Карактеристике рајчице Крем парадајз

Модерни узгајивачи годишње износе пољопривреднике са стотинама нових сорти поврћа. Али постоје популарне биљке које су одавно фаворити вртлари. У кратком прегледу, детаљно ћемо се усредсредити на високородне врсте парадајз крема и испричати вам о карактеристикама култивације.

Крем од парадајза садржи око 150 сорти различите величине и боје

Основне информације

Једна од сорти парадајза са највећим приносом је Крем. Име минијатурног парадајза било је због издуженог облика, који на даљину подсећа на истоимени плод. У зависности од сорте, пољопривредницима се нуди поврће различитих боја:

 • ружичаста;
 • црвена;
 • жута;
 • наранџаста.

Маса плодова креће се од 50 до 120 г. Парадајз не пуца због густе пулпе и јаке коже. Одлична могућност превоза и преносивости, као што су продавци, па се крем парадајз може наћи у свим продајним местима.

Парадајзи налик на шљиве су веома плодни

Низак садржај влаге вам омогућава да сачувате културу дуже време.

Карактеристике укуса издужених парадајза одавно су познате домаћицама. Густа сува пулпа се користи за замрзавање и сушење. Због високог садржаја глукозе и малог броја семена, воће се користи за припрему:

 • свеже резове;
 • конзервација;
 • пире кромпир;
 • умаци.

Патуљаста крема се такође може узгајати на балкону

Биљка се узгаја на отвореном пољу иу стакленицима. Грађани ниског квалитета прилагођени су за узгој у условима станова. У зависности од сорте, парадајз се разликује по зрењу:

 • рано сазревање (70–90 дана);
 • средином сезоне (100–120 дана);
 • касно (више од 125 дана).

Сорти

Повећани принос и лакоћа чувања парадајза Крема је културу учинила једном од најпопуларнијих међу домаћим баштованима. Овисно о захтјевима пољопривредника, узгајивачи су донијели занимљиве сорте парадајза.

 • Мариусхка. Утврђена биљка сазрева 115 дана након ницања. Густе гримизне плодове не пуцају, па толеришу транспорт и дуготрајно складиштење. Маса парадајза - до 70 г. Висок принос - 110 тона по хектару. Култура је отпорна на сушу и топлоту. За заштиту парадајза од болести препоручују се превентивни третмани против гљивица и инсеката.
 • Нада. Компактни грм не посинак. Пријатно сазревање усева после 100 дана. Гримизно воће има једнолику боју и густо месо. Тежина парадајза је до 70 г. Крема не пуца и не подноси транспорт без икаквих проблема. Одличан укус због високог садржаја глукозе.
 • НАСЦО-2000. Ово је једна од најпопуларнијих сорти врхња међу домаћим фармерима. Повећан принос и лакоћа његе.Биљка је отпорна на све болести и суше.Истовремено зрење парадајза 110 дана након појаве садница.Густа, сува маса не пуца, па се плодови добро транспортују и складиште се дуго времена.Погодно за ручно и механизовано чишћење.

  Наско 2000 крем крем

 • Крем џин.Висока сорта дозријева у року од 115 дана.Велики издужени плодови достижу масу од 100 г. Густа, сува пулпа са минималним бројем зрна.Деликатан укус парадајза са благом киселошћу.Добро транспортован и ускладиштен.
 • Крем наранче.Средње сезоне високо продуктивна култура са прелепим сунчаним воћем.Тежина сваког парадајза не прелази 60 г, али има висок садржај шећера и каротена.Биљка је отпорна на температурне екстреме, хладне.Препоручује се за конзервирање.
 • Чио-чио-сан.Висока култура са великим бројем грана.Узгаја се у стакленицима и на отвореном пољу.Карактеристична је велика четка са великим бројем издужених ружичастих плодова.

  Сорта Цхио-цхио-сан има висок принос

 • Сунни Бунни Ф1.Рано висок хибрид, који се препоручује за узгој у пластеницима, стакленицима.Мали кистови са светло жутом кремом.Чисто воће са деликатним слатким укусом користи се за резање и очување поврћа.Парадајз је отпоран на све болести.
 • Акварел.Сорта је развијена од стране сибирских одгајивача и разликује се у раном сазревању (до 100 дана).Штампана биљка није потребнавезати и уштипнути. Овално црвено воће расте до 120 г. Парадајз се користи за конзервирање и за свеже резове. Имунитет на апикалну трулеж, Септориа. Хигх ииелд.

  Чоколадни крем - воће

Царе

У домаћој клими, биљка се узгаја методом садње. Средином марта у скривеној амбалажи или у тресетним лонцима засађена је непретенциозна култура. За 35-40 дана саднице се развијају на прозорској дасци или на стакленом балкону. Температура се спушта испод +17 степени, што ће довести до заустављања раста. Недостатак покривености негативно ће утицати на изглед креме од парадајза.

“Парадајз захтева најмање 14 сати дневног светла, а осветљење треба да буде веома интензивно. Посебно је погођен недостатак осветљења парадајза у периоду интензивног раста садница. Саднице ће се истезати, биљке ће имати блиједу боју. Током периода цветања, парадајз ће реаговати на недостатак светлости испуштајући цвеће. "

Сађење садница креме произведене средином маја

Почетни период је важан у животу биљке, јер имунитет још није формиран и грешке бриге ће одмах утицати на здравље парадајза. Запамтите: саднице се заливају тек након што се земља осуши. Вишак влаге угрожава развој гљивичних обољења.

Сваких 14 дана саднице се хране сложеним ђубривом.

Када су рајчице засађене на отвореном тлу? Младе биљке могу да умру од ноћног мраза,стога изаберите период када је опасност од хладног времена готова. У средњој зони је средина маја. У екстремним случајевима препоручује се да се парадајз покрије агрофибром или филмом увече.

Крема за гајење је једноставна

Парадајз је отпоран на већину културних болести. Запамтите: вишак влаге и високе температуре изазивају појаву гљивичних обољења. Између воденог земљаног грудва мора да се осуши. Препоручује се да се земљиште загади на корену биљака како би се олакшало одржавање и побољшала аерација.

“Већина креме (осим хибрида) треба третман од кашаљке. Информација о томе како је сорта склон болестима налази се на паковању са сјеменкама парадајза. "

Врста парадајза кремасте сорте Пинк Гиант

Хранити одрасле парадајзе сваке две недеље комплексним или органским ђубривима. Недостатак нутријената негативно утиче на изглед грмља и квалитет воћа. Током периода зрења препоручује се третман листова: они брзо стижу до биљке и потпуно се апсорбују.

Крем парадајза је непретенциозан усев који расте без проблема у домаћим условима. Високородне сорте имају одличне карактеристике укуса. Наше препоруке ће вам помоћи да изаберете добру оцену и избегнете грешке у лечењу.