Карактеристике сорте грожђа "Феникс"

Грожђе се одавно назива храном богова. На крају крајева, ова бобица комбинује одличан укус и посебан сет витамина који су добри за људско здравље. Свака врста грожђа је јединствена на свој начин и корисна је на свој начин. Сорта стола је намењена да се конзумира свежа. Техничка чистоћа се користи у алкохолној и прехрамбеној индустрији, при чему такво грожђе производи вина, грожђице, сокове и компоте. Универзалне сорте могу се једнако користити и за свјежу потрошњу и за индустријске сврхе. Међу техничким типом грожђа посебну пажњу треба посветити "Фениксу".

Грожђе Пхоеник - техничка сорта

Значајке Фениксове разноликости

Ова врста грожђа припада категорији хибридних облика. У званичним изворима, "Феникс" се често помиње под именом Геилвеилерхоф ГА 42-22. Створили су га њемачки научници кроз најтеже укрштање неколико варијанти различитих карактеристика. Основа форме су: стол Виллард Бланц и технички Баццхус. Ова бобица се узгаја у свим деловима Европе иу неколико земаља у Северној Америци."Феникс" је основа за индустријску сорту вина у Немачкој, Великој Британији и Канади.Често се користи за производњу сувог белог вина, а рјеђе служи као сировина за грожђице.и пуњења.

Спољашње карактеристике сорте Феникс

Извана, "Феникс" се не разликује много од већине универзалних грожђа. Има густе гроздове правилне конусне форме, бобице су густе, на врхунцу зрелости су прилично прозирне и богато сочне, правилног округлог облика, одликују се великом величином и посебном млечно златном бојом. Уз правилну негу и у складу са свим стандардима узгоја гомила може достићи више од 300 грама тежине.

Пића од ове сорте грожђа одликују се посебно свјежом аромом, окусом вина је лаган, нема горких нота, а када се добро припреми, пића добијају ненаметљив мишићни акорд, што вино чини посебно племенитим.Када се дегустира суво вино ове сорте заслужује процену од више од осам лопти од десет.

Грожђе Феникс даје вино са укусом мушкатног орашчића

Посебне карактеристике сорте

Захваљујући својим сортним карактеристикама, Феникс није избирљив у својој бризи. Термини пуног зрења плода износе око 115-130 дана. Сорте сорти спадају у категорију раних средњих, ау централној Русији, потпуно сазревање усјева пада првих дана септембра.

"Феникс" по својој природи није суптилан и не прима влагу. Када расте, довољно је придржавати се једноставне шеме за наводњавање грмља:

  1. прво залијевање - у периоду бубрења бубрега;
  2. друго заливање - током формирања цвасти;
  3. треће заливање - током периода интензивногдозријевање усева;
  4. четврто залијевање - након жетве у процесу припреме грмља за зимовање.

За јачање грмља препоручује се комбиновање заливања са ђубрењем (дорада земљишта). Да би биљка произвела добру жетву сваке године, препоручује се благовремено уклањање неплодних изданака и пасторака. За време интензивног зрења потребно је уклонити листове који покривају гроздове од директне сунчеве светлости.

Ова сорта је веома отпорна на гљивичне болести, па је за садњу потребно три пута (по сезони) третман антифунгалним средствима.

Ова сорта такође има добру отпорност на мраз. Када зимује, Феникс лако преноси температуру на минус - 26 ° Ц. Али, то се односи на одрасле биљке, препоручује се да млади изданци буду заштићени од јаких мраза и залеђивања.