Карактеристике садње шљиве Ред Балл Плум

Вредно је да се остала стабла пробуде у пролеће, као шљива Црвена лопта већ задовољава све својим цветањем.Ова врста потиче од врсте кинеских шљива и задовољава своје власнике благим слатко-киселим укусом и кратким стасом, захваљујући чему лако можете доћи до сочних гримизних плодова.

Опште карактеристике

Сорта шљива Црвена лопта сазрева рано и савршено издржава јаку хладноћу.Примљена је укрштањем друге двије врсте - америчке и усури.

Усјев има релативну - златну куглу, врсту жуте шљиве, која се одликује високим приносом и отпорношћу на зимске мразеве.

Изглед

Висина стабла досеже 2,5 м. Опис ове сорте говори о глатком смеђем стаблу, малом броју грана које се шире и круне која је нагнута према земљи.

Прије садње саднице Црвене кугле, потребно је одабрати велику површину која није насељена.Коријени се спуштају до дубине од 8 м, а подручје кореновог система је еквивалентно шиљастој круници.

Цветање

Упркос раскошности цветања, тешко је предвидети да ли ће се све цвијеће показати плодоносним.Њихов период цветања пролази током промјењивог времена сачести хладни ветрови, магле и кише, јер дрво губи одређену количину цвасти пре него што дође до опрашивања.

Облик цветова шљиве Црвена кугла одговара типу Росацеае, тј. Сваки цвет има 5 бијелих или ружичастих латица.

Шљива Црвена кугла цвета брзо, тако да се дуго не морате дивити њеним снежно-белим цветовима. Лишће се појављује поред цвећа, дугуљасто, светло зелене боје, често сакупљено у групе, са малим зубима на ивицама. Угао листа је савијен према ван.

Фруитинг

Стабла шљиве Црвена кугла се сматра самоносивом, али да би се од њих постигла већа плодност, потребна је биљка која може пружити подршку у опрашивању. У ту сврху погодна је хибридна вишња руска или скороплоднаиа кинеска.

Дрво носи плод до средине августа са великим црвеним плодовима.

Неопходно је чекати плодност 3 године након садње, што одговара раној репродукцији. Око 18-20 кг воћа по сезони може се убирати са дрвета.

Карактеризација плодова

Воће има тежину од 40 г. Изглед одговара њиховом имену: плодови су црвене боје, сјајни и округли. Унутра су жуте, мекане и сочне, а структура је лабава и влакнаста, слатко-киселе нијансе се уклапају у укусу. Кости су дугуљасте, врло их је лако одвојити од пулпе.

Примена

Шљиве су веома корисне у различитим областима и имају универзалну примену:

  • антиоксиданси, који се налазе у великим количинама у воћу, користе се у традиционалној медицини или у профилактичке сврхе;
  • се користе за дијетална исхрана (ниске калорије) и за козметологију; од њих припремају слаткише и пића;
  • шљива побољшава памћење;
  • спречавање дијабетеса;
  • заштита од ћелија рака;
  • елиминисати пробавне проблеме.

Ландинг

Најбоље вријеме за садњу зими је када се саднице одмарају. Место је слободно од корова и вишка вегетације и ископано. Саднице треба проверити на оштећења. Добре биљке имају глатку еластичну коре са мокрим коренским системом. Очување свежег кореновог система повећава шансе за опстанак дрвета.

Садња садница на месту које ће стално осветљавати сунчеву светлост, али минимално пухати ветрови. Можете изабрати било коју земљу за садњу, црвена кугла се боље прилагођава од трешања или јабука, али културу треба оплодити корисним минералним адитивима.

Локација за сорту шљиве Црвена лопта треба бити одабрана од других воћака како би се омогућило да дрво у потпуности расте.

Карактеристике неге

Топло суво лето и хладна зима, које она лако издржава, добро су погодне за ову шљиву, али она не воли лагане мразеве, они могу да оштете цветање. Такође се препоручује да следите нека правила:

  1. Коров и ослободити се корова,који инфестирају инсекте.
  2. Придржавајте се киселости тла.
  3. Ископајте земљу да бисте оксигенирали и уклоните гљивице.
  4. Дрво треба да се снабдева уравнотеженим ђубривима са органским елементима, ако се фокусирате на високу продуктивност: оплодите зими, пролеће и лето.

Заливање

Обично се залијевање одвија до краја јула, али у случају вруће сезоне, залијевајте га до средине октобра. Сорта је захтјевна за влажном тлу, а недовољно залијевање ће погоршати изглед црвене куглице од шљива, њихово пуцање или недостатак жетве.

Дрвеће треба стално заливати ради максималног опоравка и производње воћа. У случају суше, то чините једном недељно.

Обрезивање стабала

Потребно је с времена на време орезати нове изданке, упркос чињеници да нема много грана шљиве Црвена кугла, сваке године се појављују нове гране и изданци који су спремни да донесу плодове. Избришите све гране које прелазе или се укрштају. Не заборавите да жетве на време. За бољи укус, сакупите плодове на врхунцу њихове зрелости.

Болести и штеточине

Позната међу уобичајеним болестима клиастероспориозе Црвена кугла практично није страшна, али стање стабла мора се пратити, друге болести могу се појавити изненада.

Зими је дрво заклоњено, али не због хладног времена, него од глодара који угрожавају интегритет дебла. У посебним случајевима, морају се предузети мере предострожности да би се воће заштитило од воћних мушица.