Карактеристике парадајза Блацк Моор Томато

Сваки вртлар жели да изненади друге оригиналним плодовима који расту на локалитету. Пољопривредници новаци се често суочавају са потешкоћама у одабиру одговарајуће сорте. У кратком прегледу, осврнут ћемо се на карактеристике црног Моор парадајза и како га узгајати без проблема за почетнике.

Плодови рајчица црног моора

Основне информације

Семи детерминанта сорте парадајза Блацк Моор је одличан избор за неискусног вртлара. Култура је погодна за узгој на отвореном тлу иу условима стакленика. Висина грма је до 1 м, а у пластеницима 1,5 м. Биљка мора бити везана и уклоњени пастири.

Усјев дозријева 120 дана након појаве садница.

Карактеристична карактеристика парадајза су тамно браон овални плодови, који се сакупљају у 20 комада у великим четкама. Суптилни, слаткасти укус сорте Блацк Моор допуњен је благом киселошћу. Захваљујући оригиналном изгледу и не-тривијалној ароми, парадајз се користи за резање поврћа и летње салате. Густа кожа и суво месо не пуцају, дакле, погодно за конзервирање.

Димензије фетуса Црно барје иу делу

Квалитет укуса се не губи при конзервирању парадајза Црног Моора, а мала величина парадајза погодна је за стављање у тегле.

Висок принос парадајза чини га омиљеним баштованима. Са5 кг укусних плодова даје минималну количину неге по квадратном метру.Због дебелих зидова и мале количине сјемена, црни барјак се дуго чува и не пропада током транспорта.Ако жетву доведете до пуне зрелости, укус се не погоршава: неколико дана на топлом месту донесите парадајз према стандарду.

Кластер рајчица Блацк Моор

Главни недостатак сорте Блацк Моор је недостатак имунитета на многе болести рајчице, као што су:

  28) мозаик;
 • касно палеж;
 • Фусариум;
 • уочавање;
 • Вертицилијаза.

Да би се избегла масовна контаминација плантаже, препоручује се спровођење свих заштитних мера током свих периода културног развоја.

Биљке толерантно реагују на температурне флуктуације и суше, али негативно реагују на вишак влаге.

Најчешћи штетници сорте су:

 • трипси;
 • уши;
 • паук;
 • Колорадо кромпир;
 • вхитефли;
 • жиченки;
 • Медведка.

Карактеристике узгоја

У условима домаће климе, сорте парадајза сорте Блацк Моор узгајају се садницама.Да би се култура заштитила од болести, семе се претходно хлади у фрижидеру и гравира фунгицидима.У првим тједнима живота, саднице немају имунитет, па је боље спријечити болест него уништити све усјеве.

Када је црни барац засађен на садницама? ​​

Тако да се култура не протеже у стану,препоручује се сијати средином или крајем марта.Током овог периода, светлосни дан се повећава, тако да нема потребе за осветљењем садница.Температура за раст не би требало да буде испод +18 степени.

Запамтите: млади парадајз обавезно штити од пропуха и хладноће.

Период развоја садница је 45 дана.За то време, Црни Моор је оплођен двапут сложеним облогама.Неискусни пољопривредници греше: често залијевају или прскају биљке.Влага је одличан амбијент за развој болести, посебно имајући у виду слаб имунитет сорте.Гљиве брзо заразе корење парадајза и постепено се проширују кроз плантажу.Да би се избегле болести, препоручује се профилактичко наводњавање фунгицидом.

Урони се изводе у фази два лишћа.Пре него што се пренесе на тло, оставимо да се хлади 6-7 дана, да се очврсне.

Црни барски грм у стакленику

Прије садње у отвореном тлу или стакленику, земљиште за рајчице сорте Црни Моор мора бити дезинфиковано.За третмане се користе следећи раствори:

 • бакар сулфат;
 • белило;
 • топла пара;
 • манган;
 • фунгициди.

Високи, снажни грмови Црног Мавра морају бити везани.На клиновима или решетки лакше се брине о биљци, јер повећава аерацију и лакоћу воћа.Ако оставите дугу стабљику да лежи на земљи, онда су парадајз погођени гљивама или инсектима.Уклањање степеница (процеси у осовинама листова) убрзавају зрење усјева и побољшавају укусквалитет воћа.

На отвореном терену, сорта Блацк Моор се храни три пута сложеним ђубривима.Препоручује се измена хемијских препарата са органским супстанцама.Све апликације се заустављају у другој половини јула - током овог периода плодови су зачињени, па је акумулација нитрата опасна.

Како се залијевају парадајз?

Не може се наводњавати хладном текућом водом, јер ће то негативно утицати на здравље културе.Процедуре се изводе ујутру или увече када сунце не гори.Запамтите: недостатак и вишак влаге је једнако опасан.Када сухоћа пукне плод, и када влажност започне болест.

Малчирање парадајза благотворно утиче на њихов развој

Препоручује се мулчење тла на корену парадајза.

Парадајз сорте Блацк Моор је плодан усев са оригиналним воћем, који се узгаја без проблема у домаћој клими.Наше препоруке ће помоћи да се избегну грешке у култивацији са којима се сусрећу почетници.Свијетли, тамни парадајз одушевит ће најмилије невидљивим изгледом и одличним укусом.