Карактеристике узгоја грожђа у пролеће: метода садње резница у земљу

Употребаприликом резања грожђа - најпопуларнији начин узгоја нових вина.У ту сврху се бирају зелене и лигнификоване коцке.Према правилима припреме, неге и садње у пролеће на отвореном терену, узгајивач ће добити јак одржив грм.Нове биљке ће сачувати генетске карактеристике сорте и убудуће ће дати драгоцене бобице.

Младе саднице грожђа на парцели

Узгој на бази лигнификованих чубукова

Припрема садног материјала

Да бисте моглирастом резница, морате их правилно припремити.У супротном, исечени материјал ће се осушити и угинути без чекања на слетање.Поступак се проводи у благом дану или рано ујутро.Пуцањ са изданцима од 7 до 10 мм дебљине и два ока одсецају се у јесен и уклањају сувишне пупољке (осим цетири), антене и лишце.

Рез је направљен под углом, његова линија се протеже неколико центиметара изнад бубрега на врху.На дну направите 3 кришке дужине до 3 цм.Затим ставите ознаку, како не бисте збунили разноликост и везали се заједно.Раздвајање по врстама је неопходно јер када су празнине у фази хибернације,различите сорте негативно утичу једна на другу.

Чубукови снопови се стављају у воду 24 сата.Затим се греде третирају са плавим витриолом (5% раствор) како би се спречила плесни и осушили.Потомци који су убрани у јесен, пре него што тело почне да ради у пролеће, најизводљивији су и добро се укорјењују приликом слијетања.

Обрађени садни материјал је замотан у полиетилен, тако да преурањени раст не почиње и ставља се на хладно тамно мјесто (подрум, хладњак).Чува се у вертикалном или хоризонталном положају, посује се влажним песком или пиљевином.Током зиме, неколико пута се прегледава и окреће.

Припреме гроздја

Пролећне процедуре

У пролеће се процеси грожђа буди.За то се претходно припремљени материјал навлажи са топлом водом и остави 48 сати.Затим провјерите да ли је убран материјал извађен: уклоните мало коре оштрим ножем.Ако су дрво и бубрег унутар шпијунице обојени јарко зеленом бојом, онда је такав пример погодан за даљи узгој.

Прво, биљке су укоријењене у стакленим посудама напуњеним водом за 2 центиметра, и покривене полиетиленом на врху.14 дана прије сијања у отвореном тлу, засађују сеу малим контејнерима с неколико отворана дну или у дрвеним кутијама (висина страница је 20 цм).Они се попуњавају:

 • додајте мешавину земље од земље и хумуса до 2 цм;
 • опрани песак и покривен малим слојем његове мешавине у танковима;
 • у средини чине рупу дубине 4 цм и тамо стављају цијев;
 • Сипати на врх 4 цм мешавине тла и обилно га сипати топлим, слабим раствором воде и калијум перманганата.

Још један начин укорјењивања зелених изданака у прољеће је да их се не ставља у стаклене посуде. У том случају се одмах саде у посуде са земљом. Посађене биљке се држе на сунчаној страни на месту које је покривено директним зрацима, мало се хране пепелом или калијумом. Ватеринг модерате.

Хов то плант

Садња на отвореном тлу врши се у пролеће, када укорењене изданке грожђа презимљују (ако се процедура спроводи у јесен), а опасност од мраза је готова, а земља се загрева до 10 степени. У ту сврху се припрема локација: третира се уреом и навлажи. После неколико сати почну са садњом, прелиминарно секући корене чубука у облику грожђа како би стимулисали њихов раст.

Резонове грожђа посађене у земљу

Узгој на бази зелених чубукова

Овај начин садње резница грожђа у прољеће погодан је за сорте које тешко могу размножавати лигнифиед цхубуков (Фестивал, Пурпле Еарли).

Припрема и садни материјал

За садњу, изаберите добро освијетљен и затворен од подручја промаје, без близине подземних вода или сланости. У близини (на удаљености мањој од два метра) поврће или друго не треба расти.хортикултурне културе.Тло је погодно плодно, опуштено и светло:

 • светло иловасто;
 • пешчана иловача;
 • црна земља.

У јесен или у последњој деценији августа, ђубрива се примењују на квадратни метар земљишта:

 • хумус - од 15 до 20 килограма;
 • суперфосфат - 100 грама;
 • Калијум сулфат - од 50 до 70 грама.

У пролеће можете оплодити отворено земљиште за грожђе.Након што се направи поворка.Непосредно прије слијетања на тло формирају се жљебови: пролаз - 30 центиметара.Место се пролије са мало загрејаном водом.

Припрема резница и места за садњу

За садњу у пролеће, изаберите резнице са три ока.Претходно се чувају 24 сата у разблаженом стимулатору раста са температурама у распону од +30 до +40 степени:

 • хетероаукин (пола таблете за пола кашике воде);
 • мед (кашика на кантици воде).

Како посадити

Садјење резница које се обављају у јесен или пролеће, када се земљиште загреје до 30 центиметара у дубину.Посађени су под углом од 45 степени са правцем на север.Горње око се налази изнад површине тла.Садјене биљке су на удаљености од 10 до 12 центиметара једна од друге.

Затим су резнице грожђа прекривене слојем земље и заливене топлом водом.Када се апсорбује, избочени фрагменти биљака спуду се до висине од 5 центиметара.Да би задржали топлоту и влагу, будуће грмље су прекривене полиетиленом, а рубови филма посути земљом.

Када пупољци цветају иизбојци ће се појавити, а затим ће се попречне шупљине пробити кроз сваки комад у полиетилену за даљи развој биљке.

Резане грожђе посађене у земљу

Њега

Почевши од раста и развоја, резнице требају често наводњавање.Највећа влажност земљишта (од 85 до 90%) се одржава до последње декаде јуна.Средином љета, ниво се спушта на 75-85 посто, а крајем љета и на јесен (почетком рујна), његов ниво престаје на 65 посто.

За засађене грожђице грожђа потребна су лисна ђубрива.Прво, ђубрење се врши у јуну - првој деценији јула.У ту сврху припремите растворе: 200 грама суперфосфата 24 сата чувајте у 3 литре воде, повремено мешајте.За други раствор узмите (у грамима):

 • амонијум нитрат - 30;
 • калијум сулфат - 100;
 • борна киселина - 10.

Сви елементи су растворени у два литра воде.Очистите раствор суперфосфата, комбинујте обе мешавине и додајте воду (до 10 литара).Припремљени лек попрскао је лишће са обе стране.Вријеме је вечерње или облачно вријеме, јер се храњиве твари боље апсорбирају.Дан касније, попрскајте засађене резнице водом.

Други обрезивање резница грожђа врши се у трећој деценији јула - првој деценији августа.Овај пут се ђубриво припрема од 200 грама суперфосфата и 100 грама калијум сулфата.Припремите исто као и први прељев.Крајњи резултат је канта за ђубриво.

Поред дораде, врше се и штипање и ловљење (уклањање врхаприје првог правог листа) пуца. То утиче на убрзани развој изданака. У јесен, уз одговарајућу негу од резница, пробудили се и укоријенили у пролеће, добијате добро развијене саднице грожђа.