Карактеристике садње краставаца у отвореном тлу Краставци

Садња краставаца на отвореном тлу је дуг и напоран процес. Ако љетни становник на крају сезоне жели добру жетву, мора изабрати прикладно мјесто за узгој краставаца и пружити им потребну његу. Поред тога, он треба да одреди који ће модел за слијетање бити најоптималнији и најпогоднији.

Краставци ће добро расти ако су засађени на правом месту

Припрема земљишта

Припрема земљишта за садњу семена или садница је једна од најважнијих фаза производње краставца. Препоручује се да се почне са радом на јесен. Али шта тачно треба урадити да би земљиште било прикладно за садњу семена или садница краставаца у њему? Да бисте то урадили:

  Први корак је ископати земљу.
 • Није штетно обрађивати земљу тресетом или гашеним вапном. Ова техника ће помоћи да се смањи ниво киселости у земљишту.
 • Богата жетва доноси тло, које је раније користило органску материју. То укључује тресет, гној и хумус.

Са почетком пролећног периода, препоручује се да се формирају специјални кревети са земље, где летњи становник може да сади саднице или семе. То треба урадити након што се земља добро осуши.Органска ђубрива се наносе на кревете.За такав случај је велики гној. Потребно је покрити подручје слијетања тако да се могу добро загријати.Након тога је дозвољено да се почне са директном садњом.

Важно је одабрати право мјесто за садњу краставаца.Не треба их садити у земљишту, у којем тек недавно расту лубенице и диња.Боље је дати предност редовима на којима су гајени парадајз, паприка или купус.

Краставици воле тресет, гној и хумус

Припрема садног материјала

Припрема садног материјала је једнако важна као и предтретман земљиштасадња краставаца. Потребно је унапред проклијати семе. Без успјешног завршетка ове фазе, нема смисла садити краставце, јер они једноставно неће бити у стању пробити се кроз земљу.Да би изабрали добро семе, морате следити следеће савете:

 • У почетку, летњи становник треба да одлучи о томе коју врсту сорте жели да расте у башти.Краставци се дијеле на рано, средње и касно.Сви су погодни за садњу у предграђима иу другим регионима.
 • Изабрана сорта семена нужно мора бити погодна за узгој на отвореном тлу.
 • Хибридни сорти со популарни в данашње време.Ако је могуће, боље је купити их за садњу.Такво семе краставаца добро подноси лоше време.Они могу одолети многим опасним болестима и паразитима.

Прекомерна брига у избору садног материјала помоћи ће да се избегнеу будућности.Она такође гарантује добру жетву без озбиљних губитака.А које су фазе клијавости семена?

 • Сортирање.Сав садни материјал мора бити сортиран.За гајење је боље узети велике сјеменке.
 • Дезинфекција.Пре клијања и садње краставаца треба их дезинфиковати.За 10-15 минута, сјеменке се умочавају у слану отопину.Све што се појављује није погодно за култивацију.Од таквог семена не могу се добити плодови.Преостали материјал се навлажи у раствору мангана пола сата, а затим се 5-6 стави у раствор на бази дрвета.Завршна фаза дезинфекције је сушење семена.
 • Загревање.Током дана се препоручује да се садни материјал добро загреје.
 • Непосредна клијавост.Изабрано семе треба замотати у газу и умочити у раствор нитрофоске.Након прања у чистој води, треба их полагати на мокру пиљевину и покрити тканином на врху.Уместо тога, можете користити филм.

Ако су сви кораци изведени исправно, тада ће семе почети да се набубри. Чим се појаве први коријени, треба га одмах садити у тлу.

Правилно проклијала сјемена брзо дају пријатељске избојке

Узгој краставаца

Можете засадити краставце у земљи на два начина.Наиме, садња семена или садница.Обе методе имају своје позитивне стране.Избор између њих зависи од тога како љетњи становник планира да узгаја поврћепази на њих.

Метода узгоја краставаца на решетки је веома популарна. Његова схема је једноставна и јасна чак и за почетнике. Суштина методе је следећа. Део постројења, који се налази изнад земље, везан је за посебне улоге. И они су преднапрегнути конопац или жица. У овом облику, краставци ће расти. За период хладних ноћи дозвољено је сакрити будућу жетву испод филма.

Краставци који се узгајају на решетки се не разликују од поврћа које се беру из обичних кревета. Поред тога, овај метод има многе предности. Ако садите краставце на решетки, можете ослободити много простора у башти. Сама биљка неће бити парена. Због одсуства јаких падова температуре на лишћу неће бити могуће формирати капљице влаге. Узгој на решетки поједностављује рад летњег становника. Он током жетве неће морати стално окретати стабљике у потрази за зрелим краставцима. Поврће ће бити боље видљиво.

Вртлари су често примијетили да су краставци који се узгајају на решетки готово никада нису били контаминирани пепелницом. Али биљке које пузу по земљи пате од тога чешће.

Није потребно узгајати краставце на решетки да би се добила богата жетва. Добро расту на једноставним креветима. Препоручује се слетање у топли период. За време мраза можете сакрити саднице испод филма. Задржаће потребну топлоту за биљке.

Таписерије олакшавају негу краставаца

Негакраставци

Без обзира да ли се краставци узгајају на решетки или на једноставним креветима, треба им обезбедити добру и правовремену негу.Његова шема за све методе је скоро иста.Који савјет о бризи за поврће ће вам помоћи да добијете добру жетву?

 • Биљке не би требало да се паре.Немојте их сакрити испод филма у врућим данима.
 • Земљиште на којем су засађени краставци не би требало да се осуши.Треба осигурати да кревети са садницама имају добро заливање.Али није неопходно поплавити земљу, јер ће то довести до репродукције гљивица које узрокују болести, као и до распадања биљака.Хиллинг ће спријечити стагнацију влаге.
 • Важна је брига о садницама.Са појавом плодова, постоји потреба да се биљке повежу са клиновима.

Које друге кораке штити краставац?Састоји се од стањивања лежајева, њиховог уклањања и отпуштања тла. Неће бити сувишно покушавати привући инсекте на вашу локацију која може опрашити биљке. Можете их намамити са шећером или раствором меда.

Брига за краставци се састоји в отпуштање земље и уклањање корова

Сакупљање узгајаних култура

баштован ће скупити добру жетву.Воће ће се појавити на стабљикама врло брзо.Уз правилну негу биљака, летњи становник ће моћи да скупља свеже краставце свака два до три дана.Немојте претјерати с воћем.Ако су предуги на стаблима,почеће да буде непристојно.То се огледа у изгледу краставца и његовом укусу.Препоручује се да се воће не тргне, нити да се гаче ножем или маказама.Ово треба урадити или рано ујутро или увече, након заласка сунца.Неопходно је заштитити свеже краставце од директне сунчеве светлости, јер се због тога брзо погоршавају.

Прикупљени краставци се могу користити за кување повртних летњих салата.Погодни су за кисељење и сољење.

У региону Москве и другим топлим подручјима постоје сви услови који вам омогућују да добијете одличну жетву уз минималне трошкове.Да би се посадили краставци на отвореном терену да би били успешни и ефикасни, требало би их спровести у складу са свим правилима, придржавати се препорука искусних вртлара и стручњака за башту.