Карактеристике пасмине лионхеадед зечева Раббитс

Пасмина лавовских зечева нова у узгоју кунића. Она је узгајана у Белгији, постала популарна у Европи и Русији до краја 90-их година, узгајана од стране узгајивача који су покушавали узгајати дугокосе патуљасте зечеве прелазећи лисичарске швицарске и патуљасте длакаве опције.

Бели лавокрвни зец

Генетска мутација која је резултат селекције узроковала је појаву дуге косе у пределу главе и груди узгојених узорака. Ген је почео да се назива геном гљиве и назвао је творца вуненог слоја фино зечјих пасмина кунића.

Од 2002, зечеви са лавом главом називају се посебном расом у Европи и могу учествовати на изложбама и првенствима посвећеним овим животињама.Они припадају класи ангора, хималајских и холандских зечева, који су веома тражени од садашњих одгајивача и професионалних одгајивача ове врсте животиња.

Атрибути главних раса

Стандардни зец са лављем главом има различите карактеристике:

  • мало, компактно, добро грађено тело;
  • дугуљаст, добро развијено лице;
  • вертикалне мале уши у облику слова Е;
  • дуго крзно у глави и грудима, и кратко на остатку тела;
  • кратке, али довољно снажне ногесредње дужине;
  • широко размакнуте издужене очи.

Лионхеад љубимац припада минијатурним пасминама и декоративан је. Просечна тежина појединаца је око 1700 грама, зечеви имају тежину од 1200 до 1400 грама, минимална тежина животиња не сме бити мања од 700 грама.

Просечан животни век животиње је око 8 година, што у великој мери зависи од бриге и исхране љубимца.

Одрасле и одрасле животиње имају густу, пахуљасту и врло мекану гриву, налик на предњу кошуљу, показују неке сличности са краљем животиња - лавом. У зависности од броја гена гриве, љубимац може имати једну или двоструку гриву концентрисану око главе, ушију и браде.

Животиња може имати било коју јединствену боју - црну, сиву, плаву, рубинску, чоколадну, љубичасту итд.

Пасмина има много боја

Анимал Цхарацтер

У већини случајева, патуљасти кућни љубимац је пријатељска, доброћудна и добро одгајана животиња, иу било којој доби. Лако је научити, јер су интелигентна бића, могу извршити многе наредбе, одговорити на фразе: дођите овамо, идите се играти, идите јести, можете бити савршен љубимац и за одрасле и за дјецу.

Пошто су зечеви интелигентни и веома активни, они захтевају довољно пажње. Због присуства гриве - дневна хигијенска нега.

Како се бринути о раси?

Лионхеад Раббитзахтева свакодневну негу, осим бриге за друге расе.Зец мора имати довољно здраве хране и воде.Боље је живјети у затвореним просторима у удобном, добро заштићеном од кише, врућине, стресних ситуација и тешких временских увјета.Ако се кавез налази на отвореном, треба да има бојлер /хладњак за боцу за пиће који спречава смрзавање или загревање воде.

Основни оброк исхране животиње треба, од рођења, да се састоји од висококвалитетног свежег сена.Када је кунић стар 7 мјесеци, можете додати специјалну храну у облику гранула за основни оброк хране и додатне додатке, представљене свјежом травом, свјежим поврћем и укусним дозвољеним делицијама.

Грива се треба чешати дневно

Јединствена зечја грива захтијева свакодневну бригу.Неопходно је пажљиво четкање четком, како би се спријечило оштећење коже.

​​

Ако зец почне производити неугодан мирис, то је знак лошег здравља. При најмањој сумњи на болест, треба обавити посету ветеринару како би се спријечио развој могуће болести или да се на вријеме започне лијечење болести.

Ветеринари тврде да стерилизирани или стерилисани зец има дужи вијек трајања због вјероватноће развоја рака репродуктивних органа.Када је зец стари 2 године, вјероватноћа ширења ове болести је врло висока.

Оскаривање

Зец се односи на косуживотиње и инстинктивно покушавајући да се брину за своју вуну. Гутањем крзна, остављајући га, није у стању да га извади из желуца због слабог пХ. Резултат - блокада пробавног система, изазива јак бол, надутост, отежано дисање, ау посебно напредним случајевима - смрт.

Како би се спријечио развој негативних појава, животиња треба свакодневно чешљати, а кавез треба покрити чипсом од јасенке.

Нега зуба

Зуби зеца расту током цијелог живота и стога захтијевају редовито мљевење. У храну за кућног љубимца треба укључити и тврду храну, ау кавезу се налази посебан камен, којим ће зец самљети своје зубе.