Карактеристике организације пословања узгоја препелице

Јаја препелице су недавно постала популаран део људске исхране.Овај производ је извор бројних корисних минерала и витамина.За разлику од препелица, не толеришу салмонелозу и не заразе се птичјим грипом, па се њихова јаја могу безбедно конзумирати, не само у преради, већ иу сировом облику.Због растуће потражње за јајима препелице, врста посла као што је фарма препелица почела је да добија замах у Русији.

Тако изгледа фарма препелица

Пољопривредници тврде да је фарма препелица као бизнис профитабилна.Одликује се високом профитабилношћу, кратким периодом отплате и релативном једноставношћу у организацији и имплементацији процеса.Са правим приступом, такав бизнис се може креирати сопственим рукама од нуле до стабилног нивоа профита.

Основа пословања је производ

Након што су научници открили корисне особине јаја препелице, овај производ је за собом оставио популарност својих пилића.Јаја препелице имају низ лековитих својстава која су позната чак и становницима древног Египта и Кине.Хранљиве материје у њима стимулишу развој мозга и могу да излучујуиз тијела радионуклида. Поред тога, месо препелица је неколико пута више него у прехрамбеним својствима, месу пилетине, ћуретине и зечева.

Како израчунати снагу, а не преварити се у очекивањима?

Пре него што завучете рукаве и почнете да гајете препелице, морате пажљиво размотрити стратегију новог посла, испитати све његове нијансе и израдити детаљан план, укључујући релевантне економске калкулације.

Бизнис план фарме препелица обухвата не само трошкове за отварање и одржавање бизниса, већ и цртеже прилога, процене за њихову изградњу и опрему са неопходним апаратима, као и промишљено тржиште за продају производа.

Данас можете потражити помоћ од професионалаца који ће вам помоћи да израчунате профитабилност пословања и отворите фарму “кључ у руке”.

Јаја препелица у пакету

Неки фармери стварају посао својим властитим рукама од нуле, постижући позитивне резултате.

Пословни план за фарму препелица требао би обухватити неколико главних дијелова:

 • Стока препелица. Прво морате одредити оптимални почетни број препелица. Стручњаци прво саветују да се стока ограничи на 500 или 700 птица. Мањи износ неће дати жељени финансијски повратак, а већи подразумијева додатне трошкове за одржавање и одржавање фарме.
 • Простори. Кућним препелицама требају не само кавези и кавези, већ и инкубатори за младе стоке, јер су одавно изгубили способност растасами потомци.
 • Опрема.Птице требају хранилице и пијанице, а инкубатори морају бити опремљени гријачима и вентилацијским суставом.
 • Исхрана.За исхрану препелица можете купити готову храну посебно дизајнирану за ову сврху.Али таквим хранилима је потребно додати птице минералима и витаминима.Као такви адитиви могу бити креде, рибље брашно и шкољке.

Продаја производа.Да би продао јаја, пољопривредник ће морати да потврди квалитет производа са сертификатом санитарно-епидемиолошке службе, као и да закључи уговоре о снабдевању са продавницама или угоститељским објектима.

Пословни план за развој предузећа

Инвестиције

Није тешко отворити фарму, али довођење овог објекта у "кључ у руке" ће захтијевати улагањаинвестиција:

 • куповина 500 препелица коштаће око 30 хиљада рубаља;
 • за опрему ће бити потребно око 130 хиљада рубаља;
 • папирологија и сертификати за продају јаја коштат ће око 45 хиљада рубаља;
 • Документи за примену препелице ће захтевати око 50 хиљада рубаља.

Набавка птиц

Бројот на младите на заливка, потребна за да се започне бизнис, треба да биде 500-700 глави.Птице се могу купити на готово свакој перадарској фабрици. Да би фарма препелица постала профитабилан посао, неопходно је озбиљно узети у обзир избор у погледу пасмине птица .Чистокрвне кокоши почињу јаја за мјесец дананакон њиховог стицања, а за годину само једна препелица може носити око двије стотине јаја.

Бизнес препълнително е много профитабилен

.

Простори фарме

Можете отворити мини-фарму на властитој љетниковцу. Локација за то није битна. За смјештај птица, можете купити творничке ормаре и кавезе за птице или их направити сами. У том случају су вам потребни висококвалитетни цртежи. Просторије за препелице морају испуњавати одређене услове:

 • одржавање константне температуре у опсегу од 18 до 29 степени Целзијуса;
 • редован прилив свежег ваздуха;
 • Заштита скице.

Садржај препелица не захтева велике просторије. За 600 глава ће вам бити потребна ограда од око 15-20 квадратних метара.

Поред кавеза, фарма препелица треба да има просторије за подизање пилића, складиштење главне залихе хране и алата.

Опрема

За несметан рад газдинства мора да има неопходну опрему. Као прво, потребни су нам кавези за птице. Могу се градити властитим рукама од металне мреже. Обично имају мини-секције од 4-6 комада. Сваки кавез мора бити опремљен са пивима, хранилицама, као и са посебним одвојивим или преклопним наплатцима који ће олакшати процес сакупљања јаја. Дно ћелија или кавеза не би требало да буде савршено глатко. Боље је ако се налази на благом нагибу. Ово је једноставно техничко решење.омогућите јајима да се котрљају у правом смеру и акумулирају се на страни која се може уклонити.

За подизање пилића треба изградити инкубаторе.Готова јединица кошта око 25 хиљада рубаља.Али то је лако урадити сами.Пожељно је да вам инкубаторска опрема омогућава аутоматско окретање јаја и одржавање константне температуре око 37 степени Целзијуса.

Така строителна поддържана техника

Тајне на хранение

Правилен избор на хранителнието е важен за профитабилност и просперитет на фармата.Понуђени асортиман данас може потакнути новајлије на грешку, јер је прије куповине хране за препелице боље проучити релевантну специјалну литературу, као и конзултирати професионалног узгајивача живине.

Пољопривредници не саветују да хране препелице искључиво припремљеном храном.Њихова исхрана мора бити допуњена мљевеном пшеницом или кукурузом.Поред тога, потребно је да у храни помешате 5% мљевених шкољки и јечма.Цена за једну тону хране је око 20 хиљада рубаља.

Продаја производа

Чак и мини фарма, створена "кључ у руке" властитим рукама, може донијети стабилан приход.Производи се могу лако продавати преко кафића или ресторана, продавница и тржница.Препелице трупови се испоручују у санаторије, школе, вртиће или рекреативне центре.Јаја препелице могу се складиштити дуго времена, што доприноси организацији велепродаје.

Добит

Мини-фарма препелица има способност да генерира стабилен приход.Месечна добит од продаје јаја може битидо 50 хиљада рубаља, а трговина месом може донети још 20 хиљада рубаља. Због тако високих стопа поврата, период поврата посла је око пола године.

Као резултат тога, фарма постаје извор стабилног прихода, а брзо враћање вам омогућава да вратите инвестицију у кратком времену. Главна ствар је да се испоштују захтјеви санитарних стандарда, документације, да се не штеди на квалитету хране и да се напорно ради.