуче длака, женка покрива под и контролише да је гнездо увек суво унутра. Док жена из сиве гуске снабдева становање, мушкарац осигурава да је цела породица сигурна и да на њиховој територији нема странаца.

Броодинг период траје месец дана, за које време женка инкубира око шест јаја. Након рођења, пилићи се суше испод дојке женке. Тада родитељи уче своје младунце, то се дешава током дана, а увече се враћају у гнијездо.

Најтежи период за гуске су мјесеци из јуна и јула. Гуске мијењају опрашивање и не могу летјети у овом тренутку. Завршетак овог процеса пада на месец август.

До зиме, породице сивих гусака се окупљају у јатима и мијењају своје мјесто боравка на топлија мјеста.

Услови за одржавање и исхрану

Узгој пасмине сиве гуске је да им се обезбеди становање које задовољава неопходне услове и да се обезбеди правилна исхрана, уравнотежена са неопходним витаминима и минералима. Поред тога, потребно је пратити јаја и контролисати процес размножавања.Стамбени објекат може бити израђен од дрвеног материјала, који има узвишени под од земље да би се избегла влага.Важно је лоцирати њихов дом на мјесту гдје неће бити скица. Под мора бити покривен пиљевином или сијеном.Будите пажљиви према свим детаљима о организацији становања, ова пасмина је лако изложена болести. Раскодцхики процес подова са суперфосфатом једном недељно, суши под.

Геесе лове меадов грасс

Сиве гуске воле јести углавном биљну храну. Због тога је за њихов узгој боље ако постоје оближње ливаде.

Опис организације исхране животиња своди се на поделу по годинама. Пролећни период храњења заснива се на њиховом ходању по ливадама, где и саме сиве гуске могу покупити биљке које су им потребне.

Моʻе да додаваат корени и преработени растлински сирови материјали во исхрана.

У зимском периоду, главна одступања су на нутритивној равнотежи и витаминима. Укључује житарице, обрађене махунарке, сено, биље и витаминске додатке. Побрините се да сива гуска увијек пронађе чисту и свјежу воду у пијанцима. За правилну пробаву, потребна им је креда и песак. У прољеће га могу добити на пашњаку, а зими њихово присуство у хранилицама је обавезно.

Волумен и исхрана зависе од старости гусака и тежине.

Врсте хране за житарице могу се дати птицама у једном облику, а сочне хране у дробљеној.

Организација за оплемењивање

Опис женске пасмине великих сивих гусака је сведен на дефиницију да су тоодличне кокошке. За једну сезону гнијезда, пружајући све потребне услове за гуске, можете добити до петнаест говеда.

Сиве гуске нису веома плодне

Главно је посматрати удаљеност гнезда између гусака. Неопходно је свакој од њих осигурати уравнотежену исхрану и воду.Направити велику пристрасност на храни која садржи калцијум. Можете им дати млечне производе. Гослини треба хранити крхком, влажном храном.

Главни недостатак узгоја сиве гуске је мала плодност. Нека се женке и добре кокоши, али не сва јаја оплођују. Стога у узгоју сиве гуске нису најпрофитабилнија раса.

Узгој велике сиве гуске почиње у марту. Главни фактор који доприноси инкубацији јаја је температура у кући. Не би требало да буде нижа од дванаест степени. Велики сиви трчи кроз дан. Сва јаја су сакупљена и стављена под њен стомак. Број великих сивих јаја зависи од дужине тела.

Носење траје око месец дана. Узгој великих сивих гусака није дуготрајан.

Првог дана живота бебе се хране кашом од свјежег сира и јаких јаја, и пшенице са кукурузом, које су претходно здробили.

Узгој говеда за месо закључен је тиме што се чувају у кући и хране се концентрираном храном.