Карактеристике садње крушака Симпли Мариа Пеар

Садржај
  1. Опис сорте
  2. Садња
  3. 9) Брига је кључ успјеха и продуктивности

Крушка Једноставно Марија је једно од највећих открића нашег стољећа у подручју оплемењивања крушке.Сорта је узгајана 2010. године од стране бјелоруске узгајивачице Марије Миалик, која је том послу посветила 35 година.

Данас се само Мариа крушка назива најбољим међу постојећим врстама крушака.Такву славу је стекла захваљујући одличном укусу, отпорности на мраз и лакоћи његе.

Размотрите опис главних карактеристика ове сорте и карактеристике њене бриге.

Плодови сорте Симпли Мариа су веома укусни и мирисни

Опис сорте

Стабла крушке једноставно Мариа припадају средњем расту, јер сунарасту до 3 метра.Круну карактерише широк пирамидални облик.Дакле, круна десетогодишњих стабала достиже 2,5 метра.Задебљање гране је окарактерисано као медијум.Гране се налазе у односу на дебло, окомито са благим уздизањем на ивицама.Плодови се формирају на колчатки и копљу.

Крушка Једноставно Марија даје велике плодове.Просечна тежина је 180 грама, али неки плодови теже и до 230 грама.

Величине плодова крушака су импресивне

Ова сорта крушака има стандардни облик крушке.Извана, воће је атрактивно: глатко, сјајно, без рђе.Стабљика је средње дужине и дебљине са благим савијањем.Пеелобележена глаткоћом и суптилношћу, површина је сјајна, масна.Плод крушке је зеленкасто-жуте боје са црвеним руменилом и светлим поткожним зеленим тачкама.Након што су крушке сазреле и потпуно сазреле, добиле су златно жуту боју.Кости су представљене у коничном облику средње величине са тамно смеђом бојом.

Целулоза воћа Једноставно Марија беле боје са жутом нијансом.Крушка сорта има деликатну и сочну текстуру са мирисном аромом.Има укус слатко-слатко, са доминантном слаткоћом.Структура плода је ситнозрната са просечном густином.На основу укуса, белоруски стручњаци оценили су оцену 4,8 бодова од 5 могућих.

Плод сорте је једноставно Мариа у резу

Према већини вртлара, ова крушка заслужује 5 бодова.

Посебна разлика између Марије је у томе што постоји висок однос шећера према киселини, што је 81,5.Захваљујући њему, плодови крушке имају одличан укус у климатским условима који су неповољни за ову врсту.

Дозревање воћа се одвија у јесен.У условима складиштења на температури од 0 ° Ц крушке леже до 90 дана, до јануара.

Без спомињања заслуга опис крушке Јуст Мари ће бити непотпун.

  • Важна предност, која разликује сорту од других врста крушака, је прерано рођење.Тако се прва жетва јавља већ за 3-4 године од тренутка садње саднице у време када већина других врста крушака почиње да рађа тек после 5-6.година
  • Продуктивност.Једно дрво по сезони даје до 40 кг.
  • Толеранција мраза.Ово је једна од најважнијих карактеристика која је наглашена када је сорта развијена од стране оплемењивача.Тако да дрво може издржати мраз до минус 39 ° Ц.
  • Крушка има повећан имунитет на најопасније болести.Отпоран је на септорију, красту, црни рак.
  • Зрело дрво има компактну величину, што је погодно за мали кућни врт.

5-летно стабло са културом - једноставно сорта Мариа

Садња

Када се сади саднице, горе поменута отпорност на мраз игра важну улогутрее.Крушка се може засадити у јесен прије почетка мраза, а прије одмрзавања у прољетној сезони.Карактеристике при одабиру најпогоднијег места за крушку.

Изаберите јужну или југозападну страну, јер ова сорта воли топлину.

Крушке лако подносе присуство сенке.Ако је у таквим условима дуже време, онда то може негативно утицати на њен пуни развој.Зато је боље одмах изабрати сунчано место за дрво.Дозвољено је парцијално замрачење.

​​

Сорта једноставно Мариа односи се на дрвеће које воли влагу.Не заборавите на редовно и обилно залијевање.

Садња саднице крушке

Када се одлучите за место, морате га припремити за садњу саднице.Месец дана пре садње потребно је ископати рупу.Величина рупе треба да дозволи да се корени младог стабла осећају слободно.Ширина рупе је 60-70 цм, а дубина 1 метар.Тло на коме се пуни корен треба да буде благо кисело.У том циљу, земља се разблажује раствором вапна који садржи креду.Ово ће помоћи да се уклони вишак киселине.Ова процедура се мора понављати најмање једном сваких 5 година.

После садње саднице у земљу, врат корена треба да прође 6–7 цм изнад тла.

Брига је кључ успеха и продуктивности

Марија се одликује својом непретенциозном бригом, али то не значи да можете заборавити на одлазак.Опис бриге за ову врсту има много тога заједничког са другим сортама.

Плодове сазревања сорте Симпли Мариа

Крушке дрвећа разматране сорте воле воду.Посебно, ако говоримо о младом дрвету.Приликом заливања под једним дрветом потребно је излити око 30 литара воде.Тако да земља око дрвета не узима кору, земља се мора олабавити и повремено ископати.Јер, фосил тла може довести до изгладњивања кисеоника ризома.Игнорисање ових услова доводи до смањења отпорности дрвета на мраз.Али биљка и вода такође нису вредни тога.

Уравнотежена и правовремена оплодња дрвета са органским и минералним облогом је неопходан услов за стабилну и богату жетву.Већина крушака захтева оплодњу као што су фосфор, азот, калијум.

Зрели плодови се могу складиштити до Нове године

Не заборавите одрезати вишак и суве гране, које ће помоћи круни стаблаправилно формирати.Резање се препоручује у пролеће.Ране на дрвету након обраде вртног парцела или друге специјалне припреме.

Сорта крушке Симпли Мариа је најперспективнија, не само међу земљама ЗНД-а, него иу Европи.

Практичне особине и укус не могу се оставити равнодушнима према било којем вртлару аматеру.Направите исправну садњу, брините се за стабло и одушевит ћете својим плодовима дуги низ година.