Карактеристике сјеменки купуса најбољих сорти за отворено тло Купус

Купус као усјев не захтева бригу у фази сазревања.Али искуство је доказало: такве грешке штете култивацији.Заједничка основа за узгој купуса је отворено тло, а избор сорте му је тежак.Карактеристике сорти ће помоћи да се одреди најбоља врста, како се адекватно брине, која врста врта се може изабрати и за коју сврху можете користити купус након зрења.

Пораст купус у врту је и профитабилан и једноставан

Која су правила за узгој поврћа на отвореном?

У предговору је споменуто да купус захтијева бригу упркос мишљењу које преовладава међу вртлацима.На отвореном тлу плод чека много опасности него у стакленику.Пријетње се могу сврстати у основне категорије, оне изгледају овако:

 • Болести.
 • Штеточини.
 • Животни.
 • Неприкладно зема.
 • Услови околности.

Семе купуса је боље купити од проверених фирми

Сваки фактор негативно утиче на развој и раст купуса, и не препоручује се да затвара очитих тренутака.

Најбоље сорте за отворено поље

Грибовски-147

Ова сорта купуса је отвор за вртларе који узгајају усеве на отвореном пољу.Грибовски-147 припада рано зрелој врсти: одлика је глава средње густине.Тежина сваке од њих варира у оквиру 1-3 кг.Главе и лишће са блиједом нијансом зелене.Сорта Грибовски-147 односи се на оне које карактерише пријатељска формација.Боље је сијати купус средином априла, а садњу средином маја.Слетање на копно - 40 до 60 центиметара.

Сорта Грибовски 147 је одлична за приватну пољопривреду

 • Узгој купуса ове сорте на отвореном терену треба бити пажљиво, треба обратити пажњу на киселост тла и нијансу.
 • ​​
 • Такође је важно заштитити биљку од штеточина и инсеката, за које се препоручује да се опскрбљују специјализованим лијековима.
 • Опасно за Грибовскои културу и замрзавање, засађене врсте касно.Сазревање ове сорте одвија се, у зависности од услова, за 90-120 дана.

Одрастање кроз саднице убрзава сазревање усева

За један квадратни метар земље, можете добити усеве до 7 килограма главе.Грибовски-147 за кулинарска ремек дела је неопходна.

Бр. 1 поларни К-206 (ране зреле врсте)

Сорта средњег раног купуса бр.Искусни вртлари преферирају ране зреле сорте К-206.Посебне карактеристике ове сорте: компактна утичница (пола метра), полуодигнута лишћа и заобљена глава правилног облика.Лишће сивкасте боје, иако је ова сорта природно лишена.

Полар К-206 је развијен за индустријску култивацију у северним регионима

Пречник главе варира од 15 до 25 центиметара, а тежина до 2,2 килограма.Важно је напоменути принос.Минимална вредност је 6 кг, до максимално 11 кг.Предност К-206-отпорности на пуцање на глави.Цветање код ове врсте је минимално.У кухању, боље је да једе сирово, салате и ферментацију.

Од сорти, прикладни за отворено земјиште, тоа съдържа максимално количество витамина Ц и К.

Трансфер

Ета сорта е по-малка, когато компензирабрз раст и продуктивност.Ова врста, која расте на отвореном пољу, карактерише глава од 1,5 кг.Отпорност на пуцање у сорти "Трансфер" је такође висока.Боја је светло зелена, а унутрашњост бела.

Агрономи класифицирају сорту као ону која производи културу у кратком времену.Хибрид.Фрост "Трансфер" такође стоји позитивно.

Пренос купуса се не може срушити, већ се сије у одвојеним спремницима

Сорта се узгаја за употребу у сировом облику.Али ће одговарати за кухање јуха, боршч, пецива од купуса и других јела.Седење почиње у априлу.Сјеме се сије кроз тресетне посуде - “Трансфер” не подноси трансплантацију.Изложене сортецрвена блокка стога захтијева прскање одговарајућим препаратима за заштиту од штеточина.Русх "Трансфер" брзо, за 50 дана - рекорд међу сортама које су погодне за узгој на отвореном пољу.

Ф Спринт

Позитивне карактеристике "Трансфера" позајмили су други хибрид, Ф Спринт.Међу сличностима се истиче брзо сазревање сорте - на отвореном терену, овај процес траје 55 дана.Глава купуса ове сорте је округла, листови - са благим цвјетањем воска.Ф Спринт се разликује по густини, која има бољи ефекат на тежину.Маса појединачног случаја почиње од 900 грама и достиже 1,8 кг.Отпоран је на пукотине, могуће је посијати сјеменке купуса рано - почетком априла.Пријатељско зрење је још једна карактеристика сорте.Принос достиже 10 килограма по квадратном метру отвореног тла.Већ у јуну - јулу, прве биљке се производе за људску потрошњу.

Разноврсни Спринт - веома продуктиван и добро чуван до пролећа

Најбоље од свега, Ф Спринт се показује као састојак у салатама.Производња утрживих производа износи 92% - рекордна количина купуса.

Најбоље карактеристике:

 • Рана сорта.
 • Висок принос.
 • Максимален принос на принос.
 • Отпорност на мраз.
 • Висока густина глава.

Ф Ринда

Разред Ф Ринда је пуни антипод сестре Ф Спринт, који премашује величину и тежину једног главе купуса.Једна биљка тежи 4-6 фунти.Густина сорте је просечна, а листови се налазе компактно - користећи стандардну решетку за садњу добијате прихватљиве приносе. Мразови Ринде се добро одупиру, али у условима недостатка влаге, он не живи довољно дуго - баштовани губе усеве зато што се нису потрудили да боље прате стање тла.

Купус Ринда - новост за фарме

Међу недостацима сорте, постоји повећана потражња за нивоом осветљења - исплата за велику величину главе и висок принос.

Купус Ф Ринда је сочан и мекан, што га чини најбољим састојком за салате и друга јела националне кухиње. Посебност сорте је могућност дуготрајног складиштења. Може се превозити и на велике удаљености - снага главе је изнад просјека.

Кључне и најбоље карактеристике сорте:

 • Ниска брзина климе.
 • Задржано дуго.
 • Савршено транспортован.
 • Има изражен укус.
 • Мали степен оштећења од паразита и болести.

Златни хектари

Ова сорта је приказана за отворено тло, али за разлику од осталих горе приказаних, она је умјерено излизана - период сазријевања је нешто више од сорти заступљеног купуса. Овај период је најмање 100 дана, а са недостатком топлоте - 150 дана. Тежина глава варира од једне до пола до три килограма, у топлим климатским зонама може да пређе овај индикатор. Златни хектар се боље опиремраз и транспортују се на велике удаљености.Слијетање је боље произвести по схеми 60 до 60 центиметара.

Купус Златни хектари тестирани временом

Принос је најмање 5 килограма по квадратном метру.Уз правилну негу и одсуство болести, принос је до 9 килограма, што је више од просека за средње ране сорте.

Златни хектари су прикладнији за свјежу потрошњу, као и за кухање јухе од купуса, борсцх-а и пецива од купуса.

Съдържание на златни златники

Карактеристика и по-личност:

 • Дълго зрење.
 • Отпорност на болести.
 • Ръката възстановка.
 • Потреба за негом и климом.

Колобок

Када се говори о сортама купуса које су погодне за садњу на отвореном терену, важно је напоменути касне сорте.Популарни представник је Колобок.Сличне врсте биљака се чувају зими.Период сазревања је најмање 130, а понекад и 150 дана.Главе са минималном масом од 3 кг, мада могу достићи 5 кг.Почетком љета у тлу се сади 50-дневна садница, а сјеменке се претходно третирају топлином ради отпорности на штеточине.

Сорта Колобок се добро прода на пазарот

Чистка на главите се започне во октомври, кој е погоден за многу фарми и вртла ~ и: оптере} енето на неговите сонего у другим месецима у години.

Главе изнадпросјечне густоће.Сорте купуса "Колобок" погодније су за салате и ферментацију.Она можедо почетка лета следеће године. Предности и најбоље особине:

 • Незахтевне климатске услове.
 • Висока отпорност на мраз.
 • Складиштење.

Које болести су на отвореном пољу изложене варијантама купуса?

Заједнички фактор који лишава баштованске биљке се назива болестима - они узрокују штету. Болест купуса на отвореном пољу агрономи зову алтернариоз. Друго име за ову болест је црна мрља. Симптоми се лако препознају: биљка је обилно прекривена некротичним лезијама у облику неправилних мрких мрља: чешће, елипса, рјеђе, округла.

\ т

Ротација купуса - подмукла болест која може уништити усеве

Са развојем болести, формације постају концентричне и покривају површину биљке. Око њих је видљив црни плак - споре гљивица које постају плодно тло за болест.

Да би се спречило загревање семена на температури од 50 степени 15-20 минута.

Апхид на купус счита сок из растениа

Бела трулеж није ништа мање честа. Ротирање је могуће из главе и ван њега. У 80% случајева први симптом је цвјетање на доњем дијелу листова, што је додир и визуално слично паучини. Инфекција се јавља на отвореном терену, због повећане киселости. Друге уобичајене болести: бељење, пеноспора, пламењача и васкуларна бактериоза су много мање опасни.за дату културу.