Карактеристике сорте крушке Татјана Груша

Крушка је невероватна биљка са изузетно лепим цветним и сочним, укусним плодовима.Ово је прелепа декорација у башти.Многи вртлари се плаше садње крушке, јер вјерују да је избирљива и захтијева посебну бригу.Међутим, то није случај, главна грешка је да они не узимају у обзир карактеристике и преференције сорте.

У модерним данима, узгојне станице стварају велики број нових сорти за сваки укус и боју, задовољавајући потребе потрошача.

Плодови крушке Татиана нису мали, импресивне величине

Татиана.Ова сорта комбинује Фаворите од Клаапа и Бере Винтер Мицхурин.Творац је зонска експериментална станица Россосхански.Сорта је у државном регистру за Севернокавкаски регион.Распрострањен на југу Воронежа и северно од Ростовског округа.

Изглед

Размотримо детаљније опис ове сорте и њених карактеристика.Витко, снажно дрво, у облику пирамиде, са годинама се мења, а дрво постаје сферно.Ријетка круна због ниских перформанси.Боја коре дебла је тамносива.Гране које формирају костур дрвета су вертикално нагнуте под оштрим углом.Плодоносно претежно коллевочно.

Израсли су велики, равни, без руба,имају пурпурно-смеђу боју.Цхецхевицхки средње величине, једва примјетна.Будс трокутасти, браон.

Велики листови, чији облик наликује контурама јајета, имају заобљену основу и кратак, благо увијен горњи дио.Рубови су валовити, са малим урезима облика крунице.Плоча је глатка, без храпавости и длакавости, благо пресавијена до врха и савијена у средини.Стабљички део листа између чворишта и лисне плоче је средње величине.

Цват у облику кишобрана са прилично великим бројем цветова, око 9.Буд је средња (од 3,5 до 4 цм), у облику здјеле, бијело-ружичасте боје, с малим фротирним поклопцем.Латице са целим ивицама.Горњи део пиштоља у цвету је на нивоу са пртљажником.Крушка цвјета мало касније од осталих сорти које расту на локалитету.

Плодови нису мали, импресивне величине, чија маса може да достигне 250 г, чак и пропорционална, сјајна, са крушколиким обликом.Главна боја је жута са љубичастим замагљеним руменилом.Малене тачке су чврсто постављене испод коже.Орган који носи плод је кратак, обрастао у подножју.Отворена шоља, тањир није дубок, средњи, прекривен браздама.

Пулпа крушке је крем боје, сочна, слатког, деликатног, невероватног укуса.Спољашња атрактивност и резултат дегустације је 4,5 поена.

Татјанина сорта доноси стабилну, добру жетву

Плодови Татјане крушке рану јесен, око средине септембра.Период потрошње је око 80-90 дана. Воће се лако транспортује, не губи на презентацији.

Сорта доноси стабилну, добру жетву. Прве крушке се појављују 6-8 година након садње. У првим годинама плодоношења стабла доносе око 140 центара по хектару, ау наредним годинама принос ће се повећати на 154 центара по хектару. Узгојна сорта је универзална, добро подноси мраз и нема преурањено пролијевање. Отпоран на красту и пепелницу.

Предности сорте:

 • висока отпорност на мраз;
 • регуларни принос;
 • разноврсност сорте;
 • велика потражња;
 • одлична презентација.

Недостаци сорти крушке Татиана.

 1. Велико дрво.
 2. Црохн уски, пирамидални облик.

Основне смјернице за његу

Да би се ова врста крушке показала у свој својој слави, потребно је познавати карактеристике садње и бриге за дрвеће.

 1. Упамтите да су погодне сезоне за садњу пролеће и јесен, али баштовани садњају дрвеће у пролеће, тако да је могуће да се насади на младицу и има времена да се припреми за зимски период.
 2. Изаберите слободније место са добрим осветљењем. Обратите пажњу на то да је раст крушака неповољно погођен поплавама.
 3. Рупа за садњу крушке мора бити дубока најмање 1 метар, а ширина јаме је око 80к80 цм, а земља мора бити оплођена хумусом. У средини јаме треба да се формира хумак, тако да су корени равномерно распоређени. Када коријени заспу са земљом, неопходно је да се стално печати тако да нема шупљина и да корени не труну.
 4. Постарајте се да редовно биљка буде плијена и залијепљена, што је посебно важно у првим годинама живота.

Наоружани знањем и вјештинама, слободно бирајте ову сорту. Не оклевајте, уз одговарајућу негу, сорта крушке Татјана ће вам се одужити са најукуснијим воћем и дати вам високе приносе.