Карактеристике пасмине меса крава Краве

Лимузина пасмина крава може се назвати једном од најпопуларнијих у говедарству.Појединци се добро осјећају у хладној сезони у различитим временским условима и брзо се аклиматизују на различитим географским ширинама.Карактеришу их висока плодност и непретенциозност према станишту, чак и планинске ливаде са ниском вегетацијом.Родно место животиња је Француска.Месо се узгаја у 72 земље.Због бројних предности, животиње се користе за стварање нових пасмина говеђег и млечног говеда.

Крава лимузина је линија меса

Појава пасмине лимузине

Пасмина се појавила средином 18 - рано.19 века у западном делу Француске, у покрајини Лимоусин, као резултат селекцијских радова моћне аквитанске стоке.У СССР-у, примерци лимузинских пасмина појавили су се 1961. године.Најпознатија узгојна фарма Приозерске пасмине била је у Брест регији.

Племенска књига настала је 1856. године, која садржи основне карактеристике и информације о узгоју појединаца.Сточари су настојали добити продуктивне говеђе краве.

Одгајивачи који су се хранили за клање младе стоке у периоду од 8-12 мјесеци од рођења тежине до 500 кг, или висококвалитетне телетине у доби од 3-4 мјесеца тежине до 175 кг.Говеда су се чврсто храниладобијањем висококвалитетног меса до средине 20. века, настале су сродне групе врста.Због атрактивности пасмине, краве и јунаци су широко изложени на разним тематским изложбама.Скупи производи који се користе у познатим француским ресторанима.

Захваљујући повољним екстеријерима, краве од лимузине су чести посјетиоци изложби

Главне карактеристике пасмине

Заједно са другим расама, краве и лимузине имају изражене месне облике и складностацкед.Тело је прилично снажно, мишићи су добро развијени, снажни удови и копита.Дубока прса са заобљеним ребрима, широким и дугим сакрумом.Глава је мала, чело је широко, рогови животиња су кратки и усмерени надоле.Раст појединаца достиже 140 цм, а краве теже око 600 кг, гобије 1100 кг, телад 33-41 кг. Животиње имају најмање поткожне масноће.Леђа, где је вредно месо добро развијено. Уз квалитетну негу и прехрану лимузине живе до 16 година.Телад су рођена прилично велика.Боја лимузине варира од светло црвене до браон.На абдомену постоји лагани тон, око очију и носно огледало.

Краве лимузина обојене су смеђкасто

Продуктивност животиња

Продуктивност лимузине је висока јер даје као коначне производе: млечне телад, разне младе животиње.Краве су оријентисане на месо, али нису ниже у односу на млечну продуктивност.ИнГодина производње млека је око 1600-1800 кг. Сматрају се лидерима у производњи месних производа. Због чињенице да је пасмина прерана, на неким местима за осам месеци и тежине до 450 кг, телад иде на клање. Пољопривредници добијају најбезбедније, сочно месо. Бикови дају 65% фино-влакнастог, ниско-колестеролног мраморног меса, са добром исхраном у доби од 15 мјесеци и тежином од 500 кг.

Просечан дневни раст бикова од 8 до 15 месеци старости је 1050-1100 г, а жива тежина за 15 месеци 430-440 кг. Подстичући Цхаролаис расу у смислу енергије раста, млади од Лимоусин пасмине имају предности у клању и квалитетима меса. Производња клаоница бикова лимузине - 63-64%. Садржај меса у трупу је 82-83%. 1 кг костију износи до 6,5 кг пулпе. Садржај масти у месу - 7-10%, протеина - 19-20%.

Теле лимузина добија у просеку 1 кг дневно

Лимо Виев Бенефитс

Пасмина је узгајана посебно за испашу на брежуљкастој вјетровитој висоравни, тако да има висок имунитет и издржљивост. Постоје и бројне важне предности:

  • непретенциозност према животним условима и исхрани;
  • брза аклиматизација;
  • јака отпорност на мраз до –35 ° Ц;
  • висока плодност;
  • лако тељење због добре конструкције тела;
  • продуктивни;
  • извор квалитетног млијека, меса.

Крава преноси неопходна биолошка својства када се узгаја с другим врстама како би произвела говеда и млијечне стоке. Женка је развијенаматерински инстинкт, стога, постаје агресиван у заштити младих. Приликом добијања вредних месних производа, важно је узети у обзир старост животиња и њихову прилагодљивост условима производње.