Карактеристике узгоја кокосове палме Валнут

Да би кокосова палма била дивна код куће, потребно је познавати суптилности бриге о њој и обиљежја репродукције. Током периода цветања, кокосова палма има лепе жуте цветове који се сакупљају у кукурузним ушима и висе са врха биљке. Одрасле собне биљке могу употпунити унутрашњост сваког стила.

Кокосова палма са ниским растом ће живети дуже од велике сорте

.

У природним условима, кокосова палма досеже висину од 30 м, а код куће више од 6 м. не више од седам година.

Карактеристике репродукције

Како узгајати кокосово дрво код куће:

  1. За размножавање се користе сјеменке кокоса, тј. Палмино воће, које је обложено.
  2. Да бисте узгајали кокос код куће, морате узети зрело, непрерађено воће. Да бисте проклијали кокосов орах, изаберите воће са пуно сока, јер се ова мачка мора уздрмати да би се чула гргљање.
  3. Пре садње кокоса, треба га натопити 2-3 дана у чистој води, стварајући условешто ближе природном окружењу. Кокосови орашасти плодови могу да пливају у океану током целе године, а да при томе не изгубе способност клијања.
  4. Кокосова палма се узгаја у топлим условима, потребно је одржавати температуру од око 30 ° Ц.
  5. Да би се успјешно узгојило, потребно је створити услове за стакленик или стакленик, покривајући земљу кокосом са пластичном врећицом.
  6. Садња изданка у растреситу мешавину земље, најбољи супстрат за цветне биљке, који се разређује у односу 1: 1 са песком велике структуре. Можете додати хумус или фини тресет.
  7. Контејнер за садњу треба да буде 2 пута већи од фетуса. У таквом лонцу потребно је поплочати дренажни слој и рупу како би се осигурало ослобађање вишка воде.

Кокос треба топлота и влажност за клијање

Карактеристике неге

Често се узгајивачи аматера суочавају са питањем како да узгајају кокос код куће. За то морате знати како да се правилно бринете о биљци.

Расвета

Кокос од ораха мора бити постављен на место где има довољно сунчеве светлости, али да би се биљка заштитила од директног излагања ултраљубичастом зрачењу, јер њихово директно излагање може довести до тога да се листови увијају и суше.

Балкон или пространа дворана ће бити добро мјесто за постављање кокосове палме.

Ако су прозори окренути према јужној страни, онда је потребно мало засјенити. У случају лошег осветљења, потребно је организовати додатно младице.осветљење

Температура и влажност

У просторији у којој расте дрво кокоса, температура ваздуха не сме бити испод 15 ° Ц. Ако је температура мања од овог индикатора, кокос може умрети.

Ниво влаге који захтева биљка не би требало да падне испод 75%. Зими, морате водити рачуна о додатној влази у просторији. Вода попрскана на дрво не би требала пасти на саму матицу, само на лишће.

Карактеристике трансплантације

Ако је дрво кокоса младо, онда га треба пресадити у посуду од глине и свакодневно залити земљу. Када биљка расте, она се може пресадити у пространију посуду и сачувати групу земљине мешавине.У доби од пет година, кокос се не препоручује за пресађивање, већ се на површину земље треба усадити висококвалитетни хумус.Ово ће омогућити да биљка брже расте.

Обрезивање

Посебно важан дио у њези домаћег кокоса, који расте у лонцу, је редовно обрезивање. Процес обрезивања је да се уклоне сломљене и осушене гране и лишће. Ако су листови благо промијенили боју или потамнили, онда их не треба уклањати, јер кокос извлачи потребне храњиве твари из листних плоча.

Ђубриво и прелив

Кокос не расте веома брзо, тако да за развој треба да апсорбује много микронутријената. Органске супстанце се користе као прелив. Храну треба обављати најмање једном месечно.

Пролећна сезона је најповољнија за увођење хранљивих материја. Требало би редовно хранити биљке током летњих месеци.

У јесен се препоручује постепено смањивање исхране како би их се потпуно зауставило до зиме. Током овог периода, боље је не дирати кокос, смањујући залијевање и наводњавање лишћа.

Във възстановаване сезона кокосът треба да се месечно храни

.

Болести и штеточине

Ако је лоше да се брине о кокосовом длану, онда ће пре или касније биљка оболети. Уз претјерано залијевање, развијају се различите гљивичне инфекције, што узрокује трулеж коријена. Кокос може бити погођен штеточинама:

  • штит;
  • пинцете;
  • цхерветс.

За ефикасну контролу штеточина користе се хемикалије које се могу користити у домаћим условима.

Брига о кокосу код куће је тежак и дуготрајан задатак.Ако пратите низ препорука, можете развити здраву и лијепу кокосову палму без икаквих проблема.