Карактеристике Орелске љетне крушке

14) Љетна орловска крушка је резултат преласка „Бергамот Новик“ и „Клаппових љубавника“ 1977. године.Седов, А.Г.Кузнетсова и Н.Г.Красова су аутори ове врсте.Сорта се препоручује за узгој у зони Централне Црне Земље, популарна је у викендицама и кућним вртовима.Недавно се нашироко користи на фармама и индустријским подручјима.

Плодови Орел летне крушке на грани

Кратки опис

Велико, високо дрво са широком круном у облику пирамиде, са просечном дебљином.Ријетке, закривљене гране, усмјерене према горе, испружене су из дебла под оштрим кутом.Кора дрвета је сива са глатком површином.

Плодови се могу формирати и на једноставним и сложеним анулама.

Орелско дрво је веома велико дрво

Избоји смеђе нијансе, дебели, са заобљеним делом.Бубрези су чврсто притиснути уз гране, са глатком смеђом површином.Листови су велики, заобљени, тамно зелени са малим шиљастим крајем, без храпавости, глатки, пријатни на додир, са деликатним влакнастим венама.Плоча плоче је благо конкавна, без слабости, тежи према горе.Врх листа је глатка, са малом храпавошћу дуж ивица.Део листа који лежи између чвора и листоваима просечну дужину и дебљину, са антоцијанинском бојом у основи.

Генеративни пупољци су велики, конусни, шиљасти.Цветови су велики, бели, са заобљеним латицама које се међусобно преклапају, а горњи део цвета (тзв. Стигма) је испод антера.

Изглед крушке

Плодови прилично великих величина, чија маса може варирати од 210 до 270 г, облика крушке, приближно исте величине, глатка, благо нагнута.Кора је просечна за трајност, тупа, са сувом, глатком површином.Фетус у периоду одстрањиве зрелости добија зеленкасту боју, када се конзумира, боја постаје зелена са жутом бојом.Мањи део плода је прекривен наранџастим тачкама, стварајући светло руменило.Испод коже у малој количини налазе се тачке зелене боје.Фали у овој класи недостају.

Тежина орловског летњег воћа може да достигне 400 г

Реп фетуса је дуг, густ, закривљен, косо усмерен.Непадајућа, отворена шољица.Није дубок, глатки тањир.Језгра је мала, у облику врећице.Цев испод чаше је средње величине и коничног облика.Семе сунцокрета су прилично велике, тамне, смеђе.

Месо крушке је бело, са зеленкастом кожом, има густу полусулину текстуру са ситним зрнцима.

Воће са израженом слаткоћом, сочном, са суптилном њежном аромом.Врло укусно.

Екстерна атрактивност и оцјењивање дегустацијеизносио је 4,6 поена.

Одвојиви период зрелости у условима орла је крајем јула - почетком августа. Плодови се тешко сијеку, мало незрели и шаљу на чување на хладно место док се не сазрије.

Ориолско лето в секцието има бело месо

.

Важно је запамтити да рок трајања без губитка укуса и презентације не може бити дужи од 7-10 дана.

За време сувог, врућег времена, период одвојиве зрелости може трајати много мање, и уз довољну влажност и хладноћу - и обрнуто.

Хемијске компоненте фетуса

 • Суве, растворљиве супстанце - 10,1%.
 • Сугар - 8,2%.
 • Титриране киселине - 0,16%.
 • Аскорбинска киселина - 5,6 мг /100 г.
 • П-активне честице - 36,3 мг /100 г.

Орловскаиа крушка отпорна на зимски период, има висок принос, брзо расте, свестран. Младунци могу да произведу око 150 центара по хектару приноса током четири године, у просеку, и зрела стабла до 18-200 центара по хектару. За красту воћа и оставља отпорну оцјену.

Прво обработка на дрвото въздева за третата година

.

Предности ове сорте

 • веома велики плодови;
 • регуларност приноса;
 • издржљивост према околини (фактори околине);
 • велика потражња.

Недостаци орловске крушке

 1. Кратка потрошња.
 2. Велико, димензионално дрво.