Карактеристике питких корита за краве

Пивци за краве имају важну улогу у организовању бриге о животињама. Квалитет стоке зависи од квалитета и доступности потрошене воде (принос млека, показатељи меса). Важно је да говеда пију доста зими, када се хране мешаном сточном храном и сијеном. Овај критеријум утиче на потомство трудних краљица. Пољопривредник одлучује да ли ће користити куповину готових дизајна које купује у трговини или на интернету, или направити властити уређај.

Количество на млеката зависи от коликоката кравска напитка

.

Карактеристика

За враћање једног литра млијека, које задовољава творничке стандарде, материца мора попити најмање четири литре воде. По дану, цифра ће бити 80-90 литара, са високим приносима, ова цифра се удвостручује. Потрошња времена (топлота, сувоћа) и врста сточне хране (јело или мешано храњење) такође утичу на количину потрошене хране. На тренутак, животиња пије канту. Неопходно је да ова течност буде свежа и чиста.

Фарме са великом стоком боље су опремљене аутоматским уређајима за наводњавање који ће омогућити јату да попије потребну количину.

Још једна предност је сигурност, која се гарантује употребом метала, ливеног гвожђа и нерђајућег челика или пластике. Материал фромкоја је пила за краве, не представља опасност за живе организме и креирана је специјално за складиштење воде за пиће.Одликује га издржљивост и поузданост у раду (отпорност на влагу), лако се чисти.

Монтажни пивци се сматрају хигијенским и погодним за употребу говеда.Напуњени су директно из водовода.У тешким климатским условима, фармери бирају гријане сорте (прениска температура је штетна за здравље стада).

Посуда за пиће у фабрици је врло удобна и хигијенска

Модерни објекти за напајање стоке раде у аутоматском режиму. Близу њих су хранилице, у којима се налази храна за краве (концентрати, снопови сијена), а животиње пију одмах након јела.Таква места за заливање карактерише компактност и не ометају употребу других уређаја (за мужњу).

Сада се нуди широк спектар опреме, а узгајивачи који желе да сачувају и рационализују своје фарме добијају универзалне пивце.Поред крава, такве уређаје користе и коњи и друга стока са сличним физичким параметрима.

Захтјеви

 • за чување без водених залиха се налазе 10–16 м близу мјеста гдје се налази корито за храњење намијењено крави;
 • Горња ивица је 8 цм од нивоа пода, тако да животиње пију без додиривањаларинкс до ивица;
 • температура садржаја није нижа од 12 степени.

Пијац мора бити инсталиран тако да приликом пијења краве не лежи на њему са грлом

Сорти

Класификовати опрему за наводњавање методом стоке:

 • Појединачно: користи се за узгој стоке. Животиња притиска њушку педале, а вентил омогућава приступ отвору за наводњавање. Често су то сами власници. Они су дизајнирани на такав начин да је хигијена осигурана, а ако постоји инфекција код једног појединца, ништа не угрожава остатак стада. Недостатак овог уређаја је што не дозвољава уштеду водних ресурса привреде. Подврсте таквих алкохоличара - ниво (када држите краве на узици, али на различитим нивоима).
 • Група: користи се за садржај слободне форме. Такви уређаји се дијеле на стационарне и мобилне (користе се за слободну испашу стада). Циркулација течности осигурава њену топлу температуру. Минус - принцип комуникације судова, који је у основи њиховог функционисања. Од пацијента, инфекција ће бити пребачена на остатак популације. Често је зачепљен и храном (фрагменти сена и тако даље).

Дизајн

Аутоматска конструкција се састоји од:

 • канта за воду;
 • аутоматизовани механички систем;
 • уређаји за губитак воде.

Опрема од нерђајућег челика се чешће производи у групама или нивоима.Визуално, то су повезане чаше.мале величине, које воде кроз цев.Да бисте укључили воду, користите вентил.

Посуда за краве за краве

Купљене сорте се не препоручују за инсталацију. Да бисте то урадили, боље је позвати професионалце који ће изабрати инсталацију у складу са потребама вашег стада. У просеку, ауто-пијанац кошта 1000 рубаља (без процедуре монтирања), а ова цена варира у зависности од региона и модела.

Домаћа верзија

Одсуство цеви у самоуслужним ауто-напитцима олакшава чишћење и надгледање функционисања система водоснабдевања. Још једна предност таквог уређаја је способност да се обезбеди вода за неколико десетина крава.

Дизајн се састоји од резервоара опремљеног системом вентила и пловака, са којим се регулише проток и ниво воде у уређају. За поруку се користе утори дрвених дасака, опеке или бетона.

Олуци се налазе са малим одступањем (1-2 цм на удаљености од 10 метара).

Користи се и правило преношења посуда: ниво воде у пијанцима је исти као у резервоару. Ово се постиже подешавањем пловка. Флоат-вентил систем се користи у готовом облику - на пример, из уређаја тоалетних цистерни. Важно је опремити систем и периодични одвод за чишћење и пријем свежег садржаја.

Једноставно пиће се може направити независно

Други услов је температура.Конзерве за краве не треба да дају хладну воду стоку.Хладна течност сакупљена у резервоару разређује се топлом водом из бојлера.Термометар је заварен у резервоар за праћење температуре.На цртежу је приказана опција посуда за пиће, која ради на принципу комуникације посуда.

Храњење младих

Да би се створило место за воду за младе (вода или инфузија сена), власници често користе економске опције.Канта за храњење телади је једноставна и приступачна сорта.Међутим, карактерише га низ недостатака:

 • недовољан капацитет;
 • потреба за контролом од стране домаћина током процеса;
 • нестабилност.

Са малим бројем младих стоке, боље је користити умиваоник или корито. У великим фармама користе се појединачни пивци за телад, који су постављени по стопи од 1 на 8-10 грла младе стоке. Уређаји за младе чарапе (попут хранилице за теле) имају карактеристике:

 • сигурност (без оштрих ивица);
 • стерилност;
 • једноставно чишћење.

Пијаци за краве и телад ће осигурати одговарајуће одржавање стоке.Редовно заливање утиче на здравствено стање стада и ниво продуктивности.