Карактеристике тартуфа сорти парадајза Томато

Сорта парадајза од тартуфа има пријатан изглед и одличан укус.Боја плода се мења од црвене до црне.Тартуф има густу кожу која омогућава транспорт биљке, њену прераду и употребу за очување.

Сорта парадајза од тартуфа

Карактеристична сорта

Јапански тартуф од парадајза се односи на сорте с високом висином.За бригу о садном материјалу и формирање грма потребно је изрезати изданке са стране. Парадајз се разликује по густинии има малу количину семена.Четкица ове сорте формира шест парадајза, чије су тежинске карактеристике једнаке сто педесет грама.Проширени облик парадајза.

У процесу раста, парадајз је остављен пар стабљика, на оба расту пет четкица.Све остале четке треба избрисати.Рационирање раста грма омогућава да се хранљиве материје биљака усмеравају на сазревање усева.

Позитивне карактеристике сорти парадајза Труффле:

 • отпорност на болести;
 • издржљивост пре екстремних температура;

Тартуф од рајчица на грму

Тартуф наставља да се развија и осећа се пријатно упркос ниским температурама.Ако се ниво термометра спусти на минус три степена, парадајз сорте тартуфа се осећа пријатно.У таквим условима, други парадајз може смањити њиховприносите или потпуно пропустите.

После жетве, парадајз може да задржи своје првобитне особине неколико месеци. Брзина зрења парадајза односи се на просечне сорте. Да бисте на вријеме добили спремну жетву, потребно је сијати сјеме крајем ожујка. У процесу раста препоручује се хранити биљку посебним гнојивом.

Јапански црни парадајз засађен је на отвореном тлу када је садница стара два и по месеца. Пре садње садница на парцели треба се побринути да су климатски услови погодни за агротехничке мјере. Брига о сорти није тешка, јер се састоји у обављању облачења, чишћењу подручја од корова и стадирању биљке.

јапански црни парадајз

Парадајз се узгаја захваљујући раду научника. Јапански тартуфи долазе у многим варијантама:

 • жута;
 • црна;
 • црвена.

Опис подврста сорте

Опис сорте црни тартуф карактерише биљку као парадајз са раним периодом зрења и просјечном силом раста у грму. Висина грма може досећи један и по метара, биљка је густа и има тамне листове. За извођење бриге, препоручује се везати грм и штипати. Добар принос се постиже ако формирате три дебла на сваком грму.

Парадајз у четкама расте за шест. Облик фетуса је издужен и кожа је густа. До времена сазревања, парадајз постаје смеђи. Тежина сваког парадајза износи стотину и педесет грама. Имају слатки укус ивелико месо.

Биљка има висок принос и карактерише је брзо формирање плодова. Парадајз карактерише издржљивост на климатске услове и болести.

Жути тартуфи се узгајају на отвореном тлу иу структурама стакленика. Парадајз расте до сто седамдесет центиметара у висину. Спољашње карактеристике плода одликују се издуженим обликом парадајза, жутом бојом коже и слабим ребрењем. Тежина сваког парадајза достиже сто педесет грама.

Јапански тартуф одликује се лепим изгледом и пријатним укусом, различитом слаткоћом. Биљка ове сорте одликује се својом висином раста и чињеницом да се рационирање грма врши са очувањем два трупа.

Сорта парадајза жутог тартуфа

Жбун може досећи висину од метра. Ова сорта се ретко узгаја. Облик плода је издужен и наликује крушци, као и друге сорте сорте. Боја коже је тамно браон. Изабрано име је повезано са спољном сличношћу парадајза.

Узгој парадајза ове сорте врши се садницама. Сетва се врши у претходно припремљеним контејнерима, који се састоје од органске материје и песка. Преко плодне земље поспите земљом и наставите да растете биљку, одржавајући температуру од око 16 степени. Чим се на биљци појави пар листова, трансплантира се у дубље чаше. Узгој садница, важно је хранити. Главно ђубриво се врши у седамдана пре пресађивања биљака у отворено земљиште.Главни елементи потребни за ђубрење током трансплантације: калијум фосфор.Трансплантацију треба извршити када је температура прихватљива.

Јапански тартуф је необичан производ у погледу изгледа и укуса који није каприциозан.

Узгој разноврсних парадајза врши се на исти начин као и други.Агротехнологија јапанских тартуфа:

 • избор и припрема земљишта;
 • обрада земљишта на месту где се биљка узгаја;
 • увођење врхунске прераде приликом сетве семена;
 • трансплантација двомесечних садница у отворени терен;
 • биљке за брање и подвезивање;
 • формирање јапанског раста парадајза;
 • сакупљање јапанских тартуфа од парадајза.
 • складишчење, транспорт и продаја.